2017. november 24., péntek, Emma napja

Belföld

Nézőpont: Budapesten is jelentős a kormánypártok előnye

A biztos szavazóknál 45 százalék szavazna a kormánypártokra, ha most tartanák a választásokat, a második helyért szoros verseny alakulna ki az MSZP, az LMP, a DK és a Momentum között.

Hidvéghi Balázs: szomorú, hogy nem lehet számítani az ellenzékre

Az ellenzék soraiban az ellenzéki vezető szerepért folyik a küzdelem – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Tanja Fajon: A migránsok elosztásáról szóló döntés a lehető legmegfelelőbb volt

Az M1-nek nyilatkozó szlovén képviselő szerepel azon a listán, amelyet Soros György alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány készített az Európai Parlamentben dolgozó megbízható szövetségeseiről.

Schmidt Mária újra felállíttatná Donáth György szobrát

A szobroknak, emlékműveknek önmagukon messze túlmutató szimbolikájuk és politikai töltetük van – fejtette ki a rendezvényen Bayer Zsolt.

Kertművelő diákokat díjazott az agrártárca

A kertészkedés értéket teremt, tudást ápol és élményt nyújt művelőjének, emellett a kertművelés évszázadok óta megélhetést is biztosít – fogalmazott Fazekas Sándor.

Lázár János: Jelentős béremelésre lenne szükség az egészségügyben és az oktatásban

2010-ben mintegy 83 százalékot ért el az államadósság GDP-hez mért értéke, ez mára 73 százalék körüli szintre mérséklődött – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Számítógépeket osztottak a kormány időseket támogató programja keretében

Berettyóújfaluban átadták az első számítógépeket a kormány idősügyi infokommunikációs programjának keretében. Összesen ötezer, 65 év feletti idős ember jut számítógéphez.

Kövér László: kiválóak a magyar-szlovén politikai kapcsolatok

Miután mindkét országban jövőre választások lesznek, „bármilyen kormány is alakuljon ebben a két országban” biztosak abban, hogy a jó kapcsolat folytatódik tovább – mondta Kövér László.

December 1-jéig meghosszabbítják a nemzeti konzultáció visszaküldésének határidejét

 A hosszabbítást azzal indokolták, hogy az állampolgárok változatlanul rengeteg kérdőívet küldenek vissza.

Jövő nyártól megtéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 év alattiaknak

 Balog Zoltán közölte, a visszatérítés 25 ezer forintos értékhatárig jár, és akkor is igényelhető, ha valaki a KRESZ vizsga után nem megy rögtön a gyakorlati oktatásra.

Már az önálló indulással is számolnak az MSZP-ben

Ha legkésőbb február elejéig nem sikerül megállapodni a DK-val a közös listáról és a közös miniszterelnök-jelöltről, az MSZP kész egyedül elindulni a választáson.

Vízpótlás vagy félsivatag?

Ha a klímaváltozás jellege megmarad, akkor talán csak a Duna–Tisza-közi homokhátság magasabb felén veszélyeztetettek a talajvízkészletek.

Fidesz: a Gyurcsány-kormány elvett egyhavi nyugdíjat

A Fidesz-kormányok alatt a nyugdíjasok életét rezsicsökkentéssel, a tej, a tojás, a baromfihús, a sertéshús áfájának csökkentésével segítik – olvasható a kormánypárt közleményében.

Rétvári Bence: csütörtökön megkezdődik az Erzsébet-utalványok kézbesítése

Rétvári Bence elmondta, 2,7 millióan kapják meg az utalványokat, és jövő év végéig vásárolhatják le a boltokban vagy vehetnek belőle meleg ételt.

Trócsányi László: nyitott kérdések vannak az unió előtt

Trócsányi László szerint komoly viták várhatók arról, hogy egy ország a foglalkoztatáspolitikában vagy a munkajog területén milyen hatásköröket kíván átadni vagy megtartani.