2017. július 28., péntek, Szabolcs napja

Belföld

Aggályos az európai uniós igazságszolgáltatás

Szembemegy a szakértői véleményekkel az Európai Bíróság főtanácsnokának a Magyarország keresetét elutasító indítványa a Migrációkutató Intézet elemzése szerint.

Sajtóellenes kampányt vizionálnak

Óriástüntetésre készül augusztus 20-án Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Sokszorosára emelkedett a császármetszések aránya

Egyre több császármetszést végeznek Magyarországon: már csaknem a szülések 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mind-össze az öt százalékában

Emmi: a kormány biztosítja a gyermekeknek szükséges oltóanyagot

Átmeneti készlethiány alakult ki a gyermekkori védőoltásokhoz szükséges egyik oltóanyagból.

Több mint két és fél milliárdot fordít tíz intézmény korszerűsítésére Kecskemét

A támogatásnak köszönhetően valamennyi intézmény esetében szigetelik az épületeket, új nyílászárókat szerelnek be, a fűtési rendszert korszerűbbre és szabályozhatóra cserélik.

Bróker Marcsi még az idén bíróság elé kerül

Novemberben kezdődik a Kun-Mediátor-ügy tárgyalása. A vád szerint a Bróker Marcsiként elhíresült Dobrai Sándorné legalább 768 ügyfelét csapta be.

Péterfalvi: a BKK válaszolt az adatvédelmi hatóság megkeresésére

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósá BKK válaszának ismeretében dönt arról, hogy milyen típusú – vizsgálati vagy hatósági – eljárás indul az ügyben.

Egyre többen választják a börtönőri hivatást

Összesen 411 új börtönőr menetelt egyszerre gyakorló-egyenruhában Remeteszőlősön, a büntetés-végrehajtási felügyelőképzésen végzettek kibocsátóünnepségén.

Szlovák konzervatív portál méltatja Orbán Viktort

Orbán Viktor ma már több, mint Magyarország kormányfője. Ő a legláthatóbb politikus Kelet-Európában – írja a postoj.sk cikkszerzője.

Hónapok óta tervezték, de csak a bevezetés napján szerződött a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. az év eleje óta tervezte, hogy online jegyértékesítési rendszerrel bővíti szolgáltatásait.

Milliárdos hirdetések a Simicska-birodalomban

2010 és 2014 között az RTL-csoport összesen körülbelül 6,5 milliárd forint ellenében tett közzé állami hirdetéseket. Eközben Simicska és médiája sem járt rosszul.

Megkezdődhet az emelt összegű háziorvosi rezsitámogatás kifizetése

A kormány döntése értelmében június elsejétől minden területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi praxis havi 130 ezer forinttal kap többet rezsitámogatásként.

Dömötör Csaba: kormányzati figyelemfelhívó kampány indul

Az Erzsébet-táborokban 2012 óta mintegy 400 ezer gyerek nyaralhatott. Az idei költségvetésben 5,2 milliárd forintot különítettek el erre a célra.

Palkovics László: jövő nyártól kezd üzemelni a zalaegerszegi tesztpálya

Ütemterv szerint zajlik a két és fél év alatt befejezni tervezett zalaegerszegi létesítmény építése, amelynek első fázisa a jövő év tavaszán, nyarán készül el.

Az alvállalkozó hibája miatt futott orosz kód a nemzeti konzultáció honlapján

A honlapot készítő cég munkatársának szakmai hibája, gondatlansága miatt futott orosz analitikai kód a nemzeti konzultáció honlapján.