2018. január 17., szerda, Antal, Antónia napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/kubalara-emlekeztek-madridban-2582725/

Kubalára emlékeztek Madridban

A madridi CaixaFórum kulturális köz­pontban csütörtök éjszakába nyúló ünnepségen emlékeztek születésének 90. évfordulója alkalmából Kubala László­ra, a Barcelona legendás labdarúgójára, aki 1969 és 1980 között szövetségi kapitányként irányította a spanyol válogatottat. „Olyan ember volt, aki nagyon jól képviselte ha­zánkat, annak ellenére, hogy nem volt spanyol” – mondta róla Vicente del Bosque, aki 2008 és 2016 között volt a spanyol válogatott szö­vetségi kapitánya.

Az összejövetelen 40 perces részletet vetítettek Kocsis Tibor: Magyarok a Barcáért című filmjéből, és az előcsarnokban Kubala-relikviákat mutattak be a Puskás Akadémia jóvoltából. A 2002. május 17-én elhunyt Kubalát az FC Barcelona alapításának 100. évfordulóján, 1999-ben a szurkolók a csapat történetének legjobb játékosává választották. Emlékét 2009 óta szobor őrzi a barcelonai Camp Nou Stadionban.

Kiemelt

Sztárok a Nappaliban

A január eleji, idén harmadszorra megrendezett program során több mint száz pécsi együttes lepi el a belvárosi kocsmákat és szórakozóhelyeket.

Poszt-trauma

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

A király meztelen!

A szakáll nem elég.

Az áruházlánc ismét felháborító dolgot tett

Ezekkel a keresztekkel csak a baj van.

Pink

A férfimezőny jelentős része babának öltözött.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!