2017. július 28., péntek, Szabolcs napja

Gazdaság

Alig van külföldi munkavállaló az egészségügy területén

Elhanyagolható azoknak a nem uniós országból érkező munkavállalóknak a száma, akik a magyar egészségügyben helyezkednének el.

Varga Mihály: 10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kkv-knak

A pénzből 1100-1200 kkv-nál több mint 5 ezer új munkahely jöhet létre és további mintegy 10 ezer már meglévő megőrzését is támogatják.

Élvonalban az adópolitikánk

Amíg 2010-ben egy átlagos magyar dolgozó bérének 59,37 százalékát tették ki az adók és járulékok, addig idén már csak 50,88 százalékát.

Hanyatló nemzőképesség

A következtetéseket az 1973 és 2011 között megvizsgált 42 ezer férfi eredményeit bemutató 185 tanulmány alapján vonták le. Az üzenet pedig egyértelmű.

Borsos számlát kaphatnak a hanyag gazdák

A Dunántúl hét megyéjében összesen 80 hektár elhanyagolt szőlőterület gondozására szólította fel az érintett gazdákat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Egymilliárddal támogatják a kicsik tőzsdére lépését

A magyar kormány célja a Budapesti Értéktőzsde Zrt. együttműködésével a kis- és középvállalkozások (kkv-k) pénzügyi ismereteinek, önálló külső finanszírozási képességének növelése.

Az MKB Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

Az MKB Bank Zrt. is megkezdheti a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek kihelyezését, a termékek forgalmazásának kezdő időpontjáról a hitelintézet dönt majd.

Felpörgette az építkezéseket az otthonteremtési program

Egy június végi felmérés szerint egyedül a fővárosban csaknem 27 ezer lakást építenek vagy terveznek a beruházók a legalább négylakásos társasházakat tekintve.

A Hübner cég 3,4 milliárd forint beruházással bővít Nyíregyházán

A vállalt 125 új munkahelyet hoz létre, a fejlesztéshez a magyar kormány 844 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad – mondta Szijjártó Péter.

Kevesebb alma kerülhet az éléskamrákba

Importnyomás minden bizonnyal nem nehezíti majd a hazai termelők dolgát, a csökkenő kínálat az árakra is jó hatással lehet.

Szigorítanák az ellenőrzést a legális utazási irodák

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége részéről jelezték: a hatósági ellenőrzések szigorításának javaslatával a mindennapi fogyasztóvédelmet kívánják támogatni.

Sikeres kötvénykibocsátás Kínában

Kétszeres túljegyzés mellett egymilliárd jüan értékben hároméves futamidejű, 4,85 százalékos kamatozású pandakötvényt értékesített a magyar állam a kínai piacon.

Fejlesztik a kisvasutakat a következő években

Két év alatt megújulnak a MÁV Széchenyi-hegyi, a GYSEV nagycenki, lillafüredi, gyöngyösi és királyréti erdei vasútja, a kemencei, a debreceni és a balatonfenyvesi kisvasút pályája.

Nálunk a húszéves cégeké a világ

Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv-marketingfőosztályának vezetője: A kis- és középvállalkozások pia­ci jelentőségéhez kétség sem férhet, a bruttó hazai termék felét ők állítják elő.

A multicégek adójából jut pénz a családokra

Miközben más helyeken a migrációban látják a megoldást a demográfiai problémák kezelésére, addig a magyar kormány a hazai családok támogatását helyezte előtérbe.