2017. június 27., kedd, László napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/nev-szerint-azonositottak-parizsi-terrorcselekmeny-elkovetojet-1610692/

Név szerint azonosították párizsi terrorcselekmény elkövetőjét, és az áldozatot

MTI
Francois Molins francia ügyész pénteken terrorcselekménynek minősítette az előző esti rendőrök elleni párizsi támadást, amelynek elkövetőjeként a 39 éves Karim C.-t nevezte meg.

Molins szerint a férfi zsebéből hullhatott ki az Iszlám Állam terrorszervezetet dicsőítő, kézzel írott üzenetet tartalmazó papírlap, amelyet a helyszínen találtak.

Korábban rendőrségi forrásokra hivatkozva a 39 éves Karim Cheurfi francia állampolgárként azonosították a hírügynökségek az elkövetőt.

Az ügyész elmondta: a több bűncselekmény miatt elítélt, hosszú szabadságvesztést letöltött férfi nem mutatta radikalizálódás jeleit. Jelenleg vizsgálják, hogy a férfi hogyan juthatott fegyvereihez, illetve voltak-e segítői. A 39 éves egy Kalasnyikov gépkarabélyból nyitott tüzet a rendőrökre.

Karim Cheurfi csütörtökön 21 óra után nem sokkal nyitott tüzet egy rendőrbuszra a Diadalív közelében, a Champs-Élysées sugárúton. A merénylőt agyonlőtték. A belügyminisztérium hivatalos tájékoztatása szerint egy rendőr meghalt, két másik pedig súlyosan megsérült.

Molins megerősítette a korábbi értesüléseket, miszerint a támadó járművében további lőfegyvereket és egy Koránt is találtak.

A 39 éves férfinek nem volt foglalkozása, és többször is összeütközésbe került a rendőrséggel rablás, illetve három rendbeli emberölési kísérlet vádjával. 2005-ben tizenöt évi börtönre ítélték, amiért megpróbált megölni egy közrendvédelmi rendőrtanulót és annak fivérét. A férfi egy lopott autóval karambolozott, amikor a fivérek megpróbálták elfogni, a nála lévő revolverrel rájuk lőtt, és súlyosan megsebesítette őket. Két nappal később megpróbált megölni egy másik rendőrt, akinek az előállítás közben elvette a fegyverét. 2013-ban helyezték szabadlábra, majd 2014-ben rablás miatt ismét elítélték, és 2015-ben szabadult feltételesen. A börtönben nem lehetett észrevenni rajta a radikalizálódás jeleit. Az idei év elején ismét felfigyeltek rá a hatóságok, mivel állítólag rendőrök meggyilkolásával fenyegetett, ugyanakkor ezt nem tudták kellőképpen rábizonyítani.

Az Iszlám Állam terrorszervezet szokatlan gyorsasággal jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Forrás: www.facebook.com/Xavier-Jugelé-Héro

A közösségi médiában is gyászolják az elhunyt rendőrt, Xavier Jugelét

A francia lapértesülések szerint az áldozat a 37 esztendős Xavier Jugelé volt, akinek tiszteletére több Facebook-oldalt is létrehoztak.

Hirdetés

Kiemelt

Hackertámadás ért Ukrajnában több bankot és szolgáltató vállalatot

Az ukrán jegybank honlapján közölte, hogy az érintett bankoknál emiatt nehézségekbe ütközik ügyfeleik kiszolgálása.

Poszt-trauma

Mini G-nap

Kíváncsian várjuk a G-ző politikus felívelő karrierjét.

Óriási meglepetés az Amnesty Internationaltől!

Meglepődtünk.

Minden áron bele akartak rúgni a Fideszbe ballibék

A nagy leleplezés.

A „függetlenség”

Ha kormányellenes, akkor az a ballib médiában hírnévre váltható.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!