2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja

Címke: NAV

69 cikk 1/7 oldal

Több a büdzsé bevétele, de marad az adózónál is

Az adóhatóság idén december 13-ig több mint 12 ezer milliárd forint bevételt hozott a büdzsébe, a tavalyi év azonos időszakához képest mintegy öt százalékkal többet.

Könnyített vámkategória a Huaweinek

A vámügyek intézése alkalmával számos kedvezményben részesülhet a Hua­wei Technologies Hungary Híradástechnikai Kft., miután teljesítette azokat az uniós vámjogszabályi feltételeket, amelyek az úgynevezett engedélyezett gazdálkodói (Authorised Economic Operator Certificate, AEOC) státus eléréséhez szükségesek – jelentették be a magyar adóhatóság és a vállalat képviselői Budapesten.

A bűnben fogant ügy

Az még csak hagyján, hogy a Jobbik – élen Vona Gábor pártelnökkel – drámai és olykor az elmebaj határát is átlépő elemekkel tarkított médiahakniba kezdett.

Az elektronikus adóbevallással 700 milliárd forintot spórolhat az állam

Mintegy 700 milliárd forintot takaríthat meg az állam, ha a tervek szerint 2021-től szinte minden adóbevallást, a vállalkozásokét és a magánszemélyekét is a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) készíti el, és megszűnik a papíralapú bevallás – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Tavaszig rács mögött maradhat Czeglédy Csaba

A hárommilliárdos csalással gyanúsított szocialista politikust egy makói munkaerő-közvetítővel kapcsolatos büntetőperben szerdán tanúként hallgatja meg a Szegedi Törvényszék.

Alig van illegális dohány hazánkban

2016-ban a magyar cigarettapiacnak kevesebb mint öt százalékát adta csempészett vagy hamisított áru, miközben az európai átlagos arány kilenc százalék volt.

Bázisolajjal üzletelő bűnszervezetet számolt fel a NAV

Bázisolajjal üzletelő bűnszervezetet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai; az orgazdákhoz több mint 400 millió forint értékű olaj került, amely után nem fizették meg a több mint 260 millió forintos jövedéki adót és áfát – közölte Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Sokan járhatnak jól, ha jövőre kivára váltanak

Tegnap több mint hetvenezer vállalkozás kapott személyes tájékoztatást a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), amelyek a becsült számítások alapján a kisvállalati adó (kiva) választásával legalább tízszázaléknyi közterhet spórolnának jövőre – közölte tegnap a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

69 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!