2017. szeptember 22., péntek, Móric napja

Címke: turizmus

108 cikk 1/11 oldal

Több mint egymillió turista kereste fel idén Kárpátalját

Több mint egymillió, főleg belföldi turista fordult meg idén Kárpátalján, míg a külföldiek közül elsősorban a cseheket, lengyeleket és románokat vonzotta az ukrajnai régió – tájékoztatott kedden a Kárpátalja megyei gazdaságfejlesztési és kereskedelmi főosztály.

Idényfutam lefújva

Badacsony kicsiben maga az egész balatoni régió, főleg ami a konfliktusokat és a problémákat illeti.

Díjazták Magyarország legkiválóbb kulturális úti célját

Idén először megosztott első díj született az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of Excellence, EDEN) projekt keretében, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország „legígéretesebb kulturális úti célját” kereste: Pécs-Siklós-Szigetvár közös pályázata, és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken nyertek – jelentette be Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese a díjátadón pénteken Budapesten.

Rangos események lesznek a hét végén

Szombaton és vasárnap új színben tűnik fel Budapesten az ­Andrássy út: nagyvárosi jellegét meghazudtolva, csodaszép lovak és andalgó emberek lepik el a máskor autóktól tömött főutat.

Kiderültek a titkos szokások

Tízből négy szállásadónál fordult már elő, hogy vendége csupán néhány órára akart nála szállást foglalni.

Megalapozzák a paradigmaváltást

Az elkövetkező 12 évben 574,6 milliárd forint költségvetési és 253,6 milliárd forint uniós fejlesztési forrás juthat az új nemzeti turizmusfejlesztési stratégia megvalósítására.

Rekordnyár a turizmusban

A szektor és a kormányzat összefogásával elérhető, hogy Budapest turisztikai eredményei megközelítsék vagy meghaladják az osztrák főváros mutatóit.

Guller Zoltán: történelmi nyarat zárt a magyar turizmus

Történelmi nyarat zárt a magyar turizmus, ugyanis a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint júliusban 30 százalékkal nőttek a külföldiektől származó szállásdíjbevételek az előző év azonos időszakához képest – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

108 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!