2017. május 23., kedd, Dezső napja
Külföld, Lovas István
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/wikileaks-het-legfontosabb-pont-cia-meghekkelt-dokumentumaibol-1475287/

WikiLeaks: a hét legfontosabb pont a CIA meghekkelt dokumentumaiból

A CIA tevékenységi köre olyan mértékű, hogy hekkelői 2016-ban több programsort írtak, mint ami a Facebook üzemeltetéséhez szükséges.

Szerda délután 2 óra után tette közzé a WikiLeaks a CIA kiberkémkedéséről szóló titkos dokumentumokat. Az összesen 8000 dokumentumot Vault 7 elnevezés alatt gyűjtötték csokorba. A szivárogtatás első, szerdai része a „Nulladik év” nevet kapta.

A WikiLeaks tájékoztatása szerint a Vault 7 adatainak eddig csak mintegy 1 százalékát hozta nyilvánosságra, de már ez is igen nagy idegességet és nyugtalanságot váltott ki Washingtonban – írja a Russia Today.

Az RT német portálja az eddig a világsajtóban megjelent zűrzavaros összevisszaság helyett tömören, hét pontban, példás tömörséggel mutatja be a lényeget. Egyben kiemelik, hogy minden idők legnagyobb ilyen jellegű kiszivárogtatott adatmennyiségéről van szó.

A legfontosabb pontok:

  1. Idegen zászló alatt

A leginkább irritáló leleplezések egyike az, hogy a CIA a kibertámadásokat idegen zászló alatt hajtotta végre, azaz úgy, mintha a tettes Oroszország vagy más ország lenne. (Megjegyzés: ez az aspektus hiányzik leginkább a természetesen nagyon szabad fősodratú nyugati médiabeszámolókból.)

  1. Frankfurt

A WikiLeaks-ben nyilvánosságra hozott titkos CIA-dokumentumokból látható, hogy az amerikai titkosszolgálat nyilvánvalóan Frankurtban fedett bázist működtet az európai, közel-keleti és afrikai hekker-műveleteihez.

  1. Nulladik nap

A nyilvánosságra hozatal első része – „Nulladik nap” – bemutatja a CIA globális, fedett hekkelő programjának hatósugarát és irányát, valamint a rosszindulatú szoftverek volumenét. A célkeresztben többek között az Apple iPhone-ja, a Google Androidja, a Microsoft Windows-a, de a Samsung tévé is áll, amely utóbbit rejtett mikrofonná alakítják.

  1. Elveszett ellenőrzés

A WikiLeaks dokumentumok szerint a CIA elvesztette ellenőrzését a hekkelő eszközök többsége fölött. Ezek közé tartoznak a rosszindulatú szoftverek, vírusok, trójai falovak, stb.

  1. Ezernél több hekkelő rendszer

2016 végéig a CIA hekkelő részlege – amely hivatalosan a CIA Kibertitkosszolgálati Központ (CCI) része – több mint ötezer regisztrált felhasználóval rendelkezett és ezek több ezer hekkelőrendszert, trójai falovat, vírust és más, kiberfegyverként bevethető rosszindulatú szoftvert fejlesztettek ki. A CIA tevékenységi köre olyan mértékű, hogy hekkelői 2016-ban több programsort írtak, mint ami a Facebook üzemeltetéséhez szükséges.

  1. A Nemzetbiztonsági Hivatal konkurense

A CIA ténylegesen létrehozta saját Nemzetbiztonsági Hivatalát (NSA). Az új részleget kevésbé ellenőrzik, és itt nem kell olyan nyilvános kérdésekre válaszolni, hogy egyáltalán szükség van-e ekkora beruházásra, ha ennek a képessége már más titkosszolgálati hatóságnál rendelkezésre áll.

  1. A palackból kiszabadított szellem

Ha a kíberfegyver egyszer már kiszabadul és a szellemet kiengedik a palackból, az néhány másodperc alatt az egész világon elterjedhet és más államok, kíbermaffiák és egyéni hekkerek használhatják.

Aki arra kíváncsi, miként ír erről a Soros támogatásban részesülő hazai média, feltétlenül olvassa el az erről szóló cikket a 444.hu-ban, ahol ilyen mondatok hemzsegnek: „…most tényleg csak az derült ki, hogy a CIA-nak vannak eszközei célzott lehallgatásra”.

Hirdetés

Kiemelt

Az atombomba, amely valójában bumeráng

Az egyesített baloldalnak annyira kevés sikerélménye volt az áhított megregulázásunkkal kapcsolatban, hogy kiéheztek egy Magyarországot elítélő határozatra.

Poszt-trauma

Alföldi Róbert ismét coming outolt

Új taggal bővült a Soros-sereg.

Vona Gábor esete a nagy mellénnyel

A Jobbik „cukisodása” tanagyag lesz.

Háborús bűnöshöz hasonlítják Orbánt

Mérgezik a Délvidéket.

Mutatjuk a címlapot, ami felrobbantotta a világhálót

Humor a pöcegödörből.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!