2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/csepreghy-nem-felunk-velemenyt-nyilvanitani-1956388/

Csepreghy: Nem félünk véleményt nyilvánítani

A 2010 előtti kormányok diplomáciai attitűdje az volt, hogy amit Brüsszelből diktáltak, az úgy volt. Mi ezt nem így gondoljuk, nekünk van saját véleményünk, s nem félünk elmondani – szögezte le a Népszavának adott hétvégi interjújában Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

A politikus a hazánkat érő uniós kritikákra válaszul emlékeztetett arra, hogy egyenrangú félként nem kell mindent elfogadnunk, nem kell mindenben kompromisszumot kötnünk. Hozzátette: Európa válságos időket él át, s a brexit az egyik jele annak, hogy rossz irányba mennek a dolgok.

Szerinte egyértelműen válto­zásra van szükség, de nem mindegy az, hogy a Soros György által megszabott irányba halad tovább az unió, vagy a magyar kormány által is vallott, nemzetállami szerepet erősítő irányba lépünk-e. A nemzetközi tőzsdespekuláns befolyásáról szólva megemlítette: a Nyílt Társadalom Alapítványok egykori tisztségviselői fontos pozíciókat foglalnak el az EU különféle testületeiben vagy éppen az Európa Tanács emberi jogi bizottságában. Felidézte azt is, hogy a milliárdos és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nemrég találkozott egymással, és barátként üdvözölték egymást.

Forrás: Havran Zoltán

„Ha ő nevet, akkor az történt Európával, ami a halálos ítélete”

Arra a kérdésre, miért ne Soros nevessen a végén, Csepreghy Nándor elmondta: „mert ha ő nevet, akkor az történt Európával, amit ő szeretett volna. Ami szerintünk Európa halálos ítélete.” A migrációs válságról szólva a miniszterhelyettes visszautasította azt azt álláspontot, amely szerint Magyarország nem szolidáris. – Mi sosem mondtuk például azt, hogy a valódi menekültek esetében ne lennének humanitárius kötelezettségei az európai közösségnek.

Mi azt valljuk, hogy azoknak az embereknek, akik háborús okokból, erőszakos fenyegetettség elől kénytelenek elmenekülni, menedéket kell nyújtani, de Európa feladata elsősorban az, hogy megpróbáljuk megoldani az okokat helyben, hogy senkinek ne kelljen elhagynia a hazáját – fogalmazott, jelezve: a magyar választók többsége többször kifejezte már egyetértését a kormánnyal.

Kiemelt

Nyertesek nélküli történet

A kortárs irodalom sokszor hív női alakokat segítségül ahhoz, hogy a sorsukon keresztül az elhallgatásokat feloldjuk, meg- és kibeszéljük.

Poszt-trauma

Gigantikus tiltakozás madártávlatból

Az olaszok egyre határozottabbak migráns-ügyben.

Dermesztő titkokról libben fel a fátyol

Ezekkel a No-Go zónákkal csak a baj van...

Simicska lapja teljesen elrugaszkodott a valóságtól

Bagoly mondja verébnek.

Egyszeri bűnöző, vagy visszaeső

Etikus?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!