2017. június 29., csütörtök, Péter, Pál napja

Gazdaság

Elárasztják a hitelperek a bíróságokat

Téved, aki azt gondolta, hogy a devizahitelek forintosításával és a hitelek különböző kétes részleteinek elszámolásával végleg pont került az eljárások végére.

Londoni elemzők: erős évük lesz a közép-európai gazdaságoknak

A ház szerint a következő tizenkét hónap növekedési kilátásai is meglehetősen jók, a bérnövekedés és a banki hitelkihelyezés a térség gazdaságaiban gyorsul.

Tovább növekszik a villamosított vasútvonalak hossza az országban

A villamosítás során összesen 69,35 kilométernyi vágány felett hoznak létre huszonöt kilovolt ötven hertz rendszerű, váltakozó áramú felsővezeték-hálózatot.

Több időt kellene hagyni a településképi kézikönyvre

A településképi arculat védelméről szóló önkormányzati rendeletek elkészítésére előírt határidő meghosszabbítását kéri a jövő nemzedékek szószólója.

Elképesztő mennyiségű élelmiszer landol a kukában

Az uniós szinten is jelentősnek mondható élelmiszer-pazarlás mértékének csökkentése érdekében Maradék nélkül néven önálló programot indít a Nébih.

A béremelések pozitív hatásokat generáltak egyes hiányszakmákban

A feldolgozóiparban a tavaly január és május közötti időszakhoz képest az idei év azonos hónapjaiban mintegy 60 ezerrel nőtt a munkavállalók száma.

Homolya Róbert: Magyarország szintet lép a gyorsforgalmi úthálózat kiépítettsége terén

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány közlekedésfejlesztési terve valamennyi megyeszékhelyet bekapcsolja a gyorsforgalmi úthálózatba.

Tartanak a megtorlástól a tescósok

Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke a július 8-án 12 órától tartandó tiltakozó demonstráció után egy még nagyobb megmozdulást igér.

Cseresnyés Péter: 2010-óta közel 700 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

A KSH legfrissebb közlése szerint a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 393 ezer volt március-májusban, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 67,6 százalékra emelkedett.

Indokolatlan a csekkek körüli pánikkeltés

A rezsiszámlákat, valamint az adókat és a bírságokat továbbra is úgy adhatják fel az ügyfelek a postán, mint eddig, a változás csupán a csekkek 2-3 százalékát érinti.

Megtorpanni látszik a lakáspiac az elmúlt időszak felívelése után

Budapest belvárosában sincs már szó arról, hogy elkapkodnák a használt lakásokat, a szakemberek szerint a nagy ütemű áremelkedés megállt

Tádzsikisztánban milliárdos beruházási lehetőségek várják a magyar vízügyi cégeket

Ebben a közép-ázsiai országban van Ázsia vízenergia-készletének 54 százaléka, a tádzsikisztáni vízbázis az összes közép-európai vízigény több mint háromszorosa.

Csökkent a munkanélküliség, nőtt a foglalkoztatottság március-áprilisban

A foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 393 ezer volt március-májusban, 79 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

Sok ezer ügyfél fizethet többet

A legtöbb érintett banki ügyfélnek idén fut ki az árfolyamgátja, ennek megfelelően hamarosan megemelkedik a meglévő tartozás után fizetendő törlesztőrészlet.

Főkertészek tehetnek rendet a városok és települések parkjaiban

Az AKI adatai szerint az ágazat árbevétele mintegy 300 millió forinttal, 8,8 milliárd forintra esett vissza az elmúlt évben.