2017. május 25., csütörtök, Orbán napja

Külföld

Terrorhálózat állhat az elkövető mögött

A nyomozás eddigi eredményei ugyanis egyértelműen azt mutatják, Salman Abedi csupán végrehajtó volt, a merényletben használt pokolgépet másvalakitől kaphatta.

Magyarországról nem fog bejutni illegális bevándorló sehova

Takács Szabolcs felhívta a figyelmet arra, hogy magyar az unió egyik legjobban teljesítő gazdasága, komolyan veszi és betartja az EU gazdasági és pénzügyi szabályait.

Németországban járt a manchesteri merénylő a támadás előtti napokban

A német biztonsági szervek most vizsgálják, hogy van-e mégiscsak német vonatkozása a hétfőn történt terrorcselekménynek.

Trump: együttes erővel meg fogjuk nyerni a terrorizmus elleni harcot

Trump elmondta: mikor olyan tragikus eseményeknek vagyunk szemtanúi, mint az eheti manchesteri robbantás, akkor tudatosul, milyen fontos is megnyerni a harcot a terroristák ellen.

Beata Szydlo: Európának talpra kell állnia, fel kell ébrednie letargiájából

A lengyel kormányfő a lengyel nemzetvédelemről szóló vitában, az európai migrációs válságot „az európai közösség legnagyobb biztonsági válságának” nevezte.

Hajtóvadászatot indított a brit rendőrség a terrorista bűntársai ellen

Kedd este letartóztatták líbiai különleges alakulatok a manchesteri robbantó fiatalabb fivérét. Az első hírek szerint őt gyanúsítják azzal, hogy kapcsolatban állt az Iszlám Állammal.

New York állam kormányzója kész a tárgyalásokra a CEU-ról

A demokrata párti kormányzó meggyőződését fejezte ki, hogy a CEU szabad intézményként történő megőrzése Budapesten „mindenki érdekét szolgálja”.

A kanadai választást is befolyásolta Soros György

Törvénytelen módon avatkozott be a konzervatívok vereségét hozó, 2015-ös kanadai választásba egy Soros Györgyhöz köthető szervezet – olvasható az Origón.

Hat és fél millió bevándorló várakozik Európa peremén

A január végén regisztrált 5,95 millióról április végére 6,66 millióra emelkedett az EU területére bejutni szándékozó menekültek száma a Földközi-tenger térségében.

Szijjártó Péter: a keresztény közösségek szörnyű veszélyben vannak a Közel-Keleten

A nemzetközi közösségnek kötelessége a térségből elmenekült keresztény családok hazatérésének segítése.

Macron harcol a szakszervezetekkel

Nagy fába vágta fejszéjét Emmanuel Macron francia államfő, amikor tegnap elkezdett dolgozni elnöksége egyik legmeghatározóbb problémáján: a munka törvénykönyvének egyszerűsítésén.

EP-elnök: a pusztítás új mélységeit érték el a terroristák

Erős elszántsággal együttműködve kell legyőzni a terrorizmus csapdáját – jelentette ki Antonio Tajani

Szélsőségesként tartották számon a manchesteri terrorista apját

A líbiai hatóságok azért kezdték el keresni Ramadán Abedit, mert kiderült róla, hogy csatlakozott egy terroristaként nyilvántartott fegyveres csoporthoz.

A terrorizmus volt a fő téma Trump római látogatásán

A vatikáni látogatás után Rómában folytatta külföldi körútját az amerikai elnök.

Törökország vétót emel Ausztria ellen

Az osztrák védelmi miniszter szerint Törökország veszélybe sodorja Európa biztonsági érde­keit a felelőtlen lépéssel, ami újfent bizonyítja, hogy Ankara igencsak távol áll az EU-tagságtól.