2018. május 26., szombat, Fülöp, Evelin napja

Lugas Helyzetkép

Bolond Pierrot vörös szőnyege
Az Arany Kameráért folyó versenyben van egy hölgy, akiért szoríthatunk: az első nagyjátékfilmes Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotását nagyon szerették a külföldi kritikusok.
Az Oscarnál is többet ér
Több mint háromezer filmfesztivált tartanak világszerte, de ahogy mondani szokás: vannak fesztiválok, és van ­Cannes. Mi a La Croisette titka?
Fejsze kéznél
Az elmúlt évek európai, észak-afrikai és közel-keleti terrortámadásai úgy tűnt, átrendezik az utazási piacot, nálunk mégsem változnak igazán a népszerű úti célok.
Gyanús elmélkedők
Nehéz helyzetbe került a magyar politikai rendőrség a hatvanas évek végén: egyre kevesebb lett a „szocialista rendszer elleni összeesküvés”.
Ötlábú paripán
Bubik István hatvan éve, 1958. május 19-én született. Emlékére ma, szombaton 14.30-kor kamarakiállítás nyílik a Bajor Gizi Színészmúzeumban.
Signore Ponzi, az első fáraó
Tíz éve bukott le a világ legnagyobb pénzügyi csalója, Bernard L. Madoff, aki azzal szerzett hírnevet, hogy piramisjátékával 65 milliárd dollárral csapolta meg befektetőit.
Őszülő Európa
Európában minden 65 évesnél idősebb emberre – százmillió polgárról van szó – mindössze három munkaképes korú jut (húsz éve még öt jutott.