2018. február 24., szombat, Mátyás napja

Lugas Riport

Papagájszerviz nyakkendőben?
A virtuális világban élő fiatalok körében egyre nagyobb szükség van az érzelmi oldal és a természetes gondolkodás megerősítésére.
Elcserélt föld
Az 1922-ben Ausztriához csatolt, addig egy ezredéven keresztül magyar fennhatóság alatt álló Őrvidék egyik legősibb települése Felsőőr, utcáit járva azonban nemigen hallunk magyar szót.
Oktatás – A tanulási és magatartási zavarokkal küzdő diákok is osztályzatot kapnak szeptembertől
Szamárpad
Elveszi az esélyt a gyermekektől a szigorítás, vagy inkább munkára sarkall? Miért növekszik látványosan a tanulási zavarral küzdő gyermekek száma?
Megcsókolta (és most várandós)
A magyar nyelven nem használatos befejezett múlt időt például akkor használja az angol, ha olyan cselekvésről esik szó, amely már megtörtént, de a történésnél fontosabb a hatás.
Az időmilliomos
Miután az altatásból felébredt, Kardos Mihály korábbi szegedi plébános arcán békés mosollyal hallgatta végig a főorvos beszámolóját a műtétről, melynek során tőből eltávolították a jobb lábát.
Sétasebesség
A Fedezzük fel Biatorbágyot! című program keretében a város összes negyedikes osztálya sétálva, beszélgetve ismeri meg lakóhelyét.
Sztárok a Nappaliban
A január eleji, idén harmadszorra megrendezett program során több mint száz pécsi együttes lepi el a belvárosi kocsmákat és szórakozóhelyeket.