2018. szeptember 18., kedd, Diána napja

Lugas Helyzetkép

Kupolatúra
A Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódva ezen a hétvégén a Parlament szabadulószobával, múltidéző kiállítással, pince- és kupolatúrákkal mutatja be az Országház rejtett zugait.
Bizalmi kérdés is
Egyre több kutatás mutatja, hogy a heti negyven óra a múlté. A fehérgallérosok, ha az íróasztaluk mögött töltik is a nyolc órát, valójában sokkal kevesebbet dolgoznak.
A fej nélküli dobos
Skócia véráztatta történelme nyomot hagyott az épületeken: nemcsak ágyú- vagy puskalövések nyomai pettyezik a várfalakat, de nyughatatlan kísértetek is ijesztgetik a mit sem sejtő turistákat.
Csempészügynökség
A rendszerváltás körüli éveket a zavarosban halászás és a szervezett bűnözői hálózatok kiépülése jellemezte. Folytatódik a kádári Magyarország titkos életét bemutató sorozatunk.
Ha anyát elvehetném feleségül…
Régóta tudható, hogy szükség lenne az iskolai tananyag csökkentésére. Nemcsak a mennyiséggel van baj, hanem azzal is, hogy az elvárás nem minden esetben igazodik a gyerek életkori sajátosságához.
Állambiztonsági pénzbehajtás
A múlt héten azt ígértem, számszerűsíteni próbálom a Mineralkontor felhasználásával az iráni olajüzletből eredő károkat. Öveket becsatolni, a köznyugalom megzavarására alkalmas adatok következnek!
Folttisztítás
Turisztikai élményként sem utolsó, ha az ember San Franciscóból elhajózik Alcatraz, a híres börtönsziget mellett, majd átkel a Golden Gate híd alatt.