2017. július 20., csütörtök, Illés napja

Címke: népszavazás

39 cikk 1/4 oldal

Sikeres népszavazás esetén azonnal kikiáltaná függetlenségét Katalónia

Ha az október 1-jei függetlenségi népszavazáson a többség a Spanyolországtól való elszakadásra szavaz, Katalónia 48 órán belül egyoldalúan kinyilvánítja függetlenségét – áll abban a törvényjavaslatban, amelyet kedden mutatott be Barcelonában a Junts pel Sí (Együtt az igenért) katalán kormánypárt és a Népi Egység (CUP) baloldali nacionalista párt.

Egy normális baloldali párt

Magyarországon élő liberális értelmiségiek rendszeresen szoktak keseregni azon, hogy hazánkban milyen kevés igazi, a liberális szíveknek kedves „konzervatív” van.

A skót kormány egyelőre nem tervez új függetlenségi népszavazást

A skót kormány egyelőre nem terjeszt be törvényjavaslatot az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról, hanem megvárja, amíg tisztázódnak a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének feltételei – mondta kedden Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.

Kúria: a DK kérdéseiről sem lehet népszavazást tartani

Helybenhagyta a Kúria a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amellyel megtagadta a Demokratikus Koalíció (DK) CEU-ügyben benyújtott népszavazási kérdésének hitelesítését – derül ki a legfőbb bírói fórum honlapjára kedden felkerült végzésből.

A Kúria szerint sem hitelesíthető az LMP paksi népszavazási kérdése

A Kúria szerint sem hitelesíthető az LMP-nek a paksi bővítés megakadályozását célzó népszavazási kérdése, mert a bíróság szerint nemzetközi szerződést érint, tehát nem lehet népszavazást tartani róla – közölte a Kúria sajtótitkársága kedden az MTI-vel.

39 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!