2017. augusztus 23., szerda, Bence napja

Belföld

A kormány nem enged a kvótaper ügyében

A bizottság véleményére adott válaszában a kormány kifogásolta a kettős mérce és a szokatlanul rövid határidők alkalmazását – mondta az államtitkár.

Aszódi Attila: Magyarországnak hosszú távon szüksége van az atomenergiára

Dolgoznak a Paksi Atomerőmű bővítésére szóló orosz fővállalkozói szerződés keretében már elvégzett munkák kifizetésén – mondta az államtitkár.

Fidesz: ha az ellenzéket érdekelné a megélhetés, akkor támogatná az adócsökkentést, béremelést

A Fidesz-KDNP kormányzása óta folyamatosan csökkennek az adók, nőnek a bérek és bővül a családkedvezmények köre.

Fidesz: magyarázkodás helyett bocsánatot kellene kérnie Vona Gábornak

A Fidesz szerint „kétségbeesett magyarázkodás” helyett bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól Vona Gábornak, a Jobbik elnökének.

Pontosítás: Még nem nyomoz a főügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészségen nincs folyamatban büntetőeljárás és nem érkezett áttételi határozat hatóságunkhoz – közölte a KNYF helyettes szóvivője.

Újabb gyanúsított a Czeglédy-ügyben

Újabb iskolaszövetkezeti vezetőt gyanúsítottak meg Czeglédy Csaba ügyében – erősítette mag Magyar Idők értesülését a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Mintegy százezer gyermek számára szervez programokat az Erzsébet Alapítvány

Novák Katalin elmondta: Fonyódligeten és Zánkán ezen a nyáron mintegy huszonhatezer gyermek üdülhetett ötéjszakás táborokban, napi ötszöri étkezéssel és változatos programokkal. 

Georg Spöttle: megáll az ember esze!

A biztonságpolitikai szakértőt felháborította, hogyan fordulhat elő a XXI. században, hogy az EU rendőrségi rendszerei nincsenek összekapcsolva egymással.

Már nem gyanúsított az „etikus hekker”

A főügyészség megállapította: az, hogy a fiatalember a BKK e-jegyrendszeré­ben jogosulatlanul adatot változtatott meg, nem veszélyes a társadalomra.

Rogán szigorú fellépést akar

Rogán Antal miniszter, ahogyan korábban a szlovák milliomosnő, Eva Rezesová esetében, úgy M. Richárd esetében sem ért egyet a házi őrizettel.

Egymillió aláírást gyűjtenének áprilisig

Az Európai Unió jogi szabályozással biztosítja az európai őshonos kisebbségek, így a szórványban élő magyarok helyzetét is.

Fidesz: Gyurcsány Ferenc leamortizálta, a jelenlegi kormány fejleszti a kórházakat

A kormánypárt szerint „az a Gyurcsány beszél” a kórházak felszereltségéről, aki „kivéreztette, eladósította és leamortizálta a kórházakat”.

A bérnövekedéseknek köszönhető a kiskereskedelmi forgalom növekedése

A májusi és a júniusi forgalom az átlagot meghaladóan járult hozzá a növekedéshez, a bővülés mértéke csaknem a duplájával haladja meg az Európai Unió országainak átlagát. 

Több tucat illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar rendőrök

A magukat irakinak, afgánnak és egyiptominak valló migránsok nem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Az MSZP intellektuális és morális tartása is megfakult

Galló Béla szerint az MSZP még mindig nem nézett szembe a 2010-es parlamenti választásokon elszenvedett vereségével, Gyurcsány Ferenc MSZP-ből való kiválásával.