2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Lugas Interjú

Borzongás
Az ünnepelt filmrendező, Ujj Mészáros Károly egy japán tündérmese után most a skandináv thrillerek sötét világába kalauzolja a nézőt.
Fel a szegycsontig
Száz éve, 1918. november 11-én véget ért az első világháború, s ami ezekben a napokban történt, az keservesen megalapozta XX. századi történelmünket.
Tükörország
Nem járt zenei általános iskolába, nem tanult tanártól hangszeren játszani, sőt zenét szerezni se. Mészáros László autodidakta módon szerezte tudását.
Összetolt asztalok
A hajdani huncut mosolyú kisfiú Kossuth-díjasokat rendez, miközben Bécsben és a Rózsavölgyi Szalonban telt házzal játsszák az előadásait. Hamarosan Németországba indul dolgozni.
Cseppek az óceánból
Zenészcsaládba született, és korán eldőlt, belőle is muzsikus lesz. Reméli, innen már nincs visszaút. A Junior Prima díjas Devich Gergely csellóestje ­október 31-én lesz a Zeneakadémián.
Babu
A Kaukázusban beleesett egy jéghasadékba, a dzsungelben pedig rálépett a halálos mérgű zöld mambára. Juhász Árpád geológus a mai napig rendszeresen jár kirándulni.
Beszédhiba
Ha a kilencvenes években úgy dönt, hogy valamelyik elméleti nyelvi iskola hajójára száll fel, sok támadástól megkímélte volna magát. Balázs Géza azonban a nyelvművelést választotta.