2017. május 27., szombat, Hella napja

Címke: népszavazás

81 cikk 1/9 oldal

Nem hitelesítették Hadházy kérdéseit

Az LMP-s képviselő a paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatban nyújtott be népszavazási kezdeményezést a Nemzeti Választási Bizottságnak.

A katalán elnök szerint a spanyol kormány nem tudja meggátolni a népszavazást

A katalán kormány az utolsó pillanatig vár arra, hogy megállapodjon a spanyol kormánnyal a Katalónia függetlenségéről tervezett népszavazásról, de anélkül is meg fogja tartani – jelentette ki Carles Puigdemont katalán elnök hétfőn Madridban, a témában rendezett konferencián.

Energiafordulat lehet Svájcban

A vasárnapi népszavazást a konzervatív Svájci Néppárt kezdeményezte, mert szerintük az átállás túl sok pénzbe kerülne, az energiaárak az egekbe szöknének.

Merkel kiosztotta Londont

Angela Merkel talán az eddigi legkeményebb hangvételű beszédét tartotta a brexit kapcsán a német szövetségi törvényhozás alsóházában.

A török államfő jelentkezni fog a kormánypártba

Az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i török népszavazás végleges eredményének kihirdetése után Recep Tayyip Erdogan török államfő jelentkezni fog a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjába (AKP) – jelentette be Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő hétfőn az államfő ankarai palotájában tartott sajtótájékoztatóján.

81 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!