2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: turizmus

77 cikk 1/8 oldal

Dobogón a régióban: nőtt a hotelek bevétele

A belföldi kereslet szempontjából fontos SZÉP-kártyák forgalma a szállodákban januártól szeptemberig 13,6 milliárd forint volt, ami a bázisnál 4,3 százalékkal nagyobb.

Egyre népszerűbbek a balatoni kempingek

Mintegy 1,4 milliárd forint szállásdíj­bevételt és tízszázalékos forgalomnövekedést ért el a Balaton­tourist Kft. által üzemeltetett 12 tó körüli kemping a nyáron.

Nem korlátozzák a szabadstrand használatát

A Bahart menedzsmentje közleményben azt írta, a tervezett fejlesztés a jelenlegi szabadstrandra vonatkozóan semmiféle korlátozást nem tartalmaz,

Rekordévet zár idén a hazai turizmus

Idén is kiemelkedő évet zárhat a turizmus Magyarországon – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a legújabb statisztikai jelentés kapcsán.

Szeptemberben folytatódott a turizmus növekedése

Szeptemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,3, a belföldi vendégeké 3,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a teljes forgalom együttesen 5,4 százalékkal nőtt.

Pontyhalászlé helyett ludaskása a tányéron

A Siófokra csábító turisztikai szlogen, az „Itt kezdődik a Balaton” a Márton-napi eszem-iszomra is igaz, a gasztrotúrára pálinkafesztivállal hangolnak.

Pályáztatják a hop on hop off szolgáltatást

Újra nekifut a főváros a hop on hop off rendszerű városnéző autóbuszos szolgáltatás pályáztatásának – írja a Világgazdaság csütörtöki száma az Európai Uniós hivatalos lapjában, a TED-ben megjelent koncessziópályázatot ismertetve.

Országszerte libalakomát tartanak

Az állami kampány küldetése, hogy a Szent Márton-napi hagyományokat élővé tegye, ennek jegyé­ben a magyarok kóstoljanak libaételeket, vagy főzzenek ilyeneket otthon a családjuknak.

Tradicionális libalakomák a hazai éttermekben

„Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a mondás. A püspökké szentelt Szent Márton jóságáról és szerénységéről már életében is legendák keringtek.

77 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!