2017. szeptember 26., kedd, Jusztina napja

Külföld

Kovács Zoltán: beigazolódott, amit a magyar kormány két éve mond

Emmanuel Macronnak a nap folyamán mondott beszédében vázoltak „kísérteties hasonlóságot” mutatnak a Soros-tervvel, és „feltett kézzel állnak elébe mindannak”, ami Európára vár.

Bemutatta reformterveit az EU megújítására a francia elnök

Emmanuel Macron egy, a pénzügyi tranzakciókra kivetendő, európai szintű adó bevezetését is javasolta.

Olaszország készen áll a humanitárius beavatkozásra Líbiában

Már októberben elindulhat az olasz kormány Líbiában tervezett humanitárius beavatkozása – közölte Mario Giro olasz külügyminiszter-helyettes.

Párton belül bírálják Merkelt és Seehofert

A hétvégi választáson elért gyenge eredmény miatt mindkét pártban megjelentek elnökváltást sürgető hangok.

Muszlim férfi támadt rá civilekre és rendőrökre

A vallási fanatikus azt kiabálta az erőszakot elszenvedő fiatal párnak a támadás előtt, hogy „mecset előtt tilos a csókolózás”.

Orbán Viktor: Szingapúr sikertörténete biztatás Magyarországnak

Az lesz belőlünk, amire a munkánk és a szellemi képességeink alapján jutni tudunk, Szingapúr is ebből csinált csodát – mondta a miniszterelnök.

Decemberben ítélhetik el Salah Abdeslamot és terrorista társait

A jelenleg franciaországi őrizetben tartott terrorista és társa tavaly március 15-én lőfegyverrel támadt a házkutatásra kiérkezett rendőrökre.

Igenis van Soros-terv (1. rész)

A külföldi fősodratú média a hazai ellenzéki politikusokhoz és médiájához hasonlóan letagadja a nyilvánvalót, vagyis a tőzsdespekuláns tervének létezését.

Szijjártó Péter: Ukrajnának ez fájni fog

Magyarország blokkolni és vétózni fog minden olyan lépést, amely a keleti partnerség program jegyében Ukrajnának újabb előrelépést jelenthetne az európai integrációs folyamatban.

Különleges kapcsolatra törekszünk Vietnammal

Orbán Viktor miniszterelnök négy olyan területet is megjelölt, ahol Magyarország jól tudna segíteni az ázsiai országnak.

Varsói diadal, párizsi kudarc

Európa-szerte felemásként értékelik Angela Merkel választási teljesítményét, a többségi vélemény szerint a menekültkérdés továbbra sem vesztette aktualitását.

A Kreml és az ukrán ellenzék is bírálta az ukrán oktatási törvényt

Az Ellenzéki Blokk nevű ukrán párt szerint a törvény sérti az alkotmányt és a nem ukrán ajkúak jogait és leszögezte, hogy jogi úton támadja meg a törvényt.

Kövér László fogadta a luxemburgi képviselőház elnökét

A házelnök elmondta, hogy az Országgyűlés továbbra is nyitott a regionális együttműködés erősítésére, beleértve a V4-ek és a Benelux országok törvényhozásai közötti kapcsolatépítést.

Nyugodt kurd népszavazás, felháborodott szomszédok

A hivatalos eredményt csak a hét második felében teszik közzé, ám aligha kétséges, hogy a polgárok többsége a függetlenségre szavazott.

Külügyminiszter: Nagy-Britannia maga fogja ellenőrizni a bevándorlást

Az Egyesült Királyság nyitott marad a tehetséges, ambiciózus, eltökélt emberek számára, de maga fogja ellenőrizni a bevándorlást, nem Brüsszel.