2017. június 26., hétfő, János, Pál napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/kulcsfontossagu-sziget-felett-vesztettek-el-az-ellenorzest-sorosek-1843840/

Kulcsfontosságú sziget felett vesztették el az ellenőrzést Sorosék

888.hu
A jelek szerint új szelek kezdenek fújni migránsügyben Olaszországban. A helyhatósági választásokon ugyanis a választók leváltották az utóbbi időben a migránsok által valósággal ellepett földközi-tengeri sziget, Lampedusa migránspárti polgármesterét. A helyi lakosság kitörő örömmel fogadta a hírt – olvasható a 888.hu-n.

„Köszönjük, hogy kiirtották a Lampedusát emésztő rákot” – ez a szöveg áll azokon a graffitiken és falfirkákon, amelyeket ismeretlenek Lampedusa városának több pontján is felfestettek, miután távozott hivatalából a 6000 fős település polgármestere.

A portál cikkéből kiderül, hogy Giusi Nicolini ráadásul csupán a harmadik helyen végzett a választáson, míg a győztes egy helyi üzletember, Salvatore “Totó” Martello lett, aki kijelentette: „ki nem állhatom, hogy mindenhol migránshordákat látok”.

Lapinformációk szerint a korábbi településvezető aláírt egy megállapodást a Soros György által finanszírozott és irányított Nyitott Társadalom Alapítvánnyal.

Forrás: MTI

Nicolini tavaly még a Lampedusa ajtaja Európa ajtaja nevû emlékmû elõtt fotózkodott, az azóta szintén megbukott Renzivel

A szerződés szerint az alapítvány segített volna a városvezetésnek, hogy még több migránst tudjanak befogadni – írja a 888.hu.

Az előző, migránspárti vezetés alatt a sziget az Afrikából érkező migránsok legkedveltebb úti célja lett. A szigeten egy 700 fős befogadóállomás működik, ám a legtöbb, érkező migránst napokon belül továbbszállítják Szicíliába vagy Olaszország szárazföldi részére. A szigeten így óriási az átmenő forgalom – írja a Breitbart.

A teljes cikk elolvasható a 888.hu oldalon.

Ezrével szállítják az olasz partokra a Földközi-tengeren mentett migránsokat

Több mint ezer migránst tett partra a szicíliai Palermo kikötőjében az olasz parti őrség hajója hétfőn, és további több mint ezer ember érkezett a calabriai Reggio Calabriába az Orvosok Határok Nélkül (MSF) segélyszervezet hajójának fedélzetén azok közül, akiket a hétvégén mentettek meg a Földközi-tengeren. Palermóba 1096 ember érkezett; többségük férfi, 106 nő, közöttük 11 várandós, és 185 kiskorú. Líbiából keltek útra kisebb csoportokban, az olasz parti őrség hajója több mentési akcióban sietett a segítségükre, és mentette ki őket a hétvégén. A palermói kikötőben a vöröskereszt és a Caritas egyházi segélyszervezet önkéntesei, valamint a helyi hatóságok várták őket. A betegeket ellátják és megkezdik az érkezők azonosítását is. Ezzel egy időben az MSF egyik mentőhajója 1045 embert szállított Reggio Calabria kikötőjébe, akiket szintén szombaton és vasárnap mentettek meg a Földközi-tengeren. A csoportban 158 nő van, közöttük 18 várandós és 20 kiskorú. Több mint ötszáz fős csoport érkezését várják az esti órákban a szintén dél-olaszországi Salerno kikötőjébe, akiket egy spanyol hadihajó szállít Olaszországba. Év eleje óta mintegy 70 ezer menedékkérő érkezett az olaszországi partokra, ez tizenöt százalékkal több mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. /MTI/

 

Hirdetés

Kiemelt

Arany János különleges műhelytitkai

Ritka az olyan tudósember, aki a szakterülete bolondja, de ki tud lépni, tanulmányaiban nem bennfenteskedik, de nem is szerénykedik vagy jópofizik, nem tetszeleg a civilek előtt.

Poszt-trauma

Fekete-Győr elárulta a Momentum valódi filozófiáját

Most már mindenki tisztán láthat.

Kanada meggenderedett!

Lehet, hogy Kanadában be kell majd tiltani az angolt (is).

Videó a jövőből

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Nyilvánosságra hozzuk a titkos akciók működő receptjét!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!