2017. március 30., csütörtök, Zalán napja

Címke: eu

405 cikk 1/41 oldal

Néppárti megoldások Európa számára

A most elfogadás előtt álló, dokumentumok pontosan azokat a migránsválsággal kapcsolatos nézeteket tartalmazzák, amelyeket a magyar kormány évek óta képvisel.

Hivatalosan is elkezdődött a brexit

A konzervatív brit kormányfő ígéretet tett, hogy a már globális célokat megfogalmazó szigetország nem Európát hagyja hátra, hanem az uniós intézményeket.

Thatcher megmondta

Nem! Nem! Nem! – a néhai brit miniszterelnök szavai ma jobban és tisztábban visszhangzanak a brit parlament folyosóin, Anglia utcáin és Európa fővárosaiban, mint valaha.

Embercsempészek mintegy 100 migránst juttattak Ciprusra

Embercsempészek 91 migránst, köztük 42 fiatalkorút vittek Törökországból Ciprusra, a közel-keleti országokból származó embereket szerdán találta meg a helyi rendőrség a sziget északnyugati csücskében fekvő Pomos települése melletti parton.

Antonio Tajani: még visszafordítható a folyamat

Elvileg még visszafordítható a brit uniós tagság megszűnésének folyamata, ehhez azonban az Egyesült Királyság mellett az EU többi huszonhét tagországának egyöntetű jóváhagyására is szükség lenne – jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán Brüsszelben.

Verhofstadt: a brit kormány nem kezdhet kereskedelmi tárgyalásokat a kilépés előtt

Csak bizonyos feltételek teljesülése esetén hagyhatja majd jóvá az Európai Parlament (EP) az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséről létrejövő esetleges egyezséget, és ezek egyike, hogy London addig nem kezd kereskedelmi tárgyalásokba harmadik országokkal, amíg le nem zárult a kiválási folyamat – figyelmeztetett szerdán Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Brexit-ügyi főtárgyalója.

Ismét migránsokat szállítottak vissza Törökországba

Első alkalommal szállítottak vissza szerdán migránsokat a görög égei-tengeri szigetekről Törökországba, mióta nemrég újabb feszültségek keletkeztek Ankara viszonyában az Európai Unióval.

405 cikk 1/41 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!