2017. április 26., szerda, Ervin napja

Címke: terrorizmus

302 cikk 1/31 oldal

„Nem fognak győzni a terroristák”

A terrorizmust életre keltő problémák politikai rendezése a korábbi tapasztalatok szerint akár több évtizedig is eltarthat, így türelmesnek kell lennünk.

Nemzeti gyászszertartáson búcsúztatták a Párizsban múlt héten lelőtt rendőr

Francois Hollande francia államfő nemzeti gyászszertartáson búcsúzott kedden Párizsban attól a rendőrtől, aki a múlt héten a Champs-Elysées sugárúton végrehajtott merényletben vesztette az életet. Búcsúbeszédében a leköszönő köztársasági elnök azt kérte utódjelöltjeitől, hogy minden szükséges eszközt adjanak meg a jövőben a rendőri erőknek a franciák biztonságának szavatolására.

Az orosz médiában megnevezték a merénylet feltételezett megrendelőjét

Egy Szíriában harcoló kirgizisztáni ujgur dzsihadista parancsnok, Abu Szalah al-Uzbeki (valódi nevén Szirozsiddin Muhtarov) volt a szentpétervári metróban április 3-án elkövetett öngyilkos merénylet megrendelője – írta a kirgiz nemzetbiztonsági állami hivatalra hivatkozva a kedden a Gazeta.ru orosz hírportál.

Legalább kéttucatnyi rendőr meghalt egy maoista gerillacsoport támadásában

Maoista gerillacsoport támadt egy félkatonai állami szervezet tagjaira Indiában hétfőn, az összecsapásban a Központi Tartalékos Rendőri Erő (CRPF) legalább 24 tagja meghalt, további hét tagja pedig megsebesült – közölte a CRPF főfelügyelője az indiai IANS hírügynökséggel.

Amerikai erők megölték az Iszlám Állam vezetőjének szövetségesét

Amerikai katonák egy titkos szíriai akcióban megölték az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak az egyik közeli szövetségesét. Az akciót a szilveszteri isztambuli merénylettel kapcsolatban indították – jelentették be pénteken Washingtonban.

Katonai bázisra támadtak dzsihadisták Afganisztánban

Legalább 21 katona életét vesztette, és több mint 30 megsebesült, miután az észak-afganisztáni Balkh tartományban pénteken katonai egyenruhát viselő fegyveresek megrohamoztak egy katonai bázist – közölte egy afgán tisztségviselő.

302 cikk 1/31 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!