2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/az-allami-szamvevoszek-kozlemenye-juhasz-petereknek-szol-2640169/

Az Állami Számvevőszék közleménye Juhász Péteréknek szól

Állami Számvevőszék - OS
Az Állami Számvevőszék nyugalomra inti az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnökét és felszólítja a párt nevében nyilatkozókat, hogy tartózkodjanak a valótlanságok terjesztésétől. Az ÁSZ a mai napon hivatalosan is átvette az Együtt észrevételeit, amelyeket tüzetesen értékel, majd a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozza a párt ellenőrzéséről szóló jelentését.

Az Állami Számvevőszék ezúton is hangsúlyozza, hogy az Együtt – a Korszakváltók Pártja ellenőrzése során a vonatkozó törvényi előírások maradéktalan betartásával és a minden pártra vonatkozó eljárási szabályok szerint járt és jár el.

Az ÁSZ emlékezteti az Együtt elnökét és a párt nevében nyilatkozókat, hogy a Számvevőszék független a politikától, nem vesz részt a politikai küzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel politikai szempontokat. Az ÁSZ egyúttal határozottan visszautasítja a független ellenőrzési tevékenységére irányuló, politikai indíttatású befolyásolási, illetve fenyegetési kísérleteket.

Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az ÁSZ-szal szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik. Az ÁSZ felszólítja az Együtt elnökét és a párt nevében nyilatkozókat, hogy tartózkodjanak a valótlanságok állításától.

Kiemelt

Egyhavi keresettel több maradt az embereknél

A további emelkedéshez jó alapot teremt a minimálbér nyolcszázalékos és a garantált bérminimum további 12 százalékos emelése – mondta Varga Mihály.

Poszt-trauma

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!