2017. augusztus 17., csütörtök, Jácint napja

Címke: franciaország

125 cikk 1/13 oldal

Áder János javaslatot tett Emmanuel Macronnak

Levelében azt kérte a politikustól, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy az új tagok már az idei nagy nemzetközi klímavédelmi találkozókon érdemi szerephez juthassanak.

Összefüggéstelenül nyilatkozik a francia pizzériába hajtó férfi

Emberölés és bódult állapotban történő járművezetés miatt emeltek vádat a férfi ellen, aki hétfőn a Párizstól keletre fekvő Sept-Sorts településen szándékosan hajtott egy pizzériának egy embert megölve és sokakat megsebesítve – közölte szerdán a francia ügyészség.

Eddig tartott Macron népszerűsége

Vége lenne a tavasszal még kitapintható Macron-eufóriának? Úgy tűnik, egyelőre igen. „A franciák kiszerettek Macronból”, írta a minap a Le Figaro.

Működésképtelen az EU kvótarendszere

Az Európai Bizottság legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy – Máltát leszámítva – eddig egyik uniós tagállamnak sem sikerült teljesítenie a kötelezettségeit.

Gépkocsival hajtottak egy pizzériába Párizs mellett

Legalább egy ember – egy kislány – életét vesztette és nyolcan megsebesültek, a sofőrt őrizetbe vették – jelentették hírügynökségek. A hatóságok nem terrortámadásként kezelik az ügyet.

Abdeslam kapcsolatait kutatják hazánkban

A francia hatóságok nem hagytak fel a terrorszervezet teljes felderítésével, így újabb információk beszerzését kérték több államtól, Belgiumtól és Magyarországtól is.

Neymar vasárnap már játszhat a PSG-ben

Az FC Barcelona megkapta a Neymar szerződésének záradékában meghatározott 222 millió eurót, így hozzájárult a klubváltás véglegesítéséhez szükséges nemzetközi igazolás kiadásához.

Katonai járőrökbe hajtottak Párizsban

Meglőtték és őrizetbe vették a rendőrök azt az autópályán menekülő Hammou B.-t, aki korábban francia katonák közé hajtott Párizs egyik elővárosában.

125 cikk 1/13 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!