A szezonális razzia során 43 egységet ellenőriztek a két hatóság emberei, amelynek során egy vendéglátóhely teljes körű működését – kirívó higiéniai hiányosságok és élelmiszer-biztonságot veszélyeztető okok miatt – azonnali hatállyal felfüggesztették. A hatóság tájékoztatása szerint a bezárt belvárosi üzletben az egyes helyiségeket nem rendeltetésszerűen használták, illetve például a penészes hűtőszekrényben bontott italok sorakoztak, valamint egymás mellett tárolták az élelmiszereket a fagyálló folyadékkal és más bontott vegyszerekkel.
A Nébih összesen 47 hatósági eljárást indított a bulinegyedben lévő vendéglátó- és a szórakozóhelyekkel, illetve az italkereskedőkkel és -előállítókkal szemben. Az alkoholos italokkal is több helyen probléma akadt: az akció során 169 tételt zároltak, mivel egy részük nem tartalmazott egyedi tételazonosítót, míg a legtöbb esetében a palackon feltüntetett azonosítót nem lehetett összeegyeztetni a termékkísérő dokumentumokkal.
A termékek alkoholtartalmával is gond volt több helyen, ahol a szeszes italok palackján jelzett mérték más volt, mint a valós alkoholtartalom. Akadt olyan szórakozóhely is, ahol söröket kellett kivonni a forgalomból, mert lejárt a minőségmegőrzési idejük.
Az ellenőrzések során több esetben jelöletlenül vagy más italkategóriával jelölt palackban tárolt, bontott alkoholos italokat is lefoglaltak.
A Nébih hat üzletben azonnali hatállyal felfüggesztette az ételkészítő tevékenységet. A kifogásolt üzletekben a dolgozók szinte sehol nem rendelkeztek érvényes egészségügyi könyvvel, illetve az előkészítést igénylő nyersanyagok feldolgozása szűkös, zsúfolt és higiéniai szempontból erősen kifogásolható körülmények között történt.
A szakemberek laboratóriumi vizsgálatokat is végeztek, ezek során három alkoholos italnál analitikai problémát találtak. Akadt olyan vendéglátós, akit azért figyelmeztettek, mert nyomon követési, illetve jelölési hiba akadt az általa árusított alkoholos italoknál, míg több esetben bírságot szabtak ki.