2017. február 25., szombat, Géza napja

Belföld

A pedagógusképzés reformját szorgalmazzák a szakma képviselői

A folyamatos alkalmazkodási kényszer nagyon sok energiát köt le az iskolák szintjén – mutatott rá előadásában Setényi János címzetes egyetemi tanár.

Sokan nem értik, mit keres vidéken a Momentum

Az egyik felszólaló arról beszélt, nem érti, hogy a mozgalom mit keres Szegeden, amikor egyik elnökségi tagjuk sértő hangnemben ír a vidéki emberekről.

Boros Bánk Levente: nem jött be a Jobbik néppártosodási kísérlete

A migrációs válsággal kapcsolatban a kormány meghozta a szükséges intézkedéseket, ami visszafordította a Jobbik népszerűségének növekedését.

EMLÉKNAPOrbán Viktor: a kommunizmus bűnei nem évülhetnek el soha

A meggyilkoltak és bebörtönzöttek nevét, kiállását megőrzi a hűséges, ha nem is mindig hálás nemzeti emlékezet – hangoztatta a miniszterelnök.

A vörös diktatúra áldozataira emlékezik a nemzet

A kommunizmusban megnyilvánult istentelenség és embertelenség más néven és más formában napjainkban, a XXI. században is bármikor visszalopakodhat.

Sehol sem kérnek Botkából

Miközben az összefogás fontosságát hangoztatják, a baloldali ellenzéki pártok politikusai és vezetői továbbra is ott ütik egymást, ahol érik.

A kommunisták sosem vették át, a szovjetektől kapták a hatalmat

Torzított fogalom- és téves szóhasználat, amikor kommunista hatalomátvételt emlegetnek a negyvenes évek végén történtek kapcsán – nyilatkozta lapunknak Horváth János.

Népszavaztatna az LMP is

Az LMP népszavazást kezdeményez a paksi bővítésről, alkotmányjogászok viszont egyhangúan úgy ítélik meg: Paks II-ről nem lehet referendumot kiírni.

Tuzson Bence: ne az uniós polgárokat vegzálják a határokon!

Miközben Magyarország mindent megtesz az unió határainak fizikai és jogi védelme érdekében, Brüsszel képtelen a migráns útvonalak lezárására.

Orbán Viktor szerint agyrém Brüsszel terve

A kormányfő a közrádióban kijelentette: a nemzetközi tőke „elsősorban Soros Györgyhöz tapadó szervezetei” átléptek egy határt.

Vizsgálják az FKF ügyeit

Az FKF Zrt.-nél lefolytatandó vizsgálatra munkacsoportot jelöl ki a főváros, amelynek a Fidesz képviselői mellett ellenzéki és szakértői tagjai is lesznek – mondta el Tarlós István.

Menekültügyi beadványokkal árasztották el az ombudsmant

Magyarországról csupán nagyjából egy tucat ilyen kérelem futott be, a többi az Amnesty International felhívása nyomán főként külföldről érkezett.