2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Lugas Riport

Elfelejtett füzet
A Portugáliában rendezett harmadik nemzetközi kórusversenyre október elején utaztunk az Aurin Leánykarral, és két újabb első díjjal tértünk haza.
Kalóz, a félszemű terapeuta
Vannak helyek, ahová megérkezve az ember idegszálai egy pillanat alatt kisimulnak, és emberek, akik mellett egyszerűen jó lenni.
Alkonyatkor a kriptában
Az 1980-as évek első felében máig ismeretlen személyek kifosztották Geszten a Tisza család nyughelyét. Hogy mit vittek el? „Csak” Tisza István koponyáját.
Kard a mederben
Az érdi amatőr régészt, Tauser Pétert felhívta az ismerőse, hogy a Duna-parton séta közben egy kulacsot talált – sárkányölő Szent György képével. Beindult a gépezet.
Nem fejőknek való vidék?
Ellehetetlenülnek a hazai szarvasmarhatelepek, ugyanis 250–300 ezer forintos nettó fizetésért sem találnak állatápolást és fejést végző itthoni munkaerőt.
Bútorgyár a túlvilágra
Debrecenből Nyíradonyba érve a kisváros szélén áll az egykori ruhagyár épülete – az udvarán messziről látszik, hogy itt régóta nem szoknyákat varrnak.
Lyukas kesztyű
Bár a G Mercedes a világ egyik legjobb terepjárója, az ütött-kopott járműről nem ez jut elsőre az eszünkbe. Se nem szép, se nem kényelmes, a ponyvatető miatt télen hideg, nyáron meleg.