2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Rezeda

Ludaskása
Libaevés ideje van – gondolta Rezeda Kázmér, és nem tudta többé kiverni fejéből a drága, fehér, gágogó madarakat.
Káposztásítás
Amikor olyan aranyló sárgára változik egyszer csak a világ, s az idő úgy folyik, mint a méz, szóval októberben eljön a káposzta elrakásának ideje Erdélyben.
Déryné (2.)
Rezeda Kázmér előszeretettel reggelizett a Dérynében, ahol rendkívül ügyes marketingfogással megváltoztatták a kádári idők „hideg virsli, meleg sör” gyakorlatát.
Déryné (1.)
A régi Déryné presszó volt, az a fajta, amit az úgynevezett kommunisták találtak fel. A legfontosabb része ennek a találmánynak a dohányfüstízű étel. Ebből nagy választék volt a régi Dérynében.
Vacsora Diklóban
Dönteni kell – gondolta Rezeda Kázmér, és ha valamit, hát dönteni nem tudott soha. De eljött az idő, mert a nyár már kiadta melege felét árendába.
A lángos (3.)
És addigra elkészül a lángos. Gizike hozza, mint győztes hadvezér az ellenség vezérének kardját, és Gizikének minden oka megvan erre.
Rezeda Kázmér utazásai
A lángos (2.)
De miért megy az ember Géberjénbe? – tehetjük fel a kérdést, és feltette Rezeda Kázmér is. A válasz nem lehet pusztán a lángos.