2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Lovas István

Amerikai hetilap: Hogyan mer az USA beavatkozni Magyarország belügyeibe?

Az amerikai kormány finanszírozza azokat az „aktív intézkedéseket”, amelyeknek feladatuk a Magyarországon soron következő választások befolyásolása.

A „rothadt kompromisszum” árán létrejövő berlini koalíció és a V4-ek

William Engdahl a Soros-Merkel-Brüsszel-féle menedékpolitika kivitelezőit arra inti, csökkentsék a V4-ekkel a feszültséget, mert ha nem, annak Németország európai szerepe láthatja a kárát.

Boris Johnson: legyen híd a Csatorna fölött!

A Times egy általa megnevezni nem kívánt forrása szerint Emmanuel Macron francia elnök támogatja a brit külügyminiszter ötletét.

„Hősök tere: a Hősök tere Hősök tere marad”

A szociáldemokraták úgy vélték, hogy a Hősök tere ideológiai öntudatosságában „némileg túlterhelt”. A Hősök terét „Köztársaság térré” vagy a „Demokrácia terévé” akarták átnevezni.

Németországban évek óta nem emelkedtek annyira az energiaárak, mint most

A német sajtóban az elmúlt hetekben egymást érték azok a hírek, amelyek az iszonyatosan drága német energiaárak további emelkedéséről szóltak.

„Magyarországon minden szétrohadt” az ultraliberális Süddeutsche Zeitung szerint

2018 januárjában a nyugati világban a cenzúra már tombol. A hazai balliberális média tomboló helyeslése és öröme mellett, hiszen lassan minden tilos, ami tény.

Udo Ulfkotte halálának évfodulójára

Ulfkotte számos könyve közül magyarul eddig három könyve jelent meg. A Megvásárolt újságírókon kívül a Menekültipar és a Népnevelők.

Ulfkottei rúgás a leláncolt német médiába, szintén belülről

Merkelnek az a gyakorlata, hogy válogatott tudósítókkal tartott nem nyilvános találkozóit titokban tartja, ellentétesen a német törvényekkel.

Verhofstadt brüsszeli liberális vezér „belemártotta a kést a kelet-európai országokba”

A politikus még azt is Magyarország és Lengyelország fejéhez vágta, hogy aláássák a demokráciát és a jogállamiságot azért, hogy „illiberális társadalmakat” építsenek fel.

Tusk Polexitet harangozott be

Az Európai Tanács elnöke el tud képzelni olyan helyzetet, amikor eljön az idő és megkérdezik a lengyeleket, vajon továbbra is maradni akarnak-e az EU-ban.

Veszélyben az EU mezőgazdaság támogatási programja

„Az EU többet ér, mint napi egy csésze kávé” címmel idézi a vezető svájci lap, a Neue Zürcher Zeitung Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét.

„Merkel-kormány: cenzúra biztonság helyett”

„A Merkel-kormánynak a cenzúra fontosabb, mint a bűnözés elleni harc. A politikai véleményeket bűncselekménnyé tették, de a bűnözés következmények nélkül marad.”