2017. május 25., csütörtök, Orbán napja

Gazdaság

Soha ennyi pénz nem maradt a magyar családoknál

Hatalmas összeget hagy idén az állam azoknál a szülőknél, akik gyermekeik nevelése mellett legális keretek között munkát vállalnak.

Tesztelnék a fuvarozók a tengelysúlymérő rendszert

Alapos tesztelésnek és finomhangolásnak kell megelőznie a tengelysúlymérő rendszer bevezetését, hogy az eszköz elérje a valódi célját – mondta lapunk kérdésére Somogyi Gábor.

Már nem kell sokat várni a pályázati eredményekre

Néhány héten belül nyilvánosságra hozzák a legfontosabb vidékfejlesztési pályázatok eredményeit – jelentette ki Nagy István az FM miniszterhelyettese.

Ismét az adóhivatalon van a sor

A lakosság jelentős része idén mentesült a leglényegesebb és legbonyolultabb adminisztrációs kötelezettségétől, az adóügyi iratok kitöltésétől.

Elektromotorokkal fejleszt az Audi

A magyar autóipar termelési értéke tavaly rekordösszegre, 7874 milliárd forintra nőtt, az Audi-konszern legújabb beruházásai pedig hozzájárulnak a termelés további növekedéséhez.

Óriási az igény az újabb kereskedelmi egységekre

Több mint 4000 négyzetméterrel bővül az AsiaCenter bevásárlóközpont kiskereskedelmi céllal hasznosított területe a főváros XV. kerületében.

Laktanyából világelső kutatóhely

Magyarország modern kori történetének legnagyobb tudományos beruházása a szegedi lézerközpont– jelen­tette ki Orbán Viktor az épületkomplexum átadásán.

Kitart az alacsony kamat mellett a jegybank

A hazai alapkamat, illetve a mostanra meghatározó bankközi kamat egy százalék alatt van, változtatásra akár 2019-ig kell várni.

Özönlik keletről az áru hazánkba

távol-keleti kereskedelem új útvonalán, a modern selyemúton már hazánkba is közlekednek Kínából induló, több száz millió forintos értéket szállító tehervonatok.

Rengeteg nyugdíjas dolgozna újra

Minden ágazatban örömmel foglalkoztatnák a nyugdíjasokat a munkaadók, egyfelől tapasztalatuk, másfelől a munkaerőhiány enyhítése okán.

Fagykár után hernyóinvázió

A szakértők igyekeznek megnyugtatni a kedélyeket, mondván, nincs ok az aggodalomra, mert a lepkék csak néhány növényen élnek meg.

Dömötör Csaba: a munkából élőket segíti a jövő évi költségvetés

A jövő évi költségvetés azokat segíti, akik munkával szeretnének egyről a kettőre jutni Magyarországon – mondta az államtitkár.

Az Opimus részesedést szerez a KALL Ingredients Kft.-ben

A közlemény szerint az idén nyáron adják át a Tiszapüspöki ipari parkban Magyarország legnagyobb, 100 százalékban magyar tulajdonú gabona feldolgozó üzemét.

Szijjártó Péter: idén újabb rekord dőlhet meg

Az Audi konszern legújabb autóipari beruházásai hozzájárulnak a termelés további növekedéshez – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Hamis vetőmagok ellen indít harcot a szövetség

Innovatív növénynemesítésre van szükség, előtérbe kell helyezni a klímaváltozás hatásainak jobban ellenálló növényfajtákat.