2017. május 27., szombat, Hella napja

Címke: CIA

21 cikk 1/3 oldal

Lapértesülés: Peking megbénította a CIA tevékenységét Kínában

A kínai kormány „módszeresen felszámolta” az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) tevékenységét Kínában 2010 és 2012 között, az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb biztonsági résének köszönhetően – jelentette szombaton a The New York Times (NYT) című lap.

A CIA észak-koreai részleget hoz létre

A CIA vezetője Mike Pompeo közleményben tudatta: az ügynökségen belül új részleget hoznak létre, amely kifejezetten az észak-koreai fenyegetéssel foglalkozik majd. Szerdán Donald Trump amerikai elnök meghívta Washingtonba a frissen hivatalba lépő Mun Dzse In dél-koreai elnököt.

Hidegháború után hibrid háború

Az ukrán főváros központi terén szinte csak a média számára látványos eseményekkel befolyásolták Ukrajna lakosságát és a világ közvéleményét.

Obama tanácsadójára terelődött a gyanú

Újabb fejlemény a washingtoni lehallgatási botrányban: egy korábbi washingtoni ügyész szerint Susan Rice, Barack Obama előző elnök nemzetbiztonsági tanácsadója utasította az amerikai titkosszolgálatokat, hogy a tavalyi választási kampány idején készítsenek kivonatos leírásokat azokról a beszélgetésekről, amelyeket Donald Trump és stábja – az ügyész szerint törvényesen – folytatott.

Behatárolható érdekcsoportok a háttérben

Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója szerint egyértelműen a magyar kormánytagok elleni karaktergyilkossági sorozat része az interjú.

Kalózok kalózai

A WikiLeaks által tíz napja nyilvánosságra hozott CIA-levelezések keltette felháborodás elülni látszik.

21 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!