2024. március 19., kedd, József, Bánk napja

Sport

Ez ismét Hamilton éve volt
A 2018-as év kiemelkedő sporteseménye a phjongcshangi téli olimpia volt, amely egyszersmind a két Korea majdani újraegyesítésének első állomásaként vonulhat be a történelembe.
Alakul a ’Pool első PL-aranya
Sorozatban kilencedik Premier League-mérkőzését nyerte meg szombaton a Liverpool, és ezzel egy napra kilencpontosra növelte előnyét a tabellán.
Villogtak klubjaink a kupákban
Női kézilabdában – hathatós légiós segítséggel – valamint vízilabdában több serleget is hazahoztak, illetve itthon tartottak 2018-ban a mieink.
Nincs oka klubváltásra
Az RB Lepizig kapusát az egekig magasztalja a német sajtó, a klubja megbecsüli, mégsem evidens, hogy Gulácsi Péter kitölti a 2022-ig érvényes szerződését.
Próféta a saját hazájában
A minden idők legjobb vajdasági kosárlabda edzőjének járó díjat az újvidéki születésű, idestova 25 éve Pécsett élő és tevékenykedő Rátgéber Lászlónak ítélték oda.
Évbúcsúztató rangadó Liverpoolban
Jürgen Klopp együttese, a Liverpool, ma az ötödik helyen álló, de a tizenhárom ponttal kevesebbel rendelkező Arsenalt fogadja.
Legalább a vége nem lett rossz
Kudarcok, nevetséges helyzetek, rossz döntések, ugyanakkor szép sikerek is jellemzik a magyar labdarúgás elmúlt esztendejét.
Szabó Tünde: idén több több mint húsz sportágban jeleskedtek a magyarok
A sportért felelős államtitkár beszélt a sportolás fontosságáról is, amelyet érdemes már a gyermekkorban elkezdeni, játékos formában. 
A válogatott érzelmi kérdés
A tavaly nyári Európa-bajnokság óta komoly népszerűségnek örvend a magyar férfi-kosárlabdaválogatott, amely azóta itthon telt házak előtt játssza a mérkőzéseit.
Halál, késelés és botrány a milánói rangadón
Drámai csatát hoztak Olaszországban és Angliában is a december 26-i fordulók zárómérkőzései, ám sajnos a drámai jelző a szó legrosszabb értelmében is igaz lett az Inter–Napoli találkozóra.
Megtört a jég Phjongcshangban
A 2018-as téli olimpiai játékokon a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyein a Liu Shaolin Sándor, Liu ­Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor összetételű férfiváltónkat koronázták meg.
Peches debütálás délen, árbóctöréssel
Szerdán a földgolyó túlsó oldalán elrajtolt a világ egyik leghíresebb tengeri vitorlásversenye, a 74. Sydney–Hobart regatta, amely számunkra idén különleges jelentőséggel bírt.
Manchesteri öröm és bánat
Anglia labdarúgásában egy mérkőzés kivételével lezajlott a Boxing Day, azaz a hagyományos karácsonyi, december 26-i forduló. Négy napon belül kétszer is kikapott a címvédő Manchester City.
Gólzáporos meccseken győzött a Liverpool és a Spurs
Hatpontosra növelték előnyüket a Vörösök az angol bajnokságban, miután 4-0-ra verték a Newcastle-t. A Tottenham ötgólos győzelmével előrelépett a tabella második helyére.
Ronaldo pontot mentett a Juventusnak
A listavezető Juventus a csereként beállt Cristiano Ronaldo hajrában szerzett góljának köszönhetően őrizte meg veretlenségét az olasz labdarúgó-bajnokságban.
Djokovicot választották 2018 legjobb európai sportolójának
A szerb teniszező a horvátok aranylabdás futballistáját, Luka Modricot és az ötszörös Forma-1-es világbajnok Lewis Hamiltont előzte meg a hírügynökségek voksolásán.
Kylian Mbappé lett az év labdarúgója Franciaországban
Az idén bajnokságot, Francia Kupát és Ligakupát nyert a PSG-vel, összesen 34 gólt szerzett, az Aranylabda-szavazást pedig a negyedik helyen zárta.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.