2017. április 27., csütörtök, Zita napja

Belföld

Ítélet várható a tiszabői otthonteremtési ügyben

Hat év után végkifejletéhez érhet a Tiszabőhöz kapcsolódó, jogosulatlan otthonteremtési támogatások pere.

Nőtt a biztonság a határon

Rend, béke, nyugalom biztonság tapasztalható a szerb–magyar határ környékén – mondta Röszkén Németh Szilárd.

Fazekas Sándor: rend van az élelmiszerpiacon

Felhívta a figyelmet arra, hogy a vizsgált tételek azt is megmutatták, a hazai élelmiszerek frissebbek és biztonságosabb az import árunál.

Deutsch Tamás: az EB is osztja a magyar álláspontot áfaügyben

Brüsszel várhatóan tagállami hatáskörbe utalja az internet áfájának besorolását – mondta el a Világgazdaságnak adott, csütörtökön megjelent interjújában Deutsch Tamás.

Budaörsi raktártűz: nem várható gyógyszerhiány

Minden szükséges intézkedést megtesz a gyógyszerügyi hatóság annak érdekében, hogy ne vezessen ellátási hiányhoz a keddi budaörsi gyógyszerraktártűz.

Soros átengedné a migránsokat

Gulyás Gergely szerint a milliárdos célja valójában a magyar migrációs politika megakadályozása, a határ megnyitása a bevándorlók előtt.

Elkezdődött a szegedi parkolóbotrány tárgyalása

A hűtlen kezelés miatt indult eljárásban mások mellett Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor, Botka László kabinetfőnöke ül a vádlottak padján.

Orbán Viktor: Azért jöttem, hogy megvédjem a hazámat

Magyarország és a magyar kormány elkötelezettsége az Európai Unió irányában nem megkérdőjelezhető, ugyanakkor számos tekintetben elégedetlenek vagyunk az EU működésével.

Szigorított egy ceruzacsonkért

„Megszámlálhatatlan gyilkosságban való tevékeny részvétel feltételezése” miatt ítélték el. Első és másodfokon nyolc évet, majd ügyészi fellebbezésre tizenöt évet kapott.

Senki sem gondolta volna Bőnyben

A helybéliek szerint „paraszti gyönge ésszel” nem lehet elképzelni, mit lehet még vizsgálni a faluban fél évvel az eset után.

Vádemelés készül a rendőrgyilkos ellen

A közismert hungarista a helyszíni bizonyítási kísérletben is tagadta, hogy ő lőtte volna le Pálvölgyi Péter őrnagyot. A rendőr bajtársai és a bizonyítékok ennek az ellenkezőjét tanúsítják.

Csepreghy Nándor: a belátható jövőben nincs alternatívája az atomenergiának

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint a mai technológiai tudás szerint az atomenergiának a belátható jövőben nem lesz alternatívája.

Palkovics: fontos az iskolai kirándulások definiálása

Pontosan definiálnák az iskolai kirándulásokat és a balesetek esetén az objektív kártérítési felelősség fogalmát a köznevelési törvény tervezett módosításában.

Fidesz: vajúdtak a hegyek és egeret szültek

A Fidesz közleményben reagált a Bizottság bejelentésére, hogy kötelezettségszegési eljárás indult hazánk ellen a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatban.

Kontrát Károly szerint jól működik a megerősített jogi határzár

Az elmúlt hónap tapasztalatai alapján az új szabályoknak terelő hatásuk van, a magyar-szerb határon jelentősen csökkent a migrációs nyomás.