2018. július 17., kedd, Endre, Elek napja

Lugas Interjú

Banánpörgetés
Miután mindenki unta már, hogy a kínaiak egymás után nyerik meg az asztalitenisz-világbajnokságot, Berczik Zoltán edző három tanítványával úgy döntött, megpróbálja a lehetetlent.
Felgyújtott iratok
Bonhardt Attilát, a Hadtörténelmi Levéltár és Irattár leköszönő igazgatóját az intézmény múltjáról, küldetéséről kérdeztük.
Szűz víz
A kóklerek gátlás nélkül kihasználták és kihasználják a modern kommunikációs csatornák által biztosított lehetőségeket – figyelmeztet Fábián István, a Debreceni Egyetem professzora.
A csillárt a plafonról
Ez az ország momentán egyetlen klasszikusbalett-együttessel rendelkezik, miközben Németország minden nagy városában van egy társulat – mondja a Kossuth-díjas művész, Keveházi Gábor.
„Nem adományozni megyünk”
A Szuverén Máltai Lovagrend történelme 1048-ig nyúlik vissza, emberei a Szentföldért vívott háború idején Jeruzsálem első ispotályában ápolták a sérülteket.
Köpenyszint
Gyerekkorában lovas vagy kerékpáros akart lenni, ehhez képest tizenhat évesen olimpiai bronzérmet nyert 400 méteres vegyes úszásban. Korának legjobbja volt.
Ozsda Erika
Trabanttal szállni…
Miért ne építhetnénk saját műholdat? – kérdez vissza Ferencz Orsolya, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszék tudományos főmunkatársa, akit a magyar űripar lehetőségeiről faggattunk.
Ötvös Zoltán