2017. június 29., csütörtök, Péter, Pál napja

Külföld

Romba dönti a korrupció a brazil belpolitikát

A legnagyobb dél-amerikai nemzet történetében először fordul elő, hogy hivatalban lévő államfőnek büntetőeljárással kell szembenéznie.

Kanadában tárgyal Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke

Magyarország a V4-ek soros elnökeként azt tervezi, hogy tanácskozást rendeznek a V4-ek és Kanada külgazdasági miniszterei között.

Fizethetnek az EU-ba érkező brit turisták

Bár jelképes összegnek tűnhet, az EUobserver szerint a britek által a jövőben befizetendő öteurós költségek nem elhanyagolhatók.

Kanadát leterhelik a menedékkérők

Kanada biztonságos országként ismeri el az Egyesült Államokat, így nem fogad be egyetlen menedékkérelmet sem a két ország közötti határállomásokon.

Vég nélküli migránsinvázió indult Olaszország felé

Az utóbbi négy nap alatt több mint tízezer embert mentettek ki a Líbia és Olaszország közötti tengerszakaszon. Sergio Mattarella államfő az Európai Unió beavatkozását sürgette.

George Soros és a drogbiznisz

Az Il Giornale nevű olasz lap kellemes színfolt a balliberális olasz médiatérképen. A lapot Silvio Berlusconi testvére, Paolo irányítja.

Hatalomra tör a svéd migrációellenes párt

Egy nemrég készített kutatásából kiderült, hogy ha most tartanák a szavazást, a megkérdezett svédek 24 százaléka a bevándorlásellenesekre adná voksát.

Újabb zsarolóvírus pusztít

A svájci számítástechnológiai hatóság szerint az elektronikus kártevő a Windows operációs rendszerek egyik kommunikációs protokolljának sebezhetőségét használja ki.

„Orbán úrban jobban bízom”

Nem minden svéd osztja a média által sulykolt bevándorlópárti álláspontot. Vannak más nézetek is. Malmői tudósítónk ezeket a helyi lakosokat szólaltatta meg.

Hackertámadás ért Ukrajnában több bankot és szolgáltató vállalatot

Az ukrán jegybank honlapján közölte, hogy az érintett bankoknál emiatt nehézségekbe ütközik ügyfeleik kiszolgálása.

Párttársa tétlenséggel vádolja a korábbi elnököt

Az Obama-kormány nem kívánt beavatkozni, mert állítólag nem akarta azt a látszatot kelteni, hogy Clintont támogatja.

Török Tamás előadást tartott Brüsszelben

Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár ismertette a magyar kormányzati hivatal felállításának indokait és feladatait.

Szanálják a csődbe ment olasz regionális bankokat

Olaszország történetének legnagyobb tőkepótlásával, mintegy 17 milliárd euró ráfordítással, szanálás révén mentik meg a csődbe ment két regio­nális olasz bankot.

Hágai bíróság: a holland kormány részben felelős a srebrenicai mészárlásért

A szerb katonák az 1995-ös srebrenicai mészárlás során mintegy háromszáz boszniai muzulmánt meggyilkoltak meg, miután elhurcolták őket a holland ENSZ-békefenntartók bázisáról.

Behódolt Merkel a melegházasság ügyében

Németországban a jobbközép CDU/CSU pártszövetség vezetői, Angela Merkel kancellár és Horst Seehofer bajor miniszterelnök nem ellenzik többé a melegházasság bevezetését.