2017. július 28., péntek, Szabolcs napja

Külföld

Transznemű nem lehet amerikai katona

Felerősödött a liberálisok és a konzervatívok közötti kultúrharc miután Donald Trump beszüntette a transzneműek jelenlétét az amerikai fegyveres erőknél.

Ki lehet toloncolni a terrorveszélyes külföldieket Németországból

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) legutóbbi, júliusi adatai alapján 690 terrorveszélyes iszlamista szerepel a német hatóságok nyilvántartásaiban.

Ellehetetleníti Washington a menedékvárosokat

Megvonják a szövetségi támogatást azoktól az illegális bevándorlókat befogadó amerikai városoktól, amelyek nem működnek együtt a szövetségi bevándorlási és rendfenntartó erőkkel.

Kipusztulnak a Cote d’Azur pálmái?

Egy ázsiai eredetű kártevő, a piros ormányosbogár ugyanis évek óta pusztítja a fákat Franciaország déli tengerpartján, emiatt több ezer növényt kellett kivágni.

Az Orbán-kormány újraválasztása érdekében buzdít regisztrációra az RMDSZ háromszéki elnöke

Az RMDSZ-szervezet telefonos tájékoztatást indított Kovászna megye lakói számára a jövő évi magyarországi parlamenti választásokkal kapcsolatos tudnivalókról.

A Castro-korszak véget ér, de a castroizmus marad

Fidel Castro 86 éves fivére bejelentette, hogy elnöki ciklusa lejártával távozik posztjáról. Ezzel 2018 februárjában Kuba búcsút inthet a Castro-érának.

Kést ragadott a migránsgyerek és hasba szúrta a szerb fiút

Csak a szerencsének köszönhető, hogy a bécsi késelés 14 éves áldozata nem került életveszélyes állapotba. A rendőrség még több érintettet keres.

A V4-ek az olasz kormányfővel tárgyalnának a migrációról

A szlovák miniszterelnök hangsúlyozta, hogy nem kizárólag Szlovákia, hanem valamennyi visegrádi ország nevében tárgyalt Junckerrel.

Juncker megállítaná a kínai vállalatfelvásárlásokat

Az Európai Bizottság elnöke radikálisan új szabályrendszer bevezetését szorgalmazza olyan, Európában terjeszkedő kínai cégek ellen.

Az Európai Bíróság leszámol Merkel nyitott kapuk politikájával

A brüsszeli ítészek döntése olyan politikát utasít vissza, melynek következtében több mint egymillió migráns özönlött Németországba.

Európát is sújtják a szankciók

Elvben az orosz energiaszektorba befektető európai vállalatokat is büntetéssel sújthatják az amerikai törvényjavaslat a nyomán.

Macron: Franciaország már idén nyáron hot spotokat állít fel Líbiában

„A cél az, hogy hot spotok jöjjenek létre Líbiában, hogy az emberek ne vállaljanak őrült kockázatot, miközben nem mind jogosultak menekültstátusra” -– mondta a francia elnök.

Brüsszeli fenyegetés a lengyel vétó ellenére

Bár a lengyel államfő megvétózott az Európai Bizottság által kifogásolt három törvénymódosításból kettőt, Brüsszelben tegnap bejelentették: fokozzák a nyomást Varsóra.

Brit államtitkár: a Brexittel megszűnik az EU-munkavállalók szabad beáramlása is

2019 márciusában, a brit EU-tagság megszűnésének valószínű időpontjában már hatályban lesz az új brit bevándorlási szabályozás.