2018. május 26., szombat, Fülöp, Evelin napja

Lugas Interjú

Szophoklész a gimnáziumban
Minden kornak újra fel kell fedeznie a több ezer éve írott műveket – vallja Ritoók Zsigmond. Élete egyik legboldogabb korszakának tartja a középiskolai tanárként töltött éveit.
Mondhat nemet
Tavaly tizenhét év után megvált a Radnóti Színház társulatától. Sorozatban, filmben is helytáll. Szávai Viktória a beszélgetésre bringával érkezett.
Első whisky
Alapi István főállásban immár három évtizede az Edda Művek gitárosa, a zenekar nemrég harmincharmadik albumát mutatta be.
Csatornafedél
Ő „a színjátékos” egyik fia. A zseniális Őze Lajos nem örült annak, hogy kisebbik gyermeke is a színház felé sodródik, de már nem maradt ideje megakadályozni.
Végtelen tenger
Április 19-től vetítik a magyar mozik a Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmjét.
Egy gyilkos „természetrajza”
„Előbb-utóbb megérkezem a helyemre”
A beszélgetés hosszabb-rövidebb szünetekkel heteken át zajlott, s kirajzolódott egy ember képe, aki egész életében arra törekedett, hogy ne legyen vele semmi probléma.
Május előttünk
Nemcsak könnytől párásodó szemüvegen át lehet megítélni az egyre inkább a múlt ködébe vesző ’68-as eseményeket, hanem kritikusan, konzervatív szemszögből is.