2019. január 22., kedd, Vince, Artúr napja

Lugas Külpolitika

Kína, a panda (1.)
A távol-keleti ország a világ második gazdasági nagyhatalma, és a harmadik katonai erő. Tizenöt szárazföldi és nyolc tengeri szomszédja van.
Léggitárosok
A világlapok szerkesztőségét sem kerülik el a riportjaikat, a helyszíneket, az interjúalanyokat kitaláló újságírók. Az újságírás hitelessége forog kockán.
Köröző békegalamb
Az afganisztáni katonai helyzet zsákutcában van, a szemben álló felek egyike sem tudja legyőzni a másikat. Az amerikaiak megfelezik a közép-ázsiai államban jelen lévő csapataikat.
Életlottó
Orosz kutatók azzal álltak elő, hogy csalásra bukkantak az emberiség legtöbbet élt asszonya, Jeanne Calment korának meghatározásakor, aki 1997-ben, 122 éves korában halt meg.
Őfelsége
Idén áprilisban lesz 25 éve annak, hogy kirobbant a ruandai népirtás. Óvatos becslések szerint három hónap alatt a tömeggyilkosságok áldozatainak száma 800 ezer halott volt.
Kisebbik rossz
Alig két héttel azután, hogy Donald Trump bejelentette az amerikai katonák távozását Szíriából, megtapasztalhatjuk a döntés következményeit.
Kihívások előtt
Rosszabbak voltak 2018 világpolitikai fejleményei, mint a 2017-es évé, de még mindig jobbak, mint amilyenek 2019-ben várhatók.

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.