2017. február 28., kedd, Elemér napja

Címke: nagy-britannia

69 cikk 1/7 oldal

Times: a brit kormány újabb skót népszavazási kezdeményezéstől tart

A brit kormány attól tart, hogy Skócia bejelenti az újabb függetlenségi népszavazás tervét, amint Theresa May brit miniszterelnök hivatalosan elindítja a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot – írta londoni kormányforrásokat idézve a hétfői The Times.

Első ízben látogatott pápa a római anglikán templomba

Ferenc pápa vasárnap délután ellátogatott a római Mindenszentek templomába, ez volt az anglikán templomban tett első pápai látogatás. A katolikus egyházfő egyszersmind elismerte, hogy a közeledéshez vezető út néha „lassú és bizonytalan”.

Elriasztja a brexit a külföldieket

Az idegenellenes hangulat ráijesztett a közép-európaiakra, talán sosem hagyta el ennyi lengyel a szigetországot, mint a népszavazás utáni három hónapban.

Csökken a nagy-britanniai bevándorlás

Csökkenésnek indult tavaly a nagy-britanniai bevándorlás a brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett kimutatása szerint.

Nem vonja vissza a brit kormány Donald Trump meghívását

Megvitatták hétfőn a londoni alsóház képviselői azt a két petíciót, amelynek kezdeményezői Donald Trump amerikai elnök nagy-britanniai állami látogatásra szóló meghívásának visszavonását, illetve fenntartását követelik.

69 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!