2017. május 25., csütörtök, Orbán napja

Belföld

Magyar gyökerekkel Argentínában

Hamarosan tiszteletbeli konzulátus nyílik Észak-Argentínában, a Chaco provinciában található Villa Ángela településen, ahol még a polgármester is magyar.

Még több fiatal feltalálóra lenne szükség

Hazánk soha nem szűkölködött feltalálókban, de új tendencia, hogy a temérdek díjazott középiskolás diák között évről évre egyre több a lány is, ami pozitív változás.

Jakubinyi Róbert ítéletre vár Kaposvárott

Ez az ügy is kötődik a milliárdos adócsalás kapcsán elhíresült Egymásért, Egy-másért Alapítványhoz, amelynek szellemi atyja és fő irányítója volt Jakubinyi Róbert.

Életszerűbbé tennék a hiányzások igazolását

A gyerekek harmadát-felét csupán igazolásért viszik el a házi gyermekorvosokhoz, különösen a novembertől márciusig tartó időszakban.

Pápai Joci alaptalannak tartja a rasszista vádat

Az én küldetésem a zene és az, hogy az ilyen rossz­indulatú politikai uszítást kizárjam – fogalmaz a zenész, aki a dalfesztiválon a nyolcadik helyen végzett.

A tanítás módszertanán változtatnának az oktatók

Olyannak látták az ideális iskolát a pedagógusok, ahova a gyerekek szeretnek járni, a tanárok pedig nem érzik tehernek a tanítást.

Bakondi: a határbiztonság fontos eleme az erős belbiztonságnak

A határbiztonság akkor lehet hatékony, ha az ellenőrzés biztosított és tudják, hogy kik és milyen szándékkal akarnak az országba lépni.

Hiába vallott az MSZP-re és Kókára az áfacsaló

Nincs következménye annak, hogy Farkas Attila még 2010-ben arról vallott, hogy az áfacsalásból szerzett pénzek egy része az MSZP-nél, illetve Kóka János egykori miniszternél landolt.

Fegyházbüntetést kértek Tanyi Györgyre és társaira

Megkezdődtek a perbeszédek kedden a Fővárosi Törvényszéken Tanyi György és társai perében; júniusban ítélet várható az ügetős merénylet ügyében.

Nyomozás a Welt 2000 Kft. szerződéseinek ügyében

A BRFK fokozott ügyészi felügyelet mellett nyomoz az uniós forrásokat kezelő informatikai rendszer és az ezzel kapcsolatos közbeszerzések ügyében.

Tuzson Bence: a legaljasabb a gyerekek ellen elkövetett terrortámadás

Annak, hogy ellenőrizetlenül érkeznek emberek Európába, következményei vannak, ezek egyike a terrorizmus – hangsúlyozta az államtitkár.

Deutsch Tamás: meg kell védeni az eredményeket

Meg kell védeni azokat az eredményeket, amelyeket a 2010-es kormányváltás óta elértek – mondta Deutsch Tamás Szendrőben, a nemzeti konzultációval kapcsolatban tartott lakossági fórumon szerdán mintegy száz ember előtt.

A több mint másfél millió visszaküldött kérdőív erős felhatalmazást ad

A nemzeti konzultáción három fontos kérdésre, a migrációval, a rezsicsökkentéssel és a civil törvénnyel kapcsolatos magyar álláspontra hívják fel a figyelmet.

Biztonságpolitikai szakértő: az éberségnek egy pillanatra sem szabad lankadnia

Nem szabad engedni az olyan hamis illúziónak, hogy viszonylag hosszabb ideje nem volt hasonlóan súlyos merénylet – mondta Gyarmati István.

Soltész: a kormány erdélyi egyházi intézmények felújítását támogatja

A kormány kilencvenöt millió forinttal támogatja a nagybányai Németh László-líceum leendő épületének felújítását és hétmillió forintot ad máramarosszigeti közösségi ház felújítására.