2017. június 24., szombat, Iván napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/vesztegetes-gyanuja-az-ozdi-jobbiknal-1604629/

Vesztegetés gyanúja az ózdi Jobbiknál

Hangfelvétel a párt alelnökének kétes ügyleteiről
Újabb fordulatot vett Ózd polgármesterének lehallgatási botránya. A Janiczak Dávidról készített titkos hangfelvételek egy része ugyanis az Index után az Origóhoz is eljutott, ahol egészen új megvilágításba helyezik az elhangzottakat. Miközben ugyanis az Index szerint a fájlok többnyire teljesen érdektelen beszélgetéseket tartalmaznak, az Origo arról írt, hogy vesztegetésekre, valamint balul sikerült közbeszerzésekre derült fény.

Már hónapok teltek el azóta, hogy kiderült: Janiczak Dávidot, Ózd jobbikos polgármesterét rejtélyes módon lehallgatták.

Most egy másfél órás hanganyag került az Origo birtokába, amely alapján a portál azt írja: a Jobbik alelnöke tavaly karácsonykor egy férfitól vett át a saját hivatalában egy rövid hangfelvételt, amelyen „a polgármester a férfi feleségéről és a lányáról beszél nem túl emelkedett stílusban és éppen valamiféle tervet szövögetve róluk”.

Másnap rendőrök lepték el a férfi házát, ahonnan elvittek minden elektronikai berendezést, minden olyan eszközt, amelyen a hatóság szerint adatokat lehet tárolni, beleértve a laptopokat, a telefonokat, még a DVD-ket is. A portál szerint Janiczak sokat káromkodik a felvételeken, van, akit lehülyéz, nőket minősít, ugyanakkor Orbán Viktorról elisme­rően szól.

Forrás: MTI

Közbeszerzési pályázat befolyásolásáról és újságíró lefizetéséről is értekezett Janiczak Dávid

Mindennek ugyanakkor nincs akkora jelentősége, mint amikor a Lokál Extra egyik újságírójának lefizetéséről esik szó. Egy újságcikkről beszélgetve Janiczak azt mondta: „Hívd már fel azt a Kovácsot (aki a cikket jegyzi – A szerk.), verdesd meg a fejét!” Mire Almási Csaba jegyző felvetette, hogy talán le kellene fizetni az újságírót. „Ne vesztegessük meg inkább, ne vegyük meg? Csak úgy kérdezem.” Janiczak szó szerint úgy fogalmazott: „Ne, hagyd még játszani.”

A felvételeken szó esik még Ózd ivóvízellátásának 400 millió forintos fejlesztéséről is, amelyben két cég maradt végül állva, az Aqua Plus Kft. és a Diamit Zrt. Utóbbit Janiczakék „életveszélyesnek” ítélték meg. A polgármester azt javasolta, hogy egyszerűen nyilvánítsák érvénytelennek a Diamit pályázatát. Almási Csaba a felvételen arra utal: ráállította az embereit a cégre, hogy valami terhelőt találjanak a múltjukban, hogy ki lehessen zárni a társaságot.
„A lényeg, hogy megússzuk a jogorvoslatot, mert az meglassítja az eredményhirdetést” – mondta. Idén februárban az Aqua Plus Kft. nyerte el a megbízást 417 millió forintos ajánlattal.

Felháborodtak a határon túliak

Komoly indulatokat és felháborodást váltott ki az erdélyi magyarok körében a Jobbik szolnoki elnökének nyilatkozata, aki szerint „az erdélyi magyarság nagyobb része (…) megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt”, amit Szotyori-Lázár Zoltán szerint nem érdemeltek meg. A Jobbik politikusa azt is írta: „Köreikben ugyanis még a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság.” A fenti sorok nem növelték a párt népszerűségét, a hozzászólók jelentős része elítéli a szolnoki elnököt. „Én jobbikos szimpatizáns voltam, de a sorozatos nemzetáruló, cigánykodó, a mindenáron kormánymegdöntő akcióik miatt elfordultam tőlük” – írja egyikük. Egy másik vélemény szerint: „Fáj neki, hogy Erdélyben nem a Jobbikot preferálják. Ott hamarabb átláttak a szitán, mikor a Jobbikról volt szó.” „Az egykori nemzeti radikális párt… Szégyenletes ez a pálfordulás tőletek! RTL, ATV, Hír TV díszvendégei, van még lejjebb?” – teszi fel a kérdést egy újabb hozzászóló.

 

Hirdetés

Kiemelt

Elhordott Akropolisz

Óriási presztízzsel és gazdasági haszonnal jár felkerülni az ENSZ Nevelésügyi, Kulturális és Tudományos Szervezete, az UNESCO világörökségi helyszíneinek listájára.

Poszt-trauma

Videó a jövőből

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Nyilvánosságra hozzuk a titkos akciók működő receptjét!

Politikai zombi támadt Orbánra

Soros őt is bevetette.

Így (nem) pártolják az EU-s állampolgárok a muszlim bevándorlók betelepítését

Mi csak a harmadik helyen vagyunk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!