2017. augusztus 23., szerda, Bence napja

Gazdaság

Időt és pénzt nyerhet, aki tudja, mikor hirdessen

Apró trükkökkel és némi odafigyeléssel viszont elkerülhető a hosszas idegeskedés, nem mindegy például, hogy az év melyik szakában hirdeti meg valaki a lakását.

Drágulhat idén az alma

Megkezdődött az almaszüret a hazai gyümölcsöskertekben, a betakarítást ugyanakkor alaposan megnehezíti a munkaerőhiány.

Újabb bankjegy újul meg

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folytatja a forint bankjegyek 2014-ben megkezdett cseréjét, mostantól a megújított 1000 forintos címletű bankjegyeket bocsátja ki.

Meglepetést okozott a keresetek növekedése

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a bruttó magyarországi átlagkereset ma, a nemzetgazdaság összes ágát tekintve 304 400 forint.

Fazekas Sándor: Magyarország részt vállalhat a kazah mezőgazdaság fejlesztésében

Kedvező lehet a magyar export számára, hogy a kazahsztáni termelők különösen a vetőmagok iránt érdeklődnek, hiszen Magyarország a világ egyik legjelentősebb vetőmag-előállítója.

Sorra döntik meg a rekordokat a magyarországi lakásépítések

Noha a teljes építőipart tekintve csökkent a területi aránytalanság, a lakásépítések nagyon erősen Közép-Magyarországra, illetve Budapestre össz­pontosulnak.

Változatlan maradt az alapkamat

Nem okozott meglepetést a jegybank döntéshozó testülete, augusztusi rendes kamatdöntő ülésén nem változtatott a feltételeken.

Közlekedési központtá válunk

Az ország négy stratégiai pontjára telepít intermodális konténerközpontokat a kormány. Az első létesítmény építésére 300 millió forintot csoportosítottak át.

Varga Mihály: A bérunió egyenlő az adóemeléssel

Világos céljaink vannak, azokat pedig semmilyen külső nyomásra – érkezzen az Brüsszelből vagy a tengerentúlról – nem adjuk fel.

Főként az import ad munkát a vágóhidaknak

Jól teljesítenek a hazai sertésfeldolgozók, a vágóhidakra az év első felében mintegy 48 ezerrel több hízó került, mint egy évvel korábban.

Tengelysúlymérés már idén, büntetés csak jövőre

Hamarosan elkészül a közúti tengelysúlymérő hálózat úttestbe épített érzékelőinek a telepítése, az év végéig beélesítik a rendszert.

Kevesebb nemzetközi járaton lesz étkező- vagy hálókocsi

Nemcsak az Erdélybe, hanem egyes, Belgrádba, Ljubljanába és Bécsbe tartó nemzetközi járatok is étkező- vagy hálókocsi nélkül közlekednek a téli menetrend kezdetétől.

Szinte ingyen jut pénzhez az állam

A keddi aukción történelmi mélypontra,, 0 százalékra csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama.

Milliárdokat szánnak a turizmus fejlesztésére

Harmincötféle fejlesztést terveznek csaknem hetvenmilliárd forint hazai forrásból a Dunakanyar kiemelt turisztikai térségben.

3,5 milliárd forintos beruházással bővítették a magyar leányvállalatot

A 3000 négyzetméteres újépület Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Carl-Ake Carlsson, a Xellia Pharmaceuticals vezérigazgatója adta át.