2017. április 27., csütörtök, Zita napja

Külföld

A magyarok mindig is Európa fontos nemzetének tartották magukat

Orbán Viktor teljes beszéde az Európai Parlament plenáris ülésén.

Ideiglenes lakásokat építenek a migránsoknak

A tervek szerint nyáron kezdenék el építeni a hat, egyenként negyven négyzetméteres lakást, illetve kis házat nem messze Szabadka központjától.

Határellenőrzést sürget Bécs

A közeljövőben sem állhat vissza a schengeni övezet rendes működése: Ausztria jelezte, hogy a közrend és közbiztonság érdekében fenntartja határszakaszainak a védelmét.

Merkel: kulcsfontosságú a schengeni övezet külső határának védelme

A kancellár szerint az EU jövőjét meghatározó, kulcsfontosságú ügy a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet megőrzése és külső határának védelme.

Orbán Viktor: meg szeretnénk reformálni az EU-t

„Azért jöttem, hogy a vitában megvédjem a hazámat, de a sikerekről is beszámolják” – jelentette ki Orbán Viktor az Európai Parlament plenáris ülésén.

„Nem fognak győzni a terroristák”

A terrorizmust életre keltő problémák politikai rendezése a korábbi tapasztalatok szerint akár több évtizedig is eltarthat, így türelmesnek kell lennünk.

Duplájára nőtt az elfogadott menedékkérelmek száma az EU-ban

A szíriaiak menedékkérelmét az esetek 98 százalékában pozitívan bírálták el. A jóváhagyott kérelmek arányát tekintve őket az eritreaiak és a hontalanok követték.

Legfőbb sodrat: Marine Le Pen „egy tálnyi szar”

A cikk ironikus felütéssel indít, hogy „Vajon egy befektető bankár analóg a holokauszt-revizionistával? Vajon a neoliberalizmus egy szinten van a neofasizmussal?”

Globalista hazátlan: Macron a Soros-eszmék megtestesítője

Macron technokrata, multikulturális, környezetkímélő, de a globalizációt szerető eszmékkel, aki a bevándorlás mellett van, több Európát, több „integrációt” akar.

Az embercsempészek keze alá dolgozhatnak a civil szervezetek

Továbbra is kétségbeejtő a helyzet az Olaszországba tartó migrációs útvonalon: míg a Földközi-tengerbe veszett menekültek száma újra rekordot döntött,

Emmanuel Macronnak szurkol a politikai elit

Marine Le Pennek nem lesz könnyű dolga a francia elnökválasztás második fordulójában: valamennyi francia és európai vezető Emmanuel Macront költöztetné az Elysée-palotába.

Fidesz: Soros intenzíven lobbizik Brüsszelben Magyarország ellen

Gulyás Gergely szerdai sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek nevezte, hogy milyen sok európai parlamenti képviselő van közvetlen kapcsolatban Soros Györggyel.

Újabb uniós követelések

Az Európai Unió azt tervezi, hogy kizárja a pénzügyi szolgáltatásokat a brexit utáni Nagy-Britanniával folytatandó kereskedelmi tárgyalások témáiból.

A szélsőséges iszlám terjedése miatt aggódnak leginkább az osztrákok

A többség azt gondolja, hogy a legtöbb menekült kihasználja a szociális ellátórendszert – olvasható a Kurier című lap szerdai számában.

A majálison törne át Le Pen

Marine Le Pen lehetne Franciaország következő elnöke, ha a kétkezi dolgozókon múlna, és a és a 35–49 évesek között is viszonylag jól áll.