2017. október 17., kedd, Hedvig napja

Belföld

Az ellenzék bagatellizálni akarja a Soros-tervet

Németh Szilárd: az SZDSZ megszűnt, ám „politikusmúmiái” időről időre külföldi turnéra indulnak és az országot pocskondiázzák.

Visszahívatnák Botkát a parkolóbotrány miatt

Összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett Szabó Bálint jogász Botka Lászlóval, Szeged város polgármesterével szemben a szegedi közgyűlésnél.

Gyors kártalanításra készül a kormány

Az a legfontosabb, hogy a kárrendezés minél előbb megtörténjen, ugyanakkor a károkozó ezzel nem mentesülne a fizetési kötelezettsége alól.

Alapjogokért Központ: a nyílt társadalom a Soros-terv

A nemzetállamok felszámolásához a migráció kiváló eszköz, ezért támogatja azt a Magyar Helsinki Bizottság – hívta fel a figyelmet Szánthó Miklós.

Kara Ákos: a magyaroknak mindig meg kellett harcolniuk a szabadságért

Az államtitkár az október 23-ai ünnepi programokról elmondta, már október 22-én is tartanak megemlékezéseket, például a műegyetemi rakparton. 

Érdemes előre készülni az influenzaszezonra

Ha a jelenleg Ausztráliában tomboló influenza-járvány Európát is eléri, akkor hazánkban is nagyon sokan megbetegszenek majd.

Bakondi György: az unió politikája a schengeni övezetet létét fenyegeti

A miniszterelnöki főtanácsadó hangsúlyozta, hogy az ellenőrizetlen és tömeges migráció veszélyt jelent az európai polgárokra.

Sokmilliós támogatások a rendőrségnek

Nagyon sok önkormányzat a helyi működést segítendő eszközöket szerez be, támogatják az egyenruhások lakhatását vagy éppen rendezvényt szerveznek.

Újabb vádemelés Tarsoly ellen

A Fővárosi Főügyészség a közokirat-hamisítási ügy összevonását javasolja a Quaestor-cégcsoport egyik tulajdonosának már folyamatban lévő büntetőperével.

Tárgyal a kormány a hallgatókkal az ösztöndíjrendszer átalakításáról

A kormány az elmúlt hét évben számos ösztöndíjat alapított a hallgatók felsőoktatási tanulmányainak támogatására – mondta Rétvári Bence.

Bejárható Magyarország: új turistaház a Bükkben

Mintegy 190 millió forintból elkészült a pazsagi turistaház, a Bejárható Magyarország kormányzati program 160. szálláshelyeként – jelentette be a földművelésügyi miniszter.

Prémium jár a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek is

Novemberben 24 ezer forinttal többet kap 2,75 millió ember, a nyugdíjprémiumot és az egyszeri kiegészítést is a novemberi nyugdíjakkal együtt fizetik ki.

Rétvári: a munka, az adócsökkentések és családok támogatása a kivezető út

A szegénységből a munka, az adócsökkentések és a családok támogatása a kivezető út – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Átadták az idei Pro Turismo-díjakat

A díjakat Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter adta át az ágazat első számú szakmai fórumán, a Turizmus Summit 2017 gálaesten a Művészetek Palotájában.

Deutsch Tamás: nyílt pártfinanszírozás, uniós pénzből

A Fidesz EP képviselője emlékeztetett: az európai adófizetők pénze elment Gyurcsány cégéhez, aki aztán tulajdonosként felvette az osztalékot, majd ebből támogatta a saját pártját.