2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja

Belföld

Rekordszámú migráns jutott Magyarországra egy nap alatt

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök így visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

Kósa Lajos: az ellenzékre nem lehet számítani

Soros György terve az, hogy egy migránsnak négy és fél millió forintot kell két éven keresztül fizetni, viszont pontosan tudja, hogy az EU-nak nincs erre pénze.

Szijjártó Péter: 33 külügyminiszteri tárgyalás, 12 államközi megállapodás

Az államközi megállapodásoknak köszönhetően szakértői csereprogram, turisztikai együttműködés és kölcsönös katasztrófavédelmi képzés is megvalósulhat .

Embercsempészeket fogtak el Pécsnél

A három budapesti férfi 11, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt akartak jogellenesen külföldre juttatni. 

Dömötör Csaba: hét kérdéskör szerepel majd az íven

A konzultáció érinti majd az egymillió bevándorló betelepítésére és a határzárakra vonatkozó javaslatokat – mondta Dömötör Csaba.

Semmit sem lehet tudni az új baloldali választási rendszerről

Egy új és igazságos választási rendszer bevezetésének tervéről írt alá megállapodást a 8 ellenzéki tömörülés. „A javaslat egyelőre nem sajtónyilvános”.

Völner Pál: Soros 2015-ben vázolta fel tervét

A politikus hozzátette: cikkében Soros György azt is kijelentette, hogy ha ez nem így valósul meg, akkor az uniós menekültügyi rendszer össze fog omlani.

Kórházfejlesztések lesznek Budapesten

A kormány a vidéki kórházak, a rendelőintézetek és a mentőállomások után most Budapestre és környékére koncentrál – mondta az EMMI parlamenti államtitkára.

Hollik István: a bevándorláspárti ellenzék kész a migránsok betelepítésére

Fontos a nemzeti konzultáció, a magyar embereknek ugyanis joga van tudni, hogy az ellenzékre a kötelező betelepítés ügyében, Magyarország megvédésre nem számíthatnak.

A ki- és betelepítettek emlékére avattak emlékparkot Jánossomorján

Nagy István: Magyarország két oldalról is vesztese lett a második világháborúnak, 1945-ben megkezdődött a németek kitelepítése, Csehszlovákiában pedig a felvidéki magyarok kitelepítése.

Semjén Zsolt: 2018 a családok éve lesz

Magyarország ereje a magyar családokban és gyerekekben rejlik, erős családok erős Magyarországot hoznak létre, ezért 2018 a családok éve lesz – mondta a miniszterelnök-helyettes.

Sikeres volt az év első hét hónapja a Balatonnál

Hoffmann Henrik a BTSZ elnöke elmondta, összességében sikeres volt az év az üdülőrégió számára, ahol tovább nőtt a vendégforgalom, és bővült a fejlesztések, programok száma is.

Interaktív kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Palkovics László államtitkár a megnyitón hangsúlyozta: a Tudományok Fővárosa 2017 elnevezésű rendezvény célja a természettudományos pálya népszerűsítése a fiatalok között.

Soltész Miklós: Magyarország kétféle választ ad az ukrán jogszabályra 

Az államtitkár kifejtette: a külgazdasági és külügyminiszter által bejelentett diplomáciai lépésekben „nem fogunk megtántorodni”.

Szakértői vélemény: gyorsulnak jövőtől az adóperes eljárások

Az adóperes szakma a hat új eljárási törvénynek köszönhetően az utóbbi évtizedek legnagyobb átalakulásán mehet keresztül – írják a szakértők.