2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja

Címke: ceu

38 cikk 1/4 oldal

Palkovics és Hiller az oktatási rendszerről vitatkozott

Az oktatási államtitkár szerint az intézményfenntartás átalakítása az iskolát érdekét szolgálja. Palkovics László erről a Hiller István korábbi szakminiszterrel, szocialista országgyűlési képviselővel folytatott keddi budapesti vitán beszélt. Hiller István ezzel szemben teljesen eltörölné a „Klik jelenlegi rendszerét”. A fórumon szó volt a tankötelezettségről és a pedagógushiányról is.

Újabb rangsor, amelyen nem szerepel a CEU

Néhány nappal ezelőtt ismét egy olyan felsőoktatási rangsort publikáltak, amelyen nem szerepel az intézmény. Rajta van viszont a Semmelweis Egyetem, amely javított is a korábbi helyezésén.

Küszöbön az államközi megegyezés a CEU-ról

Már csak a dokumentum pontos szövegét várja a magyar kormány New York állam képviselőitől, és pár héten belül aláírhatják azt a CEU működéséről szóló kétoldalú oktatási megállapodást.

Zavaros kritika hazánknak

A magyar közélet és közgondolkodás történelmi fókuszáltságát is felrótta hazánknak Heino Nyyssönen, a Turkui Egyetem docense tegnapi könyvbemutóján

Soros-pártiak készítik az országjelentéseket

A Gyurcsány–Bajnai-kormányok és a balliberális kurzus 2010-es bukása óta egymás után készülnek a kormányt bíráló, elítélő és az országot leminősítő jelentések.

Norvég- és Soros-pénzből kampányol az eDemokrácia

Egy liberális újságíró és a CEU docense alapította az eDemokrácia Műhelyt, amely a Sorostól, valamint a Norvég Alapból származó pénzekkel indított sajátos kormányellenes hadjáratot.

Belügyesek kapnának migránsbarát képzést

Az egyesület az utóbbi időben nyíltan ellenzéki szerepet vállalt azzal is, hogy Soros egyeteme, a CEU melletti kiállásával hergelt a felsőoktatási törvény módosítása ellen.

A háttérhatalom embereit képzik a CEU-n

A CEU öreg­diákjai között keresve egymás után tűnnek fel külföldi miniszterek, államtitkárok, washingtoni tanácsadók, banki tisztségviselők és ENSZ-szervezetek munkatársainak nevei.

38 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!