2017. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: olaszország

146 cikk 1/15 oldal

Májusban az olaszok felfüggesztik a schengeni mozgásszabadságot

Ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést Olaszország május 10. és 31. között a G7-es csoport Szicíliában rendezendő találkozója miatt, melynek idején a környéken a biztonsági intézkedések következtében a turisták még a tengerben sem fürödhetnek – közölte a római belügyminisztérium kedden.

Az olasz jog szerint az iskolai áldás nem sérti a vallásszabadságot

A legmagasabb olasz jogi fórum ítélete szerint az iskolák megáldása nem sérti a vélemény- és vallásszabadságot, miután pedagógusok és szülők csoportja bírósághoz fordult az ellen, hogy katolikus papok húsvétkor iskolákat áldjanak meg – jelentette az olasz sajtó kedden.

Lezárták Róma központját

Az olasz főváros központjában emelkedő Capitolium domb környékére csakis a csúcs résztvevői, a delegációk és az akkreditált újságírók léphetnek be.

Hatvanéves a római szerződés

Nem véletlen, hogy immár vezető európai politikusok, így Juncker, vagy Schulz is arról beszél, hogy az EU összeomlása akár középtávon reális forgatókönyv lehet.

Buffon ezredes jelenti Palermóból

Pénteken kilenc meccset játszanak, a menü elemzése előtt illik néhány szót szólni Gianluigi Buffonról, aki pályafutása ezredik mérkőzésén szerepelhet.

146 cikk 1/15 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!