2019. január 23., szerda, Zelma, Rajmund napja

Lugas

Kettős exponálás
Philip Pocockot 1982-ben meghívták, hogy készítsen fotóanyagot a város alapításának 750. évfordulójára. A világhírű művész több mint kétezer fényképet készített a berlini fal mindkét oldalán.
Aranyfüst
Franck Ribérynek pazar lakomáját követően kétségtelenül elborult az agya. Nyomdafestéket nem tűrő, alpári stílusban kérte ki magának az őt pocskondiázó véleményeket.
Járó szentségtartó
Esterházy János boldoggá avatási perét egy magyar, szlovák, lengyel és cseh tagokból álló szakértői bizottság készíti elő.
Páholyok
Elég egy apró gyöngyszem
Elaljasuló közbeszéd
Kína, a panda (1.)
Ki kelti majd életre?
Szuper vérnyomást Erzsi néninek!
„Van az otthonunkban egy aranyos, jó humorú, kedves nénike, akinek január 5-én lesz a 100. születésnapja. Igen, jól írtam: századik.”
A vadas
Mert most itt van, ugye, a vadas – gondolta Rezeda Kázmér, ugyanis az erdő adott egy dámvadborjút, s a dámvad húsa, kivált, ha borjú, a húsok csimborasszója.
Hatlábú mének
Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia nagykövetei 1945. február 23-án átnyújtották a lengyel földalatti állam politikai és katonai vezetőinek névsorát Vjacseszlav Molotov szovjet külügyi népbiztosnak.

Impresszum

Lugas – A Magyar Idők Hétvégi Melléklete

Szerkesztő: Fehér Béla
Társszerkesztők: Margittai Gábor, Szényi Gábor
Tervezőszerkesztő: Tóth Tibor
Olvasószerkesztők: Major Anita, Nácsai Katalin

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.