2017. április 28., péntek, Valéria napja

Címke: franciaország

114 cikk 1/12 oldal

Franciaország nem adja ki Szerbiának Ramush Haradinajt

Elutasította a Szerbiában háborús bűnökkel vádolt Ramush Haradinaj volt koszovói miniszterelnök és lázadóparancsnok kiadatását Belgrádnak az ügyében eljáró francia fellebbviteli bíróság csütörtökön.

A majálison törne át Le Pen

Marine Le Pen lehetne Franciaország következő elnöke, ha a kétkezi dolgozókon múlna, és a és a 35–49 évesek között is viszonylag jól áll.

Nemzeti gyászszertartáson búcsúztatták a Párizsban múlt héten lelőtt rendőr

Francois Hollande francia államfő nemzeti gyászszertartáson búcsúzott kedden Párizsban attól a rendőrtől, aki a múlt héten a Champs-Elysées sugárúton végrehajtott merényletben vesztette az életet. Búcsúbeszédében a leköszönő köztársasági elnök azt kérte utódjelöltjeitől, hogy minden szükséges eszközt adjanak meg a jövőben a rendőri erőknek a franciák biztonságának szavatolására.

Emmanuel Macronnak szurkol a politikai elit

Marine Le Pennek nem lesz könnyű dolga a francia elnökválasztás második fordulójában: valamennyi francia és európai vezető Emmanuel Macront költöztetné az Elysée-palotába.

A királyfi és a boszorkány

Most épp Franciaországban küzd az emberiség az ördöggel. Vagyis pontosan ezt az érzést keltik a nemzetközi sajtó beszámolói az elnökválasztásról.

114 cikk 1/12 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!