2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

Gazdaság

Ezt akarják az 5G leendő felhasználói

A fogyasztói kívánságlistán olyan „követelések” állnak, mint hogy az adatcsomagoknál jóval több álljon rendelkezésre.

Az automatizált konyhától az önműködő szállodáig

Eljött az idő, amikor a konyhai robotok szinte már kiválasztják és megfőzik helyettünk az ételt, hatékonyan mosogatnak, a szállodai hordárrobotok pedig nem kérnek borravalót.

Tállai András: ötmillióig adómentesen támogatható a dolgozó lakásvásárlása

A lakáshitelek törlesztéséhez, illetve a lakásvásároláshoz segítséget nyújtó lakáscafeteria is segíti a családok otthonteremtését – emelte ki az államtitkár.

A nagyvállalatok fogják vissza a kisebb sörfőzdék fejlődését

Akár hatezer új munkahely is létrejöhetne az országban, jelenleg azonban a multik olyan piaci előnyökkel rendelkeznek, amelyek nem engednek teret a kisebb cégek fejlődésének.

Milliárdokat spórolhat a lakosság

A földgázszolgáltatás területén megszűnt műszaki biztonsági felülvizsgálat hátrányosan érin­tette a fogyasztókat, mert az elosztó az elmé­leti fogalmat jelentő gáztömörséget mérte.

Ausztrália figyelme is Közép-Európára irányul

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a visegrádi csoport támogatja az Ausztrália és az EU közötti szabadkereskedelmi megállapodásról szóló tárgyalások mielőbbi megkezdését.

Kárpát-medencei együttműködés a borvidékek és a borkultúra fejlesztéséért

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kiemelte: a határon inneni és túli borászok közötti együttműködés első eredményei már mutatkoznak.

Debütál a megújult gasztrosétány

A szőlőműveléséről nevezetes Etyek az elmúlt években népszerű idegenforgalmi célállomássá vált, elsősorban a borai­nak és gasztronómiájának köszönhe­tően.

Lakásáfa: hosszabbítás szükséges

Nagyon jó évet zárt az építő­ipar, és az idén még tovább fog bővülni a termelés – jelentette ki Koji László, az ÉVOSZ elnöke.

Egyhavi keresettel több maradt az embereknél

A további emelkedéshez jó alapot teremt a minimálbér nyolcszázalékos és a garantált bérminimum további 12 százalékos emelése – mondta Varga Mihály.

Újítaniuk kell a bankoknak

Térségünk bankhasználati szokásai és az internetelérhetőség felfutása a bankárok szerint további komoly lehetőségeket és feladatokat is jelent a hitelezőknek.

Fazekas Sándor: hagyományos élelmiszereket kell termelni

Magyarország ragaszkodik a hagyományos élelmiszerekhez, amelyeket azonban a legmodernebb technológiákkal kell előállítani – jelentette ki a földművelésügyi miniszter.

Magyarország anyagilag is hozzájárul az erősebb Európához

Hazánk szempontjából az egyik legfontosabb cél, hogy Európa felébredjen, és végre ismét betöltse a történelmi múltjából adódó világpolitikai szerepét.

Rákossy Balázs: Magyarország növekedési pályán van

Magyarországot 2010-ben romokban vette át az Orbán-kormány, ma azonban növekedési pályán van, gazdasága stabil – mondta az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Semmissé nyilvánítottak egy svájci frank alapú jelzáloghitelt Szlovéniában

A hitelfelvevő ügyvédje a szlovén közszolgálati televíziónak elmondta: ez az első jogerős ítélet nemcsak Szlovéniában, hanem az Európai Unióban is.