2017. szeptember 26., kedd, Jusztina napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/szijjarto-peter-jozan-esznek-ellentmond-kvota-2209123/

Szijjártó Péter: a józan észnek is ellentmond a kvóta

MTI
Kudarcnak és zsákutcának nevezte a menekültek belső elosztását célzó európai uniós kvótaprogramot a Financial Timesnak adott nyilatkozatában Szijjártó Péter.
  • A külgazdasági és külügyminiszter a londoni gazdasági napilap online változatának adott interjút
  • Szijjártó Péter megismételte Magyarország kvótaügyben két éve változatlan álláspontját
  • Magyarország helye az EU-ban van, és ezt senki nem kérdőjelezheti meg
  • Az EB ítélete nyomán további jogi viták lesznek a kvótadöntés tartalmáról
  • Igazságtalan Magyarországot hibáztatni a kvótarendszer sikerének elmaradásáért

A külgazdasági és külügyminiszter a londoni gazdasági napilap online változatában szerdán megjelent interjúban kijelentette, hogy

Magyarország két éve pontosan ugyanazt mondja: a kötelező kvótarendszer veszélyes, betarthatatlan, és ellentmond a józan észnek.

A Financial Times felidézte, hogy Angela Merkel német kancellár előző nap egy német lapnak adott interjúban kijelentette: „nem lehet elfogadni, hogy egy kormány azt mondja, őt nem érdekli az Európai Bíróság ítélete”.

Fotó: MTI

Szijjártó Péter a brit gazdasági lapnak is megismételte Magyarország álláspontját

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban a londoni lapnak azt mondta: a magyar kormány komolyan veszi Merkel nyilatkozatát és az Európai Bíróság által a kvótaperben hozott ítéletet egyaránt, de a bírósági végzés nem teremtett jogi kötelezettséget Magyarország számára.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország helye az EU-ban van, és ezt senki nem kérdőjelezheti meg.

Hozzátette: az Európai Bíróság ítélete nyomán további jogi viták lesznek a kvótadöntés tartalmáról.

Szijjártó Péter szerint a kvótarendszer teljesítési rátája eddig 25 százalékos, így igazságtalan Magyarországot hibáztatni a siker elmaradásáért.

Az ukrajnai oktatási törvényről szólva kijelentette: Magyarország minden diplomáciai erőforrását beveti az ukrajnai kormány célkitűzéseivel szemben a nemzetközi szervezetekben, mivel Magyarország számára megdöbbentő a kisebbségi jogok ilyen jellegű csorbítása. „Nem tartom túlságosan európainak, hogy 11 éves kortól megvonják az anyanyelvi oktatáshoz fűződő jogot” – fogalmazott Szijjártó Péter a Financial Timesnak nyilatkozva.

„Oly sok európai politikus veti fel a jogállamiság kérdését a közép- és kelet-európai országokban – izgatottan várom, hogy ezek a politikusok most kifejezést adnak-e ugyanezen aggályaiknak ezzel az Európa-ellenes törvénnyel kapcsolatban” – mondta a brit lapnak a külgazdasági és külügyminiszter.

Hirdetés

Kiemelt

Jelentős forráshoz jutott a környezetbarát közlekedés

Összesen 22,4 milliárd euró jut brüsszeli forrásból az alternatív üzemanyagok terjesztésére, így minden korábbinál nagyobb támogatást kap a tiszta közlekedés.

Poszt-trauma

Rákay Philip KO-t mért a HVG-re

Nekik tömény gyűlölet az igazság.

Szanyi belegabalyodott a kerítésbe

Talán egyszer majd Szanyi-kórnak nevezik el a jelenséget.

Jobbikos elszólás: Simicska az egész ellenzéket segíti

„Helyes törekvés”.

Baljós árnyak jelentek meg Lendvai Ildikón

Az idő vasfoga nem kegyelmezett.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!