2017. április 27., csütörtök, Zita napja

Gazdaság

Eladósodás, befektetés előtt tájékozódni kell

A piacfelügyelet egyre nagyobb jelentőséget tulajdonít annak, hogy fogyasztói oldalról is többet tegyenek a hibák és szabálytalanságok kiszűrése érdekében.

A tehetős középosztály költözik a lakóparkokba

A jelek szerint a stabil munkahellyel rendelkező, jól kereső fiataloknak épülnek elsősorban az újabb lakóparkok.

Beruházási lázban ég az agrárium

Nagyot léphetett előre tavaly a hazai mezőgazdaság, már ami a beruházásokat illeti. Az agrárcégek szinte minden területen többet költöttek fejlesztésre, mint egy évvel korábban.

Milliárdok akadtak fenn a hatóság hálóján pénzmosás gyanúja miatt

Tavaly majdnem kilencezer, pénzmosás gyanújára utaló bejelentést tettek a hazai bankok és más szolgáltatók az adóhivatal keretei közt működő pénzmosás elleni irodánál.

Új tulajdonosok az MKB Banknál

Szemerey Tamás lapunknak elmondta:jelenleg elsődleges célja az MKB stabil és gazdaságos működésének elősegítése.

Érdemes sietni az adategyeztetéssel

A polgárok dolgát a NAV azzal is segíti, hogy az előírtnál korábban elküldte a kitöltött iratot annak a több mint nyolcszázezer embernek, aki ezt kérte.

Nagy váltás az MKB tulajdonosi szerkezetében

A Magyar Idők értesülése szerint új tulajdonos lépett be a nemrég még jegybanki gondnokság alatt működő MKB Bankba.

Felülvizsgálják a munka törvénykönyvét

A 2012 óta hatályban lévő munka törvénykönyvével kapcsolatos eddigi tapasztalatokat veszi végig a szakszervezeti, munkaadói, valamint kormányoldal a következő időszakban.

Folytatódik a béremelés és az adócsökkentés

Több mint kétszázmilliárd forintos adócsökkentés jön jövőre, miközben újabb, megsemmisítő erejű csapást mérne a kormány a feketegazdaságra.

Félmilliárdos ingatlankárt okozott az áprilisi tél

A múlt heti télies időjárás miatt hétfő reggelig megközelítőleg négyezer lakossági ingatlanban jelentettek károkat a biztosítótársaságoknál.

Tovább bővülhet a tartós fogyasztási cikkek piaca

Az alacsony infláció és az erősödő foglalkoztatottság miatt megugrott tavaly a háztartások fogyasztása egy új felmérés szerint.

Az őstermelők helyett nem készíti el a bevallási iratot az adóhatóság

Az adóbevallás mellett az agrártámogatásokra vonatkozó egységes kérelmek benyújtására is május közepéig van lehetőségük az őstermelőknek.

Növekedési pályára állhat a magyarországi húsipar

Átadták a második legnagyobb magyarországi vágóhidat, a mohácsi üzemben dolgozhatják fel a hazai tenyésztésű sertések 20 százalékát.

Keresik a legvonzóbb magyar kulturális úti célt

Az MTÜ közlése szerint az idén 11. alkalommal hirdették meg az Európai Bizottság Kiváló európai desztinációk (EDEN) elnevezésű pályázatát.

Parragh László: Németországban nehéz a bevándorlók munkaerőként alkalmazása

Az országba újonnan érkező bevándorlók esetében sem a motiváció, sem a szaktudás, sem a nyelvtudás nincs rendben – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.