2017. augusztus 23., szerda, Bence napja

Külföld

Spanyol bíró döntésével maradhatott az országban a ripolli imám

A barcelonai és cambrilsi merényleteket elkövető terrorsejt radikalizálásával vádolt Abdelbak esz-Szatti büntetett előéletű volt és ki akarták utasítani.

Szlovákia másodfokúra növelte a terrorkészültséget

Szlovákia a legalacsonyabb, elsőfokúról másodfokúra növelte a terrorkészültséget – jelentette be az oszágos rendőrfőkapitány.

A kölni dómot is védik a terroristáktól

Az európai nagyvárosok az eddigi tapasztalatok alapján nemigen igyekeznek az ilyen jellegű támadások elleni védekezéssel.

Betontömbökkel, kordonokkal védik az olasz városok központjait

Firenze városában szerdán helyeztek el nagy kockatestekre emlékeztető, földdel nehezített virágládákat a dóm felé vezető egyik szélesebb sétálóutca közepén.

Fokozódó terrorveszélyt jelentenek a radikalizálódó gyerekek

A gyerekharcosok bevetése mára nemcsak az afrikai háborúkban, de az EU térségén belül is sajnálatos gyakorlattá vált, ráadásul nem is nevezhető újkori jelenségnek.

Barcelonai főrabbi: Európa elveszett

A rabbi arra biztatja a zsidó közösségeket, hogy hagyják el Spanyolországot, amit a terrorizmus gócpontjának nyilvánított.

Finnországi késelés – Két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe

Egyelőre nem tisztázott, hogy az őrizetbe vettek mely országból érkeztek. A finn hatóságoknak azt mondták, hogy algériaiak, míg a svéd hatóságoknak azt, hogy marokkóiak.

Trump az afganisztáni erősítés mellett döntött

Otthon csak inkább, külföldön viszont – így a NATO-ban, Kabulban és Londonban – szinte kizárólag üdvözölték az amerikai elnök Afganisztán-stratégiáját.

Megtalálhatták az eltűnt Kim Wall holttestét

Egy fej nélküli, végtagjaitól megfosztott holttestre bukkantak a dán hatóságok a koppenhágai partoknál, de egyelőre nem tudni, hogy Kim Wall-e az.

A migránsokat egy volt maffiafőnök tartja vissza Európától

Csupa öröm látni, amikor a maffia közkívánságot hajt végre, de mi lenne a baj, ha kiderülne, a brüsszeli maffia egy olasz maffiózóval üzletel indirekt módon?

Schulz nehezen bír az orosz zsoldossal

Német sajtóértesülések szerint Gerhard Schröder az fb-tagságon túl valamiféle igazgatói pozíciót is kap az orosz állam résztulajdonában álló konszernnél.

A bevándorlás ügyében határozott a lengyel álláspont

Az uniós menekültelosztási rendszer rossz, súlyosbítja a migrációs válságot, sérti a tagállamok hatáskörét – szögezte le Mariusz Blaszczak belügyminiszter.

Visszatér Amerika a véget nem érő harcba

George W. Busht rengeteg támadás érte az afganisztáni, majd a 2003-ban kezdődő iraki beavatkozás és a magas emberveszteség miatt.

Erdogan rányomta bélyegét a kampányra

Elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a feszültség eltántoríthatja a Németországban élő törököket attól, hogy az urnák elé járuljanak.

Muzulmán vezető: A terrorizmus és az iszlám összefüggenek

A főtitkár nyilatkozata szerint egyértelmű összefüggés van a fundamentalizmus, a terror és az iszlám ortodox alapvetései között.