2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/valamit-kifoztek-soros-boszorkanykonyhajaban-1399813/

Valamit kifőztek Soros boszorkánykonyhájában

Izzik a levegő a CEU körül.

Szinte az összes főállású magyar tanárt elbocsátották a Soros György által alapított Central European University (CEU) Business School-ról, a vezetőség költséghatékonysággal indokolta az átszervezést. Az indoklás azért is furcsa, mert egyetlen külföldi tanárt sem bocsátottak el, akik a magyar oktatóknál jóval többet, csaknem kétszer annyit keresnek. Ráadásul a most elbocsátott tanárok nagyon népszerűek a diákok körében.

Aki a fentiek láttán úgy érzi, hogy valami nincs rendjén a CEU-nál, az valószínűleg jó helyen kapiskál.

Az alapító spekuláns utóbbi időben kifejtett tevékenységét, céljait, elveitmódszereit, az ehhez kiépült szervezeti- és kapcsolati hálóját ismerjük, mind nemzetközi, mind magyar viszonylatban. És az is nyilvánvaló, hogy Sorosnak minden befolyásolási kísérlete ellenére sem sikerült célt érnie Magyarországon. Talán forrónak érzi a lába alatt a talajt, a civil szervezetek átláthatóságának puszta felvetése pánikot okozott az általa támogatott csoportoknál.

A kérdés, vajon miért kell most mennie a CEU oktatóinak, mi az, ami miatt nincsenek velük megelégedve? Vajon mi az az eredmény, amit nem kapott meg a vezetőség – netán konkrétan maga az alapító, örökös tiszteletbeli elnök – és ezért változtatni akarnak? Talán valami újat főztek ki a Soros-féle boszorkánykonyhában?

Az előzményeket ismerve, nem valószínű, hogy a menü ízleni fog, az pedig borítékolható, hogy az emberek nem fognak ebből kérni Magyarországon.

Ui: A CEU a Kormányinfón is téma volt.

Hirdetés

Kiemelt

A nagynéni főztje

Világéletében séf akart lenni, és 23 évesen felért a csúcsra: Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke lett. Fél évvel később jött a feketeleves.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!