2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja

Címke: nagy-britannia

65 cikk 1/7 oldal

Nagy-Britannia útban van a kilépés felé

Az Egyesült Királyság a brexit végrehajtásának útjára lépett – jelentette ki csütörtökön Theresa May brit miniszterelnök, miután megérkezett Brüsszelbe az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozójára. Az Egyesült Királyság uniós tagságának megszüntetése képezi a kétnapos EU-csúcstalálkozó egyik legfontosabb témáját.

Állatjólét

Érző lény – határozza meg tárgyát a 2009-es Lisszaboni szerződés állatjóléti előírásokat felsoroló cikkelye, ez az Európai Unió alapszabályában az állat fogalmi meghatározása.

A vörös köldökzsinór

Hol és hogyan kovácsolódott a nyugati kommunista pártok eredettörténete? Mi indokolta ezt olyan nyugati államokban, ahol már léteztek nagy baloldali pártok?

Katar brit harci repülőgépeket vásárol

Katar megállapodást kötött vasárnap a BAE Systens brit vállalattal, hogy mintegy 5 milliárd font értékben megvásárol 24 Typhon típusú harci repülőgépet – jelentette be a cég.

Meghalt a szexuális bűncselekményekért elítélt Max Clifford

Meghalt Max Clifford, a brit celebvilág egykori első számú PR-menedzsere, aki súlyos börtönbüntetését töltötte fiatalkorú lányok és fiatal nők sérelmére évtizedekkel ezelőtt elkövetett sorozatos szexuális bűncselekmények miatt.

Davis: könnyen lehet, hogy nem lesz kereskedelmi megállapodás

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről született előzetes megállapodással „drámaian csökkent” annak a kockázata, hogy Nagy-Britannia átfogó kereskedelmi egyezmény nélkül lép ki az Európai Unióból, és így annak a kockázata is mérséklődött, hogy az EU-val folytatott brit kereskedelemre a Brexit után a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályai lépnek életbe.

65 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!