2017. május 24., szerda, Eszter, Eliza napja

Lovas István

A tőlünk rettegő befektetők Szaúd-Arábiába rohannának?

A Wall Street Journal arculcsapja azokat, akik szerint a külföldi befektetők tőlünk a demokrácia hiányosságai és a kormány labilis pénzügy- és gazdaságpolitikája miatt maradnak el.

„A német kormány nagy potenciált lát a kínai Új Selyemútban”

A hazai balliberális tábort e mélyen felháborító címmel és üzenettel ír a független német gazdasági-politikai hírportál a gigantikus projekt lehetőségeiről.

Káoszba süllyed a nyugat

Soros György már a varázsszőnyeget is bevetné, Hollande polgárháborúra készült, a Fülöp-szigetek nem kér az EU-támogatásából, Németországban vége a sajtószabadságnak.

Német lapok: mikor lesz már Orbánból Erdogan?

A nyugati újságírók úgy érzik, bármit hazudnak a magyarországi diktatúráról, autokráciáról, demokráciahiányról, egy nyugati átlagolvasónak az eltorzított valóság sem elég visszataszító.

„Észak-Korea Európában: Ukrajnában letiltva az orosz közösségi médiumok”

Az ukránok önmagukat szigetelik el azzal az elnöki rendelettel, amelyet Porosenko tegnap bocsájtott ki. A közösségi médiumokon kívül letiltottak online-szolgáltatásokat is.

„Macron és Merkel új utat szab Európának”

A találkozó után mindketten kijelentették, hogy készen állnak az EU-t szabályozó szerződések módosítására, ha arra szüksége lesz a szervezetnek.

Kurz az ÖVP élén: „Prefasiszta puccs Orbán és Erdogan között?”

Oliver Pink így kezdi cikkét: „Az, ami most az Osztrák Néppárban lejátszódik, az prefasiszta puccs, autoriter fordulat és a harmincas évek visszatérte.„

Német állami (ARD) ábrázolás Röszkéről: beteg gyerekek bilincsben

Fő uniós és egyik fő NATO szövetségesünk, Németország állami sajtója most ismét hazugságokkal terhes áltudósításban számol be arról, milyen a röszkei tábor.

Egyesült Királyság: Vissza a társadalmi/állami tulajdonhoz!

Ugye még emlékszünk Tony Blair egykori miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc szintén bukott miniszterelnök puszi-puszi viszonyára?

Zűrzavar az amerikai fővárosban

Donald Trump amerikai elnök teljesen váratlan döntése, hogy meneszti James Comey-t, az FBI, azaz a Szövetségi Nyomozó Hivatal igazgatóját, teljes zűrzavarba taszította az amerikai fővárost.

Küszöbön a háború

Az iráni védelmi miniszter Szaúd-Arábiát katonai csapással fenyegette meg, amely a királyságban „Mekkán és Medinán kívül egyetlen helyet nem hagyna érintetlenül”.

Így látja a Politico a világot Macron győzelme utáni reggelen

A hatalmas stábbal dolgozó és nehezen túlértékelhető véleményformáló erővel bíró amerikai hírbirodalom felsorolja a választás veszteseit.