2017. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/lenduletet-vesztette-az-alairasgyujtes-1357807/

Lendületét vesztette az aláírásgyűjtés

Miközben az első három és fél nap alatt legalább 35 ezer aláírást gyűlt össze a budapesti olimpia elleni népszavazáshoz, vasárnap délutántól már csupán alig több mint 15 ezer újabb támogató állt a kezdeményezés mellé. Annyian, mint az akció elején egy nap alatt. Emlékezetes, az olimpiaellenes népszavazás aláírásgyűjtése múlt csütörtökön kezdődött a Momentum Mozgalom kezdeményezésére, amihez később csatlakozott többek között az MSZP, az LMP, az Együtt, a PM és a Kétfarkú Kutyapárt. Az akció szervezőinek január 19-től harminc napjuk van arra, hogy összegyűjtsék a szükséges 138 ezer aláírást. Ha ez sikerül, akkor lehet tartani népszavazást arról, hogy legyen-e Budapesten 2024-ben olimpia.

Kedd délután még a Demokratikus Koalíció is kirakott a Facebook-oldalára és a honlapjára egy aláírásgyűjtő ívet, és ezzel a DK is beszállt az akció­ba, egyben próbált a kezdeményezés élére állni.

– Amennyiben budapesti lakcímmel rendelkezel, kérünk, hogy írd alá az utcai aláírásgyűjtő ívet is! Azok, akiknek nincs budapesti lakcímük, itt online aláírásukkal fejezhetik ki szimpátiájukat az ügy mellett – igazítják útba az érdeklődőket, emellett hangsúlyozzák azt is, hogy a DK miért nem akar olimpiát. Tegnap azonban a kezdeményezésüket visszavonták.

Közben a Momentum Mozgalom lapunk kérdésére elmondta: csak olyan aktivisták gyűjtik az aláírásokat, akiknek nem fizetnek, és senkivel nem állnak szerződéses kapcsolatban. – 18 éven aluliak is segíthetik a munkánkat, de őket figyelmeztettük arra, hogy csak szülői felügyelettel, egy nagykorúval együtt gyűjtsék az aláírásokat – közölte a szervezet. Hozzátették: az aktivisták képzést kaptak arról, hogy hol tilos aláírást gyűjteni (például oktatási intézményekben), és papíron is megkapták ezeket az információkat. Ettől függetlenül ígérik, ha valamilyen szabálytalanságról tudomást szereznek, felhívják az aktivisták figyelmét a törvényi korlátokra.

Hirdetés

Kiemelt

Megszólalt Soros európai helytartója

Többek között elmondták, hogy természetesen a hozzájuk hasonló értékrendet valló szervezeteket támogatják, például a liberális jogvédőket.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!