2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja

Címke: franciaország

111 cikk 1/12 oldal

Franciaország támogatja az asztanai béketárgyalásokat

Franciaország támogatásáról biztosította a szíriai tűzszünet megszilárdítását célzó asztanai béketárgyalásokat – mondta Romain Nadal francia külügyi szóvivő egy keddi sajtótájékoztatón.

Szakértő: nyitottá válhat a francia elnökválasztás első fordulója

Ha nem Manuel Valls lesz a szocialisták elnökjelöltje a francia elnökválasztáson, hanem a tévévitákban jobban szereplő Arnaud Montebourg, akkor nyitottá válhat az elnökválasztás első fordulója, és nem biztos, hogy Francois Fillon és Marine Le Pen jut a második fordulóba – mondta Soós Eszter Petronella politológus, Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Montebourg nyerhette a balos francia elnökjelöltek újabb tévévitáját is

A francia baloldali elnökjelöltek második, vasárnapi televíziós vitájában a nézők 29 százaléka – az első vitához hasonlóan – a Szocialista Párt baloldalához tartozó, protekcionista gazdaságpolitikát hirdető Arnaud Montebourg volt gazdasági minisztert találta a meggyőzőbbnek Manuel Valls volt miniszterelnöknél (26 százalék) és Benoit Hamon volt oktatási miniszternél (25 százalék) – derül ki az Elabe közvélemény-kutatóintézetnek a BFM hírtelevízió számára készült gyors felméréséből.

Netanjahu is Donald Trump beiktatását várja

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök értelmetlennek és feleslegesnek, Mahmúd Abbász palesztin elnök viszont a béke utolsó esélyének nevezte az izraeli-palesztin konfliktus rendezésére Párizsba összehívott békekonferenciát – jelentette a helyi média vasárnap.

Romániában fogtak el egy párizsi ékszertolvajt

Romániában letartóztatták egy múlt év végén elkövetett, 5,2 millió euró értékű párizsi ékszerlopás gyanúsítottját – közölte vasárnap honlapján a romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

A horvátok ellen sem jött össze a pontszerzés

A Xavi Sabate által irányított magyar férfi kézilabda-válogatott a németek elleni vereség után a horvát csapattal szemben is alulmaradt a franciaországi vb-n.

Haradinaj kiadatását kéri Szerbia

Rendkívüli ülést tartott a szerb kormány, amelynek egyetlen napirendi pontja a francia bíróság döntése, miszerint szabadlábra helyezték az egykori koszovói kormányfőt.

Egyelőre a volt miniszter áll a legjobban a francia balos elnökjelöltek közül

A francia baloldali elnökjelöltek első, csütörtöki televíziós vitájában a nézők 29 százaléka a Szocialista Párt baloldalához tartozó, protekcionista gazdaságpolitikát hirdető Arnaud Montebourg volt gazdasági minisztert találta a legmeggyőzőbbnek Manuel Valls volt miniszterelnök (26 százalék) és Benoit Hamon volt oktatási miniszter (20 százalék) előtt – derül ki az Elabe közvélemény-kutatóintézetnek a BFM hírtelevízió számára készült gyors felméréséből.

111 cikk 1/12 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!