2017. november 21., kedd, Olivér napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/hiaba-szeretnenk-meg-nincs-itt-hollywood-2447791/

Hiába szeretnénk, még nincs itt Hollywood

A magyar jégkorong-válogatott kísérleti sorokkal a harmadik helyen zárta a hazai tornát
A magyar jégkorong-válogatott egy-egy győzelemmel, döntetlennel (még ha Japántól szétlövésben végül kikapott) és vereséggel zárta a vasárnap befejeződött Négy nemzet tornát. A lengyelek és az olaszok áprilisban, a budapesti divízió I/A világbajnokságon is az ellenfeleink lesznek, ebből is kitűnik – ha már a mieink finn szövetségi kapitánya megidézte –, a vb nem hollywoodi történetnek ígérkezik.

„Az első harmadban sokat korcsolyáztunk, de hollywoodi hokit játszottunk, akárcsak az olaszok” – nyilatkozta még szombat este az olaszok elleni 5-2 után Jarmo Tolvanen. Komoly sportembernek a hollywoodi jelző a legritkább esetben lehet csupán imponáló, a finn szakember is kritikai éllel használta, arra célozva, felelőtlenül játszott a csapata. Pedig az idézett első húsz perc után 2-1-re vezettünk.

A végeredmény ismeretében akár szőrösszívűnek is gondolhatnánk Tolva­nent, hiszen mégiscsak kiütöttük a tavaly még az elitben szereplő olaszokat, igen ám, de öt perccel a vége előtt még 2-2 volt az állás. Az olaszok Kevin Wehrs bombagólja után csúsztak csak szét, az ötödik találatunkat Erdély Csanád – már a mindig kockázatos kapuslehozatal után – az üresen tátongó olasz hálóba helyezte.

A kétgólos Magosi Bálintot választották a csapat legjobbjának, nem mondhatjuk, hogy alaptalanul, ám a díj Sebők Balázsnak legalább annyira kijárt volna. A finn KalPa légiósa, szinte egyedüliként a válogatottból, pénteken is kitűnt, amikor a lengyelektől simán, 4-1-re kikaptunk, szombaton pedig osztálynyival a többiek fölött korongozott. Hasonló élményben legutóbb talán a sokat emlegetett szapporói siker alkalmával lehetett részünk, amikor Vas János Észak-Amerikából beesett a harmadik meccsünkre, s úgy játszott, mintha az NHL-ből érkezett volna.

„Meg akartuk mutatni, hogy tudunk győzni. Ez volt a második meccsünk együtt, nyilván idő kell ahhoz, hogy hozzászokjunk az új játékrendszerhez, összeérjen a csapat” – értékelt szerényen Sebők. Az ő gondolatsora mentén haladva a torna egyik pozitív hozadéka, hogy Magosi és ő „összeért”, pénteken még külön trióban játszottak, szombaton Magosi két találata mellett Sebők három gól­passzt jegyzett. Tolvanen mester a hét végén végig kavarta a sorokat.

Fotó: MTI Fotó: Czagány Balázs

A japánokkal ezúttal is szoros csatát vívtunk

A tegnapi zárómeccsen Japán ellen – dacára annak, hogy Sebők pihenőt kapott – az előzetes latolgatás alapján könnyed győzelmet illett aratnunk, hiszen az ázsiaiak csupán a világbajnoki harmadik vonalban, a divízió I/B-ben szerepelnek. Szemben a koreaiakkal és hát velünk, magyarokkal, nem élnek a honosítás csábító lehetőségével, saját forrásból akarják magukat visszaverekedni a legjobbak közé. Itt, Budapesten ők is megverték az olaszokat és kikaptak a lengyelektől, a pillanatnyi forma alapján tehát éles küzdelemre volt kilátás.

Ennek megfelelően fordulatos meccs végén 3-3 lett a végeredmény, s szétlövéssel végül alulmaradtunk, így a harmadik helyen zártuk a tornát.
Javítani már februárban lehet, amikor mi vendégeskedünk lengyel bará­tainknál, de a hollywoodi fordulatot jobb lenne az áprilisi, budapesti vb-re tartalékolni.

Négy nemzet torna. Hétvégi eredmények: Magyarország–Olaszország 5-2, Japán–Magyarország 4-3 (szétlövéssel). A végeredmény: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Japán 5, 3. Magyarország 4, 4. Olaszország 3.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább szépül a Budakeszi Vadaspark

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!