2016. június 27., hétfő, László napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/miniszteri-biztost-kap-szuperkorhaz-121771/

Miniszteri biztost kap a szuperkórház beruházása

A siker érdekében miniszteri biztos fogja irányítani az új budapesti szuperkórház beruházását is – értesült a Magyar Idők. A tervezett intézménynek is illeszkednie kell azonban abba az új és egységes fővárosi egészségügyi ellátási koncepcióba, amely pontosan meghatározza, milyen ellátásra van, illetve lesz szükségük a közeljövőben a térségben élőknek.

A koncepció mielőbbi kidolgozása érdekében várhatóan már a jövő héten egyeztet Tarlós István főpolgármester és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár.

Az új fővárosi szuperkórházzal kapcsolatos feladatokkal információink szerint Cserháti Pétert bízza meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Cserháti Péter jelenleg még a rehabilitációs szakellátás fejlesztéséért felelős miniszteri biztosként dolgozik, korábban pedig helyettes egészségügyi államtitkár is volt a tárcánál.

Mint emlékezetes, a 2016-os költségvetésben egymilliárd forint áll rendelkezésre az új komplexum megtervezésére. Az új budapesti szuperkórház helyszíneként több jelenlegi intézmény is szóba került, egy-egy helyszín mellett több politikus személyesen kampányolt. A helyszínről a mai napig nem született döntés, egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy az új kórház Budán lesz, illetve hogy a leginkább költségkímélő megoldás a zöldmezős beruházás lenne, az intézmény jellege miatt azonban az is fontos, hogy autóval (és mentővel), valamint tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető legyen. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján az új egészségügyi államtitkár azt mondta, előzőleg megkérdezik az embereket a beruházásról. Jelenleg tizenhárom helyszín felülvizsgálata folyik, így – jelezte – nem lesz gyors folyamat, de jövő év végére szeretnének végezni a tervezés összes elemével.

Hirdetés

Kiemelt

Jókedvünk nyara

Ezek a csodás franciaországi napok mindent zárójelbe tettek nálam – és szurkolók százezreinél, talán millióinál –, ami az elmúlt három évtizedben történt.

Poszt-trauma

Homoszexuális rendőrök és az Unió válsága

Ne csodálkozzunk, hogy az angolok kiléptek.

Farkasházy ismét belerúgott Orbánba

„Akkor Rákosit is szeretnem kellene Puskás, Kocsis és Hidegkuti miatt?”

Emiatt a dal miatt zárhatnak ki minket az Eb-ről

Kering egy rigmus a magyar drukkerek között, amelyet jó lenne tartalékolni a lyoni mérkőzésen.

Így alázza a média a cigányokat

A szokásos pozitív diszkrimináció.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!