2019. március 22., péntek, Beáta, Izolda napja

Lugas Riport

Két zakó
A Ludwig Múzeum restaurátorai folyamatos kihívásokkal szembesülnek, hiszen nem mindegy, hogyan tesznek örök életűvé egy olajfestményt, fémtárgyat, videóinstallációt vagy éppen csokiszobrot.
Bagoly a puskacsövön
Hatalmasat szippantok a jéghideg, kristálytiszta levegőből, miközben a több mint háromezer hektáros, apróvadban dúskáló tököli parkerdő felé tartunk kísérőnkkel, Dragovics Jánossal.
Tilos a malac
Kapitális méretű, 1040 grammos isztriai szarvasgombát talált egy gombász tavaly decemberben Baranya megye egyik erdejében. Ez volt a Magyarországon valaha előkerült legnagyobb példány.
Pályaküszöb
A Tu–154-es mindmáig a világ második leggyorsabb utasszállítója – a Concorde után. Negyvenöt év alatt megkopott külsejét a típus hazai szerelmesei a közelmúltban korhűvé varázsolták.
Kis púder meg rúzs
A hajléktalan emberek talán legsérülékenyebb csoportját a nők alkotják. Több kezdeményezés is indult a közelmúltban, hogy ne csak az emberségüket, de a nőiségüket is megőrizhessék.
Táncolva festő
Manajló András festőművész képei New York-i lakberendezők, galériások körében egyaránt kelendőek. Nemrég Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjat vehetett át.
Kint a vízen
A Dunakeszi Diák és Szabadidő Kajak Club 1998 óta létezik, a Rasztotzky házaspár alapította, és működteti azóta is. Annak idején mindketten élsportolók voltak, majd edzők lettek.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.