2016. május 30., hétfő, Janka, Zsanett napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/miniszteri-biztost-kap-szuperkorhaz-121771/

Miniszteri biztost kap a szuperkórház beruházása

A siker érdekében miniszteri biztos fogja irányítani az új budapesti szuperkórház beruházását is – értesült a Magyar Idők. A tervezett intézménynek is illeszkednie kell azonban abba az új és egységes fővárosi egészségügyi ellátási koncepcióba, amely pontosan meghatározza, milyen ellátásra van, illetve lesz szükségük a közeljövőben a térségben élőknek.

A koncepció mielőbbi kidolgozása érdekében várhatóan már a jövő héten egyeztet Tarlós István főpolgármester és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár.

Az új fővárosi szuperkórházzal kapcsolatos feladatokkal információink szerint Cserháti Pétert bízza meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Cserháti Péter jelenleg még a rehabilitációs szakellátás fejlesztéséért felelős miniszteri biztosként dolgozik, korábban pedig helyettes egészségügyi államtitkár is volt a tárcánál.

Mint emlékezetes, a 2016-os költségvetésben egymilliárd forint áll rendelkezésre az új komplexum megtervezésére. Az új budapesti szuperkórház helyszíneként több jelenlegi intézmény is szóba került, egy-egy helyszín mellett több politikus személyesen kampányolt. A helyszínről a mai napig nem született döntés, egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy az új kórház Budán lesz, illetve hogy a leginkább költségkímélő megoldás a zöldmezős beruházás lenne, az intézmény jellege miatt azonban az is fontos, hogy autóval (és mentővel), valamint tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető legyen. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján az új egészségügyi államtitkár azt mondta, előzőleg megkérdezik az embereket a beruházásról. Jelenleg tizenhárom helyszín felülvizsgálata folyik, így – jelezte – nem lesz gyors folyamat, de jövő év végére szeretnének végezni a tervezés összes elemével.

Kiemelt

Jelentősen megugrott az év elején a repülőgéppel utazók száma

A vállalkozói bevétel legnagyobb mértékben, 22 százalékkal, 104 milliárd forintra a légi szállítási ágazatban nőtt.

Poszt-trauma

Lúzermagyarozás és a Veszprém kudarca

Katasztrófa-e a kölni vereség?

Leszbikus nyomulás az ELTE klubnál

Ne várjunk jó modort a homoszexuális szervezetektől.

Kocsis Zoltán fején találta a szöget

A kultúránkat elsöprő jelenségekről beszélt.

Hozzánk menekülnek a németek a migránsok elől

Főleg a Balatonhoz.

Hirdetés