2017. május 25., csütörtök, Orbán napja

Lugas

Ellátogat-e Ferenc pápa Erdélybe?

A katolikus egyházfőt már 2015-ben meghívta Romániába Klaus Werner Johannis államfő, és idén tavasszal szóban és írásban is megismételte az invitációt.

Robin Hood karddal

Az Artúr király kifejezetten jól indul, Guy Ritchie-nek az atmoszférateremtés mindig is erőssége volt, és ebben most sem hibázik.

Kormos koporsó
Ne fizessetek!
Aki ellen lázadni lehet
PRZEMYŚL 100

A magyar hadtörténelem egyik legvéresebb és legkitartóbb várvédelme. Gyilkos rohamok a falak ellen, kiéheztetés, majd fogság a világ másik végén. Méghozzá nem a középkorban, hanem csupán egy évszázadnyi „távolságra” napjainktól. Mégsem tudjuk, kikért szól a harang, ha a lengyelországi Przemyślt és sok tízezernyi magyar védőjét idézzük. A feledésről és az emlékezésről, Gyóni Géza elveszett sírjáról és Przemyśl oroszlánjairól szól az NMHH Neumann János-pályázatára készített videoriportunk.

Babzsák és céllövölde

A munkavégzés terepe átalakul, és egyre több cég veszi észre, ha vonzóbb környezetet teremt, azt a dolgozók hatékonysággal fogják meghálálni.

Sírba vitt titkok

Nagy László vallomásaiban és börtönnaplójában is Radót, a szerb háborús bűnös rablógyilkost nevezi meg mások mellett a móri mészárlás elkövetőjének.

Impresszum

Lugas – A Magyar Idők Hétvégi Melléklete

Szerkesztő: Fehér Béla
Társszerkesztők: Margittai Gábor, Szényi Gábor
Tervezőszerkesztő: Tóth Tibor
Olvasószerkesztők: Major Anita, Nácsai Katalin