2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: népszavazás

87 cikk 1/9 oldal

Érdektelenség övezi az aláírásgyűjtést

A Magyar Idők kérdésére megoszlott az érdekképviseletek véleménye azzal kapcsolatban, hogy a munkavállalók körében mennyire ismert az újabb munkaszüneti nap bevezetésének lehetősége.

Stratégiai határátkelőt vett ellenőrzése alá az iraki haderő

Az iraki haderő átvette a kurd autonóm régióból Törökországba vezető határátkelőhely ellenőrzését Irak központi hadereje kedden átvette az észak-iraki kurd autonóm régióból Törökországba vezető Halil Ibrahim határátkelőhely ellenőrzését – számolt be róla a Dogan török hírügynökség.

A kurd kormány kész felfüggeszteni a függetlenségi népszavazás eredményét

Az iraki kurd régió kormánya szerda hajnalban nyilatkozatot tett közzé, amely szerint kész felfüggeszteni a Kurdisztán függetlenségéről egy hónapja tartott népszavazás eredményét és nyílt párbeszédet kezdeni Bagdaddal az iraki alkotmány alapján – jelentette a Rudau kurd televízió.

A kurd népszavazás után

A muzulmán Eritrea kiválhatott a keresztény Etiópiából, Dél-Szudán is a muzulmán Szudánból, de a magyar székelyek nem szavazhatnak az autonómiáról.

Szabadlábon marad a zendüléssel gyanúsított katalán rendőrfőnök

Továbbra is szabadlábon védekezhet Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök, akit zendüléssel gyanúsítanak – döntött hétfőn a spanyol központi büntetőbíróság Madridban, elutasítva ezzel az ügyészség kérelmét a rendőri vezető előzetes letartóztatására.

Uniós joghézag keletkezett

A katalán népszavazás legszomorúbb eseménye a szükségtelen és aránytalan rendőri fellépés, amellyel a választópolgárokat akadályozták akaratuk kinyilvánításában.

87 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!