2018. szeptember 18., kedd, Diána napja

Lugas Interjú

Nem megy a levesbe
A szentesi Hungerit Zrt.-t áruba bocsátó Magyar József olyat tett, amely példa nélküli a hazai gazdasági életben: a vételárból 420 millió forint jutalmat osztott szét a cég munkatársai között.
Betegútvesztő
A magyar egészségügyet nem lehet egyetlen varázsütéssel tökéletessé tenni, azért viszont szinte mindenki tehet valamit, hogy elégedettebbek legyünk az ellátással – véli Kovácsy Zsombor egészségügyi szakjogász.
Macskahümmögés
„Ebben az esetben nyomják meg a piros gombot, és nyugodjanak békében!” Aki nem vágja rá azonnal, hogy honnan az idézet, az még nem látta Ternovszky Béla legendássá vált Macskafogó című rajzfilmjét.
Elveszett csatatér
A magyar történelemnek kevés olyan fordulópontja van, amely évszázadokon keresztül annyira befolyásolta a közgondolkodást, mint a mohácsi veszedelem.
Lelki luxus
A kőbányai szegénységből a világ legnagyobb operaházainak színpadáig jutott el. Gulyás Dénes ír, rendez, tanít, hét éve a Pécsi Nemzeti Színház operatagozatát vezeti.
Megdöntött Balaton
Hatezer évvel ezelőtt legalább olyan meleg volt, mint napjainkban, de az akkori hőség nem írható az emberiség számlájára. A mai nagyon is emberi produkció.
Arcátlanság
Száraz Miklós György történelem–levéltár szakon végzett a bölcsészkaron, sőt a régészetbe is belekóstolt. Első regénye, Az Ezüst Macska 1997-ben jelent meg.