2017. június 29., csütörtök, Péter, Pál napja

Címke: nagy-britannia

146 cikk 1/15 oldal

Nagyjából tízmilliárd eurós lyukat üthet a Brexit az EU büdzséjén

Nagyjából tízmilliárd eurós lyukat üthet az Európai Unió büdzséjén az egyik legnagyobb nettó befizető tagországnak számító Egyesült Királyság kilépése, amivel párhuzamosan ráadásul új feladatokat is finanszírozni kellene – közölte Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos szerdán az EU pénzügyeinek jövőjéről szóló vitaanyag bemutatásakor.

Tűzbiztonsági okok miatt kiürítenek egy lakóépületet Wuppertalban

Kiürítenek egy lakóépületet a németországi Wuppertalban, mert külső burkolata hasonló anyagból készült, mint a gyúlékony szigetelés miatt leégett londoni Grenfell Toweré – közölte kedden az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi város vezetése.

A skót kormány egyelőre nem tervez új függetlenségi népszavazást

A skót kormány egyelőre nem terjeszt be törvényjavaslatot az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról, hanem megvárja, amíg tisztázódnak a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének feltételei – mondta kedden Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.

Theresa May: maradhatnak az EU-polgárok a Brexit után is

Theresa May brit miniszterelnök szerint a jelenleg törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok közül senkinek nem kell majd távoznia a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) időpontja után.

146 cikk 1/15 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!