2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/ezt-palackot-biztosan-nem-tevesztik-ossze-massal-2327101/

Ezt a palackot biztosan nem tévesztik össze mással

Jelentős magyar siker született a nemzetközi reklámpiac egyik legnagyobb fesztiválján, a New York-i Clio Awardson: a hazai tulajdonú, hazánkban gyártó és forgalmazó startup, a környezettudatos alapanyagokat használó mosószer fejlesztője a termék csomagolásért ezüst díjat kapott. A Souldrops kitalálóival néhány hónapja már megismerkedhettek lapunk olvasói.

A világ egyik legnagyobb reklámpiaci fesztiválján, a New York-i Clio Awardson jelentős magyar sikernek örülhettünk. A mindössze fél éve piacra lépett startup, a magyar tulajdonosok, magyar menedzsment által létrehozott, újszerű Soul­drops termékcsaládot kifejlesztő csapat a csomagolás kategóriában ezüst díjat nyert. A piaci bevezetésre a Republic Group kapott megbízást a vállalkozástól.

Különleges lehetőségnek nevezte lapunk kérdésére Barna Tamás, a Re­public Group ügyvezető igazgatója, hogy egy magyar startup termékének, a Souldrops vegán, környezetbarát mosószer- és öblítőcsaládnak a marketingstratégiáját, s ennek részeként a csomagolását a kezdetektől, mintegy zöldmezős fejlesztésként megalkothatták. A termék koncepciójának a része volt, hogy megmutassák, kis költséggel, kis infra­struktúrával, kis szervezettel is fel lehet venni a harcot a mosóporpiacot hagyományosan uraló multinacionális óriáscégekkel szemben.

Fotó: Fotó: Teknős Miklós

Egyedi formaterv adja el a terméket – Bóna Richárd ügyvezető és Gyimóthy Gábor vezető kutató

Mivel alapadottság volt, hogy nincs pénz milliárdos reklámkampányokra, nem volt más eszköz a kezükben, mint a termék csomagolása. Ennek kellett eladnia a terméket, ennek kellett olyannak lennie, amit azonnal észrevesznek, ha meglátják az áruházban, ami szinte leugrik a polcról, ami után megindul a vásárló keze.

Ennek érdekében alkották meg azt a koncepciót, hogy – a többi forgalmazótól eltérően – nem a vegyszerekhez, hanem inkább a kozmetikumokhoz hasonló színvilágú, anyagminőségű plasztik­palackokban kínálják a termékcsalád minden tagját. És bizonyára ennek köszönhető, mondta a szakember, hogy a nemzetközi reklámpiaci fesztiválokon a zsűrik tagjai is felfigyeltek a csomagolásra, és hogy a Republic Group számos más rangos nemzetközi elismerés mellett legutóbb a New York-i Clio Awardson kategóriájában ezüst díjat kapott.

A díjátadón a céget Barna Tamás és Magó Zsolt formatervező képviselte, akik azért is különösen büszkék a kitünte­tésre, mert a díj eddigi történetében még soha nem jutalmaztak magyar márkát a Clio Awardson. Az 1959-ben alapított rendezvény ma már a világ egyik legnagyobb és legmeghatározóbb reklámversenye, amelyet kitüntetett figyelem övez: jelentőségét egyszerre adják a világ minden tájáról nevező márkák és ügynökségek, valamint a meghatározó reklámpiaci cégek csúcsvezetőiből álló szakmai zsűri. Utóbbi minden évben több száz nevezésből, összetett szempontok alapján választja ki az egyes kategóriák díjazottjait.

– Az új magyar mosószer vegán, azaz növényi származékokat használ, miközben a cél az, hogy éppolyan hatékonyan eltüntessék a ruhák szennyeződéseit, mint a versenytárs multik terékei – mondta el korábban lapunk kérdésére Gyimóthy Gábor vegyész, a Souldrops vezető kutatója. Ráadásul nem lehetnek drágábbak sem, miközben az alapanyagra – a természetes összetevők és általában a környezettudatos szemlélet érvényesítése miatt – többet kell fordítaniuk. Bóna Richárd, a Souldrops ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy míg a versenytársaik milliárdokat költenek reklámra, méghozzá a hagyományos csatornákon, a magyar mikrovállalkozás új területen nyitott frontot: a termék csomagolását gondolták újra.

Terveik között szerepel, hogy a termékkel megjelenjenek több nemzet­közi lánc polcain, majd valamelyik drogéria­láncnál is. A hazai mellett nemzetközi terjeszkedést is terveznek, előbb a visegrádi négyek piacaira kívánnak betörni annak a nemzetközi kiskereskedelmi láncnak a segítségével, amely a jelenlegi partnerük. Később szóba jöhet Európa nyugati felének meghódítása is. A Souldrops piacra lépését az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures kockázatitőke-befektető társaság startup­programja segítette. Kisgergely Kornél vezérigazgató tervei szerint a Souldrops működésének második évében üzemi profitot fog termelni.

Kiemelt

Izrael fővárosa Jeruzsálem

Először tekintsünk a nemzetközi, liberális érdekekre, melyek már köszönőviszonyban sincsenek a klasszikus szabadelvű értékekkel, ahogyan azokat anno a magyar reformkor nagyjai is vallották.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!