2017. augusztus 18., péntek, Ilona napja

Címke: eu

349 cikk 1/35 oldal

Dublin nem sarcolná meg az Apple-t

Nem igazolt az Európai Bizottság azon követelése, hogy a dublini kormány visszamenőleg szedjen be 13 milliárd euró elmaradt adót az Apple okostelefon-gyártótól.

Románia a demokrácia perifériájára sodorja önmagát?

Románia megtámadta az Európai Unió luxemburgi bíróságán a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés bejegyzését – jelentette be egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón Vincze Loránt a Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke és Porcsalmi Bálint, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöke.

Fontos javaslatot tettek a Brexit kapcsán

A brit lap értesülései szerint a belügyminisztérium azt javasolja, ne hozzanak létre az EU-s állampolgárok számára „extra akadályokat”.

London átmeneti vámuniót akar az EU-val

Átmeneti időre szóló vámuniót javasol az Európai Bizottságnak a brit kormány az Egyesült Királyság európai uniós tagságának 2019-ben várható megszűnése utáni időszakra. Brüsszel tudomásul vette és alaposan meg fogja vizsgálni a javaslatot – közölte az Európai Bizottság egy névtelenséget kérő szóvivője. Az átme­neti időszakra vonatkozó javaslattal elemzők szerint elsősorban az üzleti szféra megnyugtatása volt a kormány célja.

Csökken a migrációs nyomás Olaszországon

Az olasz diplomácia vezetője haragszik az Euró­pai Unió tagállamai­ra, amelyek nem vesznek részt a teher elosztásában, ugyanakkor Merkelt nem bírálja.

349 cikk 1/35 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!