2017. február 21., kedd, Eleonóra napja

Címke: eu

294 cikk 1/30 oldal

Államtitkár: a közúti fuvarozás számára alapvető a versenyképesség

Az európai közúti fuvarozási ágazat szabályozásakor nem lehet figyelmen kívül hagyni a versenyképességi szempontokat, és azt sem, hogy a béralapú versenyképesség az ágazat versenyképességének kulcsa – mondta Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára hétfőn Brüsszelben, a versenyképességi tanács ülését követően az MTI-nek.

Negyedszázados szint alá csökkent az EU energiafogyasztása

Az 1990-es szint alá csökkent az Európai Unió energiafogyasztása 2015-ben, de eközben emelkedett függősége a fosszilis energiahordozók importjától – ez derült ki az unió statisztikai hivatala (Eurostat) által hétfőn nyilvánosságra hozott adatokból.

Orbán Viktor az EU különmegbízottját fogadta

A tárgyalás központi témája az volt, hogyan lehetséges intézményesen, a jelenleginél összehangoltabb módon fellépni az üldözött keresztények védelmében.

Alelnök: az Egyesült Államok elmélyítené a kapcsolatot az EU-val

A Donald Trump vezette új kormányzat keresi a módját, hogy miként mélyíthető el a kapcsolat az Egyesült Államok és az Európai Unió között – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök hétfőn Brüsszelben, ahol tárgyalásokat folytat az EU és a NATO vezetőivel.

Háborúra készülnek a fuvarozók

Gyors és váratlan vezetőváltás zajlott le az egyik legjelentősebb hazai fuvarozói érdekképviselet, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének élén.

Reuters: az amerikai politikusok nem tudták eloszlatni az európaiak aggodalmait

A Brüsszelbe és Bonnba látogató, valamint a müncheni biztonságpolitikai konferencián (MSC) részt vevő washingtoni kormányzati politikusok nem tudták eloszlatni az európaiak amiatti aggodalmát, hogy az amerikai külpolitika megváltozott Donald Trump elnök hivatalba lépésével – állapította meg európai diplomaták, politikusok és elemzők nyilatkozatai alapján a Reuters hírügynökség a müncheni konferencia második napjának végén, szombat este.

Az EU együttműködési megállapodást írt alá Afganisztánnal

Az Európai Unió első alkalommal kötött együttműködési megállapodást Afganisztánnal, a dokumentum a többi között arról rendelkezik, hogy milyen feltételek mellett nyújthat támogatást az EU a közép-ázsiai országnak.

294 cikk 1/30 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!