2017. június 25., vasárnap, Vilmos napja

Címke: franciaország

163 cikk 1/17 oldal

Richard Ferrand lett Macron pártjának nemzetgyűlési frakcióvezetője

Megválasztotta nemzetgyűlési frakcióvezetőjének Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben (LREM) parlamenti csoportja Richard Ferrand volt területfejlesztési minisztert, aki ellen egy korábbi ingatlanfejlesztési ügy miatt ügyész vizsgálat indult – közölték szombaton parlamenti források.

Előremutató megbeszélések folytak a V4-ek a francia elnök között

Új, intenzív párbeszéd kezdetét jelentő, előremutató, barátságos és konstruktív megbeszélést folytattak a visegrádi országok vezetői Emmanuel Macron francia elnökkel – közölte újságírókkal egy neve elhallgatását kérő uniós forrás, az uniós állam- illetve kormányfők kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának pénteki befejező napján.

A franciák legnagyobb öngólja

A parlamenti választások végeredményének tükrében egyértelművé vált, hogy Franciaország új elnöke és pártja abszolút többséget szerezve önálló életet élve lesz képes kormányozni.

Macron: meg kell erősíteni az unió védelmi dimenzióját

Meg kell erősíteni az Európai Unió védelmi dimenzióját, határozott előrelépésre van szükség a közös védelmi alap és az állandó együttműködési struktúrák terén – hangsúlyozta Emmanuel Macron francia elnök az uniós vezetők csütörtökön kezdődő kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

Földcsuszamlás a francia politikában

A Macron-korszak első válságáról írt a szerdai francia sajtó annak kap­csán, hogy a korrupciógyanú nyomán a centrista Modem miniszterei kiválnak a Philippe-kormányból.

Lengyel volt a Calais-nál meghalt teherautósofőr

Lengyel volt annak a lengyel rendszámú kisteherautónak a sofőrje, aki kedden migránsok által épített útakadályok miatt halálos balesetet szenvedett Calais-nál, Franciaországban – derül ki abból a levélből, melyet Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter írt francia kollégájának szerdán.

163 cikk 1/17 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!