2017. szeptember 26., kedd, Jusztina napja

Gazdaság

Jelentős forráshoz jutott a környezetbarát közlekedés

Összesen 22,4 milliárd euró jut brüsszeli forrásból az alternatív üzemanyagok terjesztésére, így minden korábbinál nagyobb támogatást kap a tiszta közlekedés.

Századvég: Vona Gábor lejtmenetben

Minden második választópolgár továbbra is Orbán Viktort látja legszívesebben a miniszterelnöki pozícióban. Botka László támogatottsága 17, Vona Gáboré 7 százalék.

A roamingdíjak eltörlése megváltoztatta a telefonhasználati szokásokat

Az utazók a korábbinál jóval többet interneteznek és telefonálnak külföldön a barangolási díjak júniusi megszüntetése óta.

Európai segítség az élelmiszerek minőségének biztosítására

Az Európai Bizottság útmutatót tett közzé kedden az élelmiszerek kettős minőségét is érintő tisztességtelen gyártói magatartás hatékonyabb tagállami kezelése érdekében.

Kibővítenék az NGM által koordinált testületet

A tavasszal létrehozott Nemzeti Versenyképességi Tanács kibővítését szorgalmazzák mind a tanács tagjai, mind a munkavállalói érdekképviseletek.

Már 600 forintért biztosítható a gyerek

Játék, sport, közlekedés, nyaralás során vagy az otthonukban szerzett sérülésekre is, a világ valamennyi országára érvényes az állami biztosítás.

Javuló anyagi helyzetre számítanak a magyarok

Az idei felmérés alapján a megkérdezettek 20 százaléka szerint javulni fog Magyarország gazdasági helyzete, míg 2015-ben csak 15 százalékuk számított erre.

Két esztendő múlva Budapesttől a Balatonig ér majd a bicikliút

2019 nyarára elkészülnek a Budapest–Balaton kerékpárúthoz kapcsolódó fejlesztések, így a fővárosból kerékpáron is el lehet majd jutni a Balatonra – jelentette be Révész Máriusz.

Ritkább lehet a kémények ellenőrzése a jövőben

A kéményseprők arra kérik az Országgyűlés képviselőit ne fogadják el a kéményseprő-ipari tevékenységet szabályozó törvény módosítását.

Megtisztítják a hazai végrehajtói szakmát

Az ügyek szereplői egyszerűbben kapcsolatba léphetnek a végrehajtókkal, és minden érintett könnyebben érvényt szerezhet jogos igényének.

Mi kerüljön a csomagolásra?

Elkeserítő eredményekkel zárult a kötelező tápértékjelölés ellenőrzése az előrecsomagolt élelmiszereknél.

Kisebb a szennyezés, kevesebb az allergiás beteg

A parlagfű-bejelentő rendszer 2013 óta működik, az internetes felület mellett ma már okostelefonon keresztül is bárki jelezheti, ha fertőzött területet talál.

Új tanuszodát adtak át Dunakeszin

A sportlétesítmény a városban és a térségben élő gyerekek úszásoktatását és sportolását fogja biztosítani, névadója a városban született költő, sportoló, '56-os mártír Gérecz Attila.

Bővül az LNG-terminál

Új mólót és kikötőket építenek a lengyel cseppfolyós gázt fogadó terminálhoz, hogy megkönnyítsék a Katarból és az Egyesült Államokból érkező energiahordozó kezelését.

Kétmilliárdból fejlesztik Újbuda gyermekegészségügyi ellátását

A XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelő gyermek járóbeteg-szakellátását költöztetik át a szomszédos volt iskolaépületbe annak átalakítása után – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán.