2017. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: olaszország

87 cikk 1/9 oldal

Migráció melletti és elleni tüntetést is tartottak Olaszországban

Elég a migrációból, állítsuk meg az inváziót jelszóval vonultak fel tüntetők Milánóban, a szintén észak-olaszországi Bolognában viszont a migránsok befogadása mellett demonstráltak szombaton a G7-es csúcstalálkozó zárásával egy időben, miután egy nap alatt mintegy kétezer embert mentettek ki a Földközi-tengeren, Líbia és Olaszország partjai között.

Taormina utcáin sétáltak végig a G7-csúcs résztvevői

Gyalog sétáltak végig helyiek és turisták között a világ hét iparilag legfejlettebb országainak (G7) vezetői a szicíliai Taormina utcáin pénteken, ahol csúcstalálkozójuk biztonsági és aktuális külpolitikai kérdések megvitatásával kezdődött, és már a helyszínre tartanak a G7-ellenes tüntetés résztvevői is. A csúcs zárónyilatkozatának tervezete a migrációra és a határvédelemre is kitér – jelentette az olasz sajtó.

Olaszország terrorellenes dokumentumot készül előterjeszteni a G7-csúcson

Olaszország egy „polgári biztonságról” szóló dokumentumot készül előterjeszteni a szicíliai Taorminában tartott kétnapos G7-csúcstalálkozón – jelentette az APA osztrák hírügynökség csütörtökön a világ iparilag legfejlettebb államai találkozójának az előestéjén.

Nógrádi: Ekkora véletlenek és csodák nincsenek

Az embercsempészetből származó bevételek egy része az Iszlám Államhoz és a líbiai adminisztrációba kerül – mondta az M1-en a biztonságpolitikai szakértő.

Misszió készül Niger határaira a migráció megfékezésére

Róma, Párizs és Berlin közös humanitárius-rendőrségi missziót tervez az afrikai Niger északi, Líbiával szomszédos határtérségében az erre áthaladó migráció megfékezésére – számolt be a La Repubblica olasz napilap szerdán.

Migrációra buzdít Soros szervezete

Korábban a migránsok megveréséről szóló álhírek alapján szólaltak meg a szervezet szakértői a szerb–magyar határon szolgálatot teljesítő magyar határvédelem ellen.

Az olasz szenátus elszámoltatná az NGO-kat

A földközi-tengeri embermentésben részt vevő nem kormányzati szervezeteknek (NGO) az olasz hatóságoknál történő akkreditálását és finanszírozásuk átláthatóságát szorgalmazta az olasz szenátus védelmi bizottsága kedden közölt jelentésében, amely szerint nem az NGO-k feladata migrációs humanitárius folyosók kialakítása.

87 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!