2017. február 28., kedd, Elemér napja

Címke: terrorizmus

374 cikk 1/38 oldal

Konkrét terrorveszély fenyegeti Olaszországot

Olaszország búvóhelyet és menekülési útvonalat képviselhet a Kaliffátus harcosai számára, akik Líbiából vagy más konfliktus-övezetből menekülnek Európa felé.

Tömegével menekültek el az üldözött keresztények a Sínai-félszigetről

Négyszázötven kopt keresztény menekült el az egyiptomi vallási kisebbség tagjai ellen elkövetett gyilkosságokat követően a Sínai-félsziget forrongó északi részéről, el-Arisból és környékéről a Szuezi-csatorna partján fekvő Iszmailíja városába – közölte Kirillosz Ibrahim tiszteletes, az iszmailíjai kopt egyház illetékese.

Emelkedett a szíriai merénylet halálos áldozatainak száma

Hetvenhétre emelkedett az észak-szíriai el-Báb város – az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet korábbi fellegvára – közelében pénteken elkövetett öngyilkos robbantásos merénylet halálos áldozatainak száma – közölte szombaton a londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Szakértő: nincs perspektívája a bevándorlóknak

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a Németországban élő bevándorlóknak hosszútávon nincs perspektívája, ha nem kapnak munkát, nem tudnak felzárkózni, akkor könnyen radikalizálódhatnak.

Magas rangú halottja is van egy szíriai öngyilkos merényletnek

Legalább 42-en meghaltak a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló Homsz városban az állambiztonsági és a katonai hírszerzési hivatal ellen elkövetett, összehangolt öngyilkos merényletekben és lőfegyveres támadásokban szombaton, az áldozatok valamennyien biztonsági tisztségviselők – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű aktivistahálózat és a szíriai állami tévé.

374 cikk 1/38 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!