2017. február 25., szombat, Géza napja

Gazdaság

Újabb fejlesztési pályázatot függeszt fel a hatóság

A Miniszterelnökség felhívta a figyelmet, hogy a beruházások sikeres megvalósulása érdekében fontos, hogy a gazdálkodók részletesen tájékozódjanak.

Sokat javult a kormányba vetett bizalom

A magyar gazdaságpolitika továbbra is arra törekszik, hogy a befektetőknek vonzó és biztonságos közeget biztosítson.

Megerősítette hazánk adósbesorolását az S&P

A hitelminősítő további osztályzatjavulást helyezett kilátásba arra az esetre, ha a vártnál gyorsabban csökken az államadósság, illetve tovább zsugorodnak az adósságszolgálati költségek.

Kemény fellépést sürget a régió

Hazánk kezdeményezni fogja, hogy az EU illetékes tanácsának következő ülésén is napirendre kerüljön a kérdés, Szlovákia pedig rendkívüli kormányfői csúcstalálkozót hívott össze.

Fontos a kártörténet ismerete

A vevők védelmét szolgálja a csalókkal szemben, ha a gépjárműimportőrök nem szolgáltatják ki a használt gépkocsik kilométer­óra-állását bárkinek.

Egyre jobban élnek a magyarok

A KSH csütörtökön közzétett részletes elemzéséből kiderül, tavaly jelentősen javult a háztartások mérlege: érdemben nőtt a családok elkölthető jövedelme.

Ezermilliárdot bukott az ország az uniós adóharmonizációval

A nyugati hatalmak újabb lépéseket tehetnek a közteherviselési előírások uniformizálásáért, az egységesítés komoly hátrányt okozhat Magyarországnak.

Példásan teljesített az MNB

 Matolcsy György az Országgyűlésben az MNB 2015. évről szóló üzleti jelentésének és beszámolójának általános vitájában szólalt fel.

Lázár János: csökkenteni kell az állami munkavállalói létszámot

Magyarország versenyképességét 20-30 éven át az alacsony bérű munkaerő jelentette, aminek véget kell vetni – jegyezte meg a miniszter.

Megerősítette a magyar adósosztályzatokat a Standard & Poor’s

Hazánk államadós-besorolása a hitelminősítő cégnél változatlanul stabil kilátású, „BBB mínusz/A-3” szintű, befektetési ajánlású.

Varga Mihály: az eddigieknél hatékonyabb lesz az együttműködés az USA-val

Magyarország komoly várakozással tekint az új amerikai elnök által megfogalmazott, új irányokat mutató politikára – fűzte hozzá a miniszter.

Fél áron fürdőzhetünk húshagyókedd alkalmából

Kellemes ellazulásra, testet-lelket megújító fürdőzésre csábít február 28-ra, a farsangi időszakot záró húshagyókedd napjára csaknem negyven hazai termál-, gyógy- és strandfürdő.