2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Címke: franciaország

96 cikk 1/10 oldal

A Fillon házaspár hamis munkaszerződéseket mutathatott be

Hamisítás és súlyos csalás gyanújára is kiterjesztette a vizsgálatot a pénzügyi visszaéléseket vizsgáló párizsi ügyészség az öt hét múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon családtagjainak feltételezett fiktív parlamenti alkalmazása miatt indult ügyben – erősítette meg kedd este a vádhatóság a Le Monde című napilap értesülését.

Kötelező lesz a francia nyelv ismerete az állami építkezéseken több régióban

Heves közéleti vitát váltott ki Franciaországban öt jobboldali irányítású régió – Pays-de-la-Loire, Hauts-de-France, Normandie, Auvergne-Rhone-Alpes és Ile-de-France – döntése, amellyel kötelezővé tették a francia nyelv ismeretét az állami építkezéseken dolgozóknak, kevesebb mint másfél hónappal a francia elnökválasztás előtt.

Francia elnökválasztás: Le Pen és Macron fej fej mellett

A függetlenként induló Emmanuel Macron, a szocialista kormány volt gazdasági minisztere és Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front (FN) elnöke egy százalékpont különbséggel áll az élen a francia elnökválasztás első fordulójának esélyeit mérő Ipsos-felmérésben, amelyet a Cevipof politikatudományi kutatóintézet rendelt meg.

Történelmi építészeti kiállítás nyílik a Párizsi Magyar Intézetben

Akik Budapestet építették címmel nyílik kiállítás Párizsban azok emlékére, akik munkájukkal döntő módon járultak hozzá a XIX. századi Budapest világvárossá fejlődéséhez – tájékoztatta Havasi János, a tárlatnak helyet adó Párizsi Magyar Intézet igazgatója csütörtökön az MTI-t.

Három sebesültje van a franciaországi középiskolai lövöldözésnek

A francia belügyminisztérium szóvivőjének korábbi közlésével szemben nem nyolc, hanem három sebesültje van annak a csütörtöki lövöldözésnek, amely egy délkelet-franciaországi középiskolában történt, de összesen nyolcan szorultak orvosi ellátásra, mivel öten sokkot kaptak.

Párizs nyugalomra intett a Hollandia és Törökország közti vitában

Nyugalomra intette vasárnap Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter Törökországot és Hollandiát, amelyek között diplomáciai vita tört ki, miután a holland hatóságok nem engedték meg két török miniszternek, hogy részt vegyenek egy rotterdami kampányrendezvényen.

Fillon szankciókat kért a pártja által közzétett karikatúra felelőse ellen

Szankciókat kért vasárnap a másfél hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon az ellen, aki az őt jelölő pártból, a jobbközép Köztársaságiaktól felelős az elnökválasztás favoritjának számító Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszterről készült antiszemita karikatúra megjelenéséért.

Véget ért a Vendée Globe

Az utolsóként befutott Sébastien Destremau célba érésével véget ért a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásviadal.

96 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!