2017. március 27., hétfő, Hajnalka napja

Gazdaság

Nem minden bió, ami a kiskertből származik

Aggasztó eredményekkel zárult a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara közel félezer kistermelő és hobbikertész megkérdezésével végzett felmérése.

Magára talál a hazai buszgyártás

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, annak érdekében, hogy ezek a vállalatok minél hatékonyabbak legyenek.

Brüsszelnek tetszik a magyar taorendszer

Változatlan formában, további hat éven keresztül működhet a hazai társaságiadó-kedvezmény rendszere (tao), döntöttek pénteken Brüsszelben.

Elindult a zöldségszüret

Húsvét környékén minden bizonnyal már jórészt magyar áruval tudjuk ellátni a boltokat, paprikából és paradicsomból is fedezi a termelés a hazai igényeket.

Állami cégek: áprilisban lesz magasabb bér

Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg – jelentette be Fónagy János államtitkár.

Átképzés enyhíthet a hazai munkaerőhiányon

A tárca kedvezőnek nevezte, hogy a friss adatok szerint még a versenyszféránál is nagyobb mértékben emelkedtek a keresetek az építőiparban.

Nem lesz áruhiány a boltokban húsvét előtt

Cáfolta lapunknak az Országos Kereskedelmi Szövetség, hogy egyes élelmiszerekből áruhiány várható húsvét előtt a hazai áruházakban, a beszerzésben nem lesz gond.

Tíz százalékkal több az utas egyes elővárosi vonalakon

Az átalakuló járműpark és a vonalfelújítások jót tesznek a MÁV-Start elővárosi üzletének, egyes vonalakon akár tizedével többen veszik igénybe a vasút szolgáltatását.

Elismerés a magyar energetikának

A világ 127 országa közül a 21. legjobb teljesítményét nyújtja a Magyarország energetikai rendszere és energiaellátása a Világgazdasági Fórum legfrissebb ranglistája szerint.

Nagypéntek miatt büntetnék a dolgozókat

Elsősorban a termelői szektorban rendelné be több cég nagyszombatra a munkavállalóikat a nagypénteki munkaszüneti nap ellensúlyozására – értesült a Magyar Idők.

A piaci befektetők megbíznak a magyar gazdaságpolitikában

Természetes jelenség, hogy az államháztartásban éven belül jelentős eltérések vannak a havi bevételek és kiadások között, ezért az év egészét érdemes nézni.

Lepsényi István: a járműgyártás adja az ország exportjának több mint 35 százalékát

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, annak érdekében, hogy ezek a vállalatok minél hatékonyabbak legyenek – mondta az államtitkár.

Szijjártó Péter: alkalmazkodni kell a nemzetközi körülményekhez

Új helyzet van – nyilatkozta Szijjártó Péter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán.

Egyre nagyobb növekedés a hazai szállodaiparban

Az egy kiadható szobára jutó árbevételek alapján 2017-ben a szállodák rangsorát Porto vezeti, ezt követi Dublin, Budapest, Madrid és a többi város.

Harminc milliárdból bővíti egri gyárát a ZF Hungária

Az autóipari beszállító 770 új állást hoz létre, a kormány 6,7 milliárd forinttal támogatja a beruházást.