2018. július 17., kedd, Endre, Elek napja

Lugas Helyzetkép

Manipulált rendszerváltás
Ma már a csapból is Soros folyik, de mindnyájan tudjuk, hogy ő csak arca egy globális pénzhatalomnak, amely nem most kezdte a világ történéseit befolyásolni. A rendszerváltást is ez az erő manipulálhatta.
Petárdák
Szorongó kíváncsisággal várta a romániai magyarság, mit hoz a 2018-as esztendő. Sokkal több volt ez szokványos jövőfürkészésnél, az év a centenárium jelentősége révén váltott ki fokozott érdeklődést.
Kifut a víz alólunk?
Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség néhány napja publikált jelentése szerint Magyarország felszíni vizei kis százalékban érik el a jó ökológiai állapotot. Valóban ekkora a baj?
Örök élet
Eltűnt vagy meggyilkolt gyermekek fotóit is képesek felhasználni a kamuhíreket közlő lájkvadászoldalak csak azért, hogy látogatottságuk nagyobb legyen, hiszen így több hirdetési bevételre tesznek szert.
Műanyag baba
Kétezertizennyolc a mesterséges intelligencia éve. A számítógépes grafika éve. A közösségi média változásainak éve. És ha mindez együtt van? Számítógéppel generált Instagram-véleményvezéreket kapunk.
A Waltham és a Videoton kooperációja
A kommunizmus idején a valutakitermelés nevű tevékenység biztosított konspiratív pénzeket és plusz költségvetési forrásokat a hírszerzés számára.
Zöld rendszám
Autót venni sokszor nem kifejezetten jó élmény. Tárgyalni és alkudni kell, ami időbe kerül, az eladó olyan extrákra akar rábeszéli, amelyekre semmi szükségünk.