2017. február 23., csütörtök, Alfréd napja

Címke: CIA

13 cikk 1/2 oldal

Trump nem akar CIA-börtönöket

Cáfolta Sean Spicer, Donald Trump szóvivője azokat a vezető amerikai lapokban megjelent állításokat, miszerint az új elnök rendeletileg ismét bevezetné a CIA, azaz a Központi Hírszerző Ügynökség titkos börtöneit, amelyeket a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően térségünkben, például Lengyelországban működtettek az amerikaiak többek közt kihallgatási céllal.

Trump újranyitja a CIA titkos külföldi börtöneit?

Amerikai sajtóértesülések szerint Donald Trump amerikai elnök rendeletet készít elő a CIA titkos külföldi börtöneinek újranyitására. Az erre vonatkozó tervezetet a The New York Times és a The Washington Post közölte szerdán.

Nem kap támogatást az abortuszpropaganda

Az új amerikai elnök rendeletben tiltotta meg a művi vetélést népszerűsítő civil szervezetek szövetségi finanszírozását. Eközben szenátusi jóváhagyását követően elfoglalhatta hivatalát Mike Pompeo, a CIA új igazgatója és – igaz, csak egyetlen vokssal, de – bizottsági szinten támogatást kapott Rex Tillerson külügyminiszter-jelölt is.

Donald Trump látogatást tett a CIA központjában

Az elnök egyedül, azaz az általa jelölt CIA-igazgató, Mike Pompeo nélkül tett látogatást a Központi Hírszerző Ügynökség központjában, amely a virginiai Langleyben van.

Putyin cár, a mindenható

Az Obama-csapat utolsókat rúgva cibálja az oroszlán bajszát, provokálja az orosz medvét, nem ismerve a székely aranyszabályt, hogy a medve nem játék.

Az FBI is egyetért azzal, hogy Moszkva Trumpot akarta a Fehér Házba

Egyetért az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a Központi Hírszerző Ügynökséggel (CIA) abban, hogy az amerikai választásokkal kapcsolatos orosz hackertámadások célja az volt, hogy ártsanak Hillary Clintonnak, és Donald Trump nyerje az elnökválasztást – közölték helyi idő szerint pénteken nevük mellőzését kérő kormányzati források Washingtonban.

CIA: Oroszország Trump győzelme érdekében avatkozott be a választásba

Titkos jelentést készített az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), amelyben arra jutott, hogy Oroszország Donald Trump győzelme érdekében avatkozott be az elnökválasztásba – jelentette péntek késő este a The Washington Post című amerikai napilap.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!