2018. május 26., szombat, Fülöp, Evelin napja

Lugas Külpolitika

Hercegnők naplója
Május 19-én Windsorra figyelt a világ, Harry herceg ugyanis ekkor vette el szerelmét. A brit gazdaság már most számolgatja a Meghan-hatás eredményeit.
Változó játékszabályok
Izrael e hét elején ünnepelte kikiáltásának hetvenedik évfordulóját. Ezen a napon az Egyesült Államok megnyitotta a Tel-Avivból Jeruzsálembe áthelyezett nagykövetséget.
A latin Richard Gere
Tudják-e, hogy kicsoda Miguel Díaz-Canel Bermudez? Ne legyen lelkiismeret-furdalásuk, két hónapja még Kubában sem nagyon ismerték a Castróék helyébe lépő politikust.
Párizsi keringő
Trump létkérdésként fogja fel, hogy az USA az első, és neki mint az Egyesült Államok elnökének ezt az álláspontot kell képviselnie.
A látvány ára
Nem biztos, hogy sokaknak támad kedvük egy izraeli kiruccanáshoz. Pedig a zsidó állam csak a tavalyi évben közel 3,6 millió kirándulót fogadott.
A mint anarchia
Az ún. Fekete Tömörülés, a Black Bloc szélsőbalos tagjai legutóbb Hamburg városában a G20-találkozón tették le névjegyüket.
Öltönyös gerillák
Kolumbiában mindenkinek van „története”: ha nem a családtagja vált áldozattá, akkor robbantásnak volt szemtanúja, vagy barátját ejtették foglyul az embercsempészek.