2017. november 20., hétfő, Jolán napja

Gazdaság

Tovább lazíthat a jegybank

Az októberi, eseménytelennek mondható ülést követően kedden újból a piaci szereplők figyelmének középpontjába kerülhet a magyar jegybank.

Üzleti konferencia vízipólós párhuzamokkal

Kemény Dénes pólós sztorikba csomagolt cégvezetés-technikai, közösségmotiválási „intelmei” tették emlékezetessé a Szatmárnémetiben megrendezett üzleti konferenciát.

Roszatom: több mint negyven százalék lehet a magyar beszállítói arány a Paks II.-ben

Nemcsak építési-szerelési munkákra keresnek beszállítókat, hanem berendezések szállítására és szolgáltatások nyújtására is.

Elhatárolódnak a csaló webboltoktól

Elítél minden e-kereskedelmi visszaélést és kiemelt fontosságúnak tartja a vásárlók biztonságát az Ecommerce Hungary.

Varga Mihály: tízéves program indult a szakképzési intézmények felújítására

A minőségi szakképzés amellett, hogy felkészíti a tanulókat arra, hogy a felgyorsuló világban is megállják a helyüket, azt is jelenti, hogy a XXI. századhoz illő környezetben tanulhassanak.

Magyar javaslatban bíznak a méhészek

Hamarosan szavazhat az Európai Parlament a méhészeti ágazat helyzetével foglalkozó, magyar előterjesztésű javaslatcsomagról.

Roszatom: minden biztonsági előírásnak megfelelnek az új paksi blokkok

A fukusimai erőmű-katasztrófa utáni szigorúbb előírásoknak is megfelelnek majd a paksi atomerőmű új blokkjai – mondta a cég vezérigazgató-helyettese.

Újra exportálhat hazánk libamájat Thaiföldre

A tárcavezető szorgalmazta az Európai Unió és Thaiföld közötti megrekedt szabadkereskedelmi tárgyalások újraindítását, illetve a partnerségi és együttműködési megállapodások megkötését.

Bizonytalan az olajpiacok jövője

Egymásnak ellentmondó vélemények jelentek meg az olajpiacok jövőjéről. A nyersolaj árának rövid távú emelkedése biztosra vehető, ám megtörténhet, hogy a drágulási trend megakad.

Több térségben már eltűnt a közmunka

Kétszázezer fő alá csökkent a közfoglalkoztatottak száma az idén, szeptemberben átlagosan 173 ezren dolgoztak valamilyen programban – derül ki a Belügyminisztérium jelentéséből.

A hibázó mikrovállalkozások most még bírság nélkül pótolhatják adófizetési mulasztásukat

Támogató eljárást indít hétfőtől a NAV azoknál a mikrovállalkozásoknál, amelyeknél az adóhatóság a rendelkezésére álló és a bevallási adatok között jelentős eltérést talált.

Támogató eljárás a NAV-tól

A revizorok megjelenésére számíthatnak például azok a vállalkozások, amelyek az elmúlt időszakban legalább egy hónapig semmit nem ütöttek be on­line pénztárgépükbe.

Busás haszonnal kecsegtet a szarvasgomba-termesztés

Európa-szerte keresleti piac alakult ki, a közepes minőségű szarvasgomba kilójáért 200–300 eurót (­60–90 ezer forintot) fizetnek.

Külföldi befektetők szállnának be a naperőműves beruházásokba

Számos, támogatást elnyert napenergiás projekt végül nem valósul majd meg, mivel komoly kihívást jelent a megfelelő műszaki szakemberek vagy a szükséges külső finanszírozás biztosítása.

Kevés magyar otthonhoz készült eddig energetikai tanúsítvány

Nagyjából csak minden hetedik lakóingatlan rendelkezhet energetikai tanúsítvánnyal a hazai 4,4 milliós állományból.