2018. február 25., vasárnap, Géza napja

Lugas Külpolitika

Szerecsenmosdatás
Már harmadik hete kénytelen börtönkoszton élni Nyugat-Európa muzulmán megmondóembere, Tariq Ramadan professzor, akit két nő megerőszakolásával vádolnak.
Kényes barátság
Az elmúlt évtizedben az Egyesült Államok kővé dermedten nézte, hogy Peking felszámolja a Kínába telepített amerikai kémhálózatot.
Háború és béke
A koalíció árnyéka
A mostani német koalíciós egyezkedés, szemben a magyar és a nemzetközi sajtóban megjelentekkel, a negyedik és nem a harmadik nagykoalíciós tárgyalás.
Venezuela – Egyvalamiből nincs hiány, kokainból
Merész buszsofőr
Nicolás Maduro venezuelai elnök nem tud kifogyni a meglepetésekből. A múlt héten azt javasolta, hogy előre hozott elnökválasztást tartsanak az országban, mégpedig három hónapon belül.
Líbia – Haftar marsall és a személyi kultusz
A diktátor szabója
Líbiában mindenből legalább kettő van, így a közhatalmi intézményekből is: két kormány, két parlament, külön vezetővel. Ezekből kellene összegyúrni a központi irányítást.
Szent Péter orgonája
A közvélekedés szerint a vatikáni San Pietro nem csupán hatalmas és gyönyörű épület, hanem voltaképpen az egész katolikus egyház metaforája.
Darázsfészek
Szíriában az Iszlám Állam már fél lábbal a sírban van. Azt gondolhatnánk, hogy hamarosan felvirrad a béke napja. Ám a közel-keleti ország területén jelen lévő hatalmak nem ezt akarják.