2017. november 19., vasárnap, Erzsébet napja

Címke: brexit

68 cikk 1/7 oldal

Tusk: nem jutottak holtpontra a Brexit-tárgyalások

Donald Tusk szerint nem jutottak holtpontra a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folyó tárgyalások. Az Európai Tanács elnöke ezt pénteken Göteborgban mondta újságíróknak, miután megbeszélést folytatott Theresa May brit kormányfővel.

Közvetlen brit irányítás alá vonhatják Belfastot

A brit törvényhozás alsóháza után várhatóan a lordok háza is zöld jelzést ad a London által kidolgozott északír költségvetésnek – adta hírül a Finan­cial Times című lap.

Heteken belül eldől a brexit sorsa

Bár több mint ötszáz nap telt el a brit EU-tagságról szóló tavalyi népszavazás óta, a kilépési tárgyalások továbbra sem haladnak kellő hatékonysággal.

Nem hoztak áttörést az újabb Brexit-tárgyalások

Bizonyos pontokban történt némi előrelépés az Egyesült Királyság uniós kiválásának (Brexit) feltételeiről szóló tárgyalások e heti, hatodik fordulóján, de egyik kérdésben sem sikerült áttörést elérni – jelentette ki pénteken Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója.

Politikai akadálypályán Theresa May

A bel- és külpolitikai porondon egy­aránt rájár a rúd Theresa Mayre: a brit miniszterelnök egy hét alatt két miniszterét vesztette el, miközben Brüsszel arra figyelmezteti: drámai fordulat jöhet a brexittárgyalásokon.

Jobban érzik magukat a britek a Brexit-szavazás óta

Javult a brit polgárok közérzete az Európai Unióból való kilépésről döntő népszavazás óta – állapítja meg a brit statisztikai hivatal, az Office for National Statistics (ONS) felmérése.

Szakértő: London nem tudja kijátszani a munkavállaló-kártyát

Csalódnia kellett Londonnak, amely egyfajta adu ásznak szánta az uniós munkavállalók Nagy-Britanniában maradását a Brexit után. Egyre kevesebben érkeznek a szigetországba, és mind többen távoznak onnan vagy fontolgatják ezt – mondta a Századvég vezető kutatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Guardian: a brit kilépésig érkezők a jelenlegi jogosultságok vonatkoznának

Szombati brit sajtóértesülés szerint London beleegyezett abba, hogy a brit EU-tagság megszűnésének napja legyen az a határnap, ameddig az újonnan érkező külföldi EU-munkavállalók ugyanolyan jogosultságokra számíthatnak, mint amilyenek a már Nagy-Britanniában élőket megilletik. A brit kormány cáfolta az értesülést.

68 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!