2017. október 24., kedd, Salamon napja

Címke: párizs

29 cikk 1/3 oldal

Párizs az iráni atomalku fenntartását szorgalmazta Washingtonban

Párizs álláspontja szerint az Iránnal kötött többhatalmi nukleáris megállapodást fenn kell tartani. Az ezzel kapcsolatos francia álláspontot Florence Parly védelmi miniszter fejtette ki pénteken Washingtonban egy amerikai kutatóintézetben tartott előadásában.

Haladók és maradiak háborúja

Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! – ezzel kezdődött a „haladók” mai napig tartó menetelése. Ezzel indult a pejoratív felhangú trón és oltár szövetségének megszüntetése, a szekularizáció.

Robbantásos merényletet terveztek Párizsban

A 28, 29 és 30 éves Amine S., unokatestvére Sami B., és barátjuk, Aymen B. ellen terrorizmussal kapcsolatosan, bűnszövetkezetben elkövetett emberölési kísérlet a vád.

A francia elnök tárgyalásra hívta az iraki kormányfőt Párizsba

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök a kurdisztáni népszavazással kapcsolatban kialakult helyzet rendezése érdekében telefonon tárgyalásra Párizsba hívta október ötödikére Haider al-Abádi iraki kormányfőt – közölte az Élysée-palota péntek este.

Marokkói francia támadt egy párizsi katonára

A párizsi híradások szerint egy 39 éves francia állampolgárságú férfi volt az elkövetője annak a péntek reggeli késes támadásnak, amelyet egy metróállomásnál járőröző katona ellen hajtottak végre a francia fővárosban.

29 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!