2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja

Címke: brexit

86 cikk 1/9 oldal

Theresa May 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlására készül

Theresa May brit miniszterelnök 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlását tervezi, abban a reményben, hogy ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az Európai Unió költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti az EU által Nagy-Britanniával szemben támasztott pénzügyi követeléseket – írta bennfentes forrásokra hivatkozva a szerdai Financial Times.

Közös érdekünk a kiszámíthatóság

Magyarország érdeke, hogy a gazdaság és az üzleti élet számára kiszámíthatóság jellemezze a brexittárgyalásokat és azok végeredményét – mondta Szijjártó Péter.

Megosztja az EP-t a jövő

Bár az európai parlamenti frakciók többsége elégedetten bólogatott Jean-Claude Juncker beszéde alatt, akadtak olyan képviselők is, akik nem értettek egyet az elnök ambícióival.

Brexit- egy héttel elhalasztják a kiválási tárgyalások következő fordulóját

Egy héttel elhalasztják az Egyesült Királyság európai uniós kilépésének feltételeiről szóló tárgyalások következő fordulóját, tekintettel arra, hogy Theresa May brit kormányfő állítólag jövő héten fontos bejelentésre készül – közölték kedden brüsszeli diplomáciai források.

Brexit: a nagy blöff

Aligha van kész terve Theresa Maynek a brexit levezénylésére, Brüsszeltől pedig nem várható békés szétválás, ha a szigetország másodrendű polgárokat csinál az EU-s bevándorlókból.

Belfast és az EU is veszíthet a brexittel

Tovább forrnak az indulatok az Egyesült Királyság és Brüsszel között, a válófélben lévő partnerek ezúttal az Ír-sziget átjárhatóságán és Írország brexit utáni helyzetén kaptak össze.

Dolgozókat küld el a Tesco

A magyar Tesco vezetői tartanak a mostani munkavállalói összefogástól, a követelt béremelésre azonban egyelőre nem találnak forrást.

86 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!