2018. december 13., csütörtök, Luca, Otília napja

Lugas

Méretre szabva
Erdélyi múmiaként emlegetik azt a különleges, épségben megmaradt testet, amely A világ múmiái című fővárosi kiállítás egyik szenzációja.
Krími rakéták
Oroszország mintegy 250 millió lakosával a kilencedik helyet foglalja el a világban. A népsűrűség 8,3 fő négyzetkilométerenként. Rendkívül alacsony.
Földszagú muzsika
A jubileumi felvidéki, erdélyi és hazai koncertsorozat után a Csík-zenekar december 28–29-én 30 év boldogság címmel fellép a Budapesti Kongresszusi Központban.
Egy előadó rémálma
Ajándék? Miért?
A Lófej-köd nyolcadik bolygójára (3. jelentés)
Halász Géza-show
Vérszag a Rác fürdőben
Birka, bárány béget
Tárkonyos bárányraguleves tíz főre: megfelelő nagyságú edényben, úgy egy tízliteresben, kevés olajon lepirítunk két fej finomra vágott, közepes fej vöröshagymát, és kétszer visszapirítjuk zsírjára.
Grincsfa
Száz év alatt átalakult a teljes paraszti kultúra is, megváltozott az öltözködés, nyomtalanul eltűnt a népviselet, kikoptak az énekek, mesék, mondókák. Az ünnepek szokásrendje sem maradt érintetlen.
Riporterroham reggel hétkor
Az egy hete beiktatott új elnök, az AMLO-ként ismert Andrés Manuel López Obrador 130 milliós népének békét, a drogháborúk végét és a szegénység felszámolását ígérte.

Impresszum

Lugas – A Magyar Idők Hétvégi Melléklete

Szerkesztő: Fehér Béla
Társszerkesztők: Margittai Gábor, Szényi Gábor
Tervezőszerkesztő: Tóth Tibor
Olvasószerkesztők: Major Anita, Nácsai Katalin