2017. szeptember 22., péntek, Móric napja

Címke: népszavazás

32 cikk 1/4 oldal

Folytatódnak az utcai tiltakozások Barcelonában

Folytatódtak az utcai tiltakozások Barcelonában csütörtökön amiatt, hogy előző nap a spanyol csendőrség őrizetbe vett 14 magas rangú katalán tisztviselőt, és kormányzati épületekben is házkutatást tartott a spanyol alkotmánybíróság által felfüggesztett népszavazással kapcsolatos dokumentumok után kutatva. A katalán elnök a népszavazás melletti kitartásra buzdította az embereket.

Szankciók fenyegetik a kurd népszavazást

Felfokozódtak az indulatok a jövő hétfőre kitűzött iraki kurd népszavazással kapcsolatban, jelentették hírügynökségek.

Kurd függetlenség: türelemre inti az ENSZ főtitkára az iraki vezetőket

António Guterres ENSZ-főtitkár arra kérte vasárnap Irak minden vezető politikusát, hogy kezeljék „türelemmel és visszafogottsággal” iraki Kurdisztán esetleges függetlenné válásának kérdését, amelyről szeptember 25-re népszavazást készülnek tartani az észak-iraki térségben.

Az iraki Kurdisztán parlamentje jóváhagyta a függetlenségi népszavazást

Az észak-iraki Kurdisztán parlamentje pénteken egyetértett azzal, hogy a kurdok szeptember 25-én népszavazást tartsanak a függetlenségről. A parlamenti döntés a bagdadi vezetés, Irán és Törökország, valamint a nyugati országok azon aggodalmainak dacára született, hogy a népszavazás új konfliktusokat válthat ki a térségben.

Megerősíti a pénzügyi kontrollt Katalónia felett a spanyol kormány

Megerősíti a Katalónia feletti pénzügy kontrollt a spanyol kormány, amely pénteki ülésén arról döntött, hogy az alapvető katalán közszolgáltatásokat – az egészségügyet, oktatást, társadalombiztosítást – közvetlenül fogja finanszírozni, nem pedig a katalán kormányon keresztül.

32 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!