2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja

Címke: japán

47 cikk 1/5 oldal

Észak-koreai válság: rakétavédelmi rendszert telepít Japán

Rakétavédelmi rendszert telepít Japán a legészakibb szigetére, Hokkaidóra, az után, hogy Észak-Korea az elmúlt időszakban ballisztikus-rakétakísérleteket hajtott végre, amelyek során két rakéta is átrepült Japán északi része felett – jelentette be kedden a tokiói védelmi minisztérium.

Észak-Korea újabb rakétát bocsátott fel

Tokióban is megerősítették a rakétafelbocsátás hírét, pontosítva, hogy a szerkezet a Hokkaidón fekvő Erimo városától kétezer kilométerre keletre csapódott a tengerbe.

Észak-Korea újabb rakétát bocsátott fel

Tokióban is megerősítették az észak-koreai rakétafelbocsátás hírét, pontosítva, hogy a Hokkaidón fekvő Erimo városától kétezer kilométerre keletre csapódott a tengerbe.

Privatizációs pénzekből segítik a helyreállítást

A japán kormány részesedést ad el a részben állami tulajdonban lévő Japan Post Holdingban, hogy a befolyó összeget a szigetország északi részét 2011-ben sújtó földrengés és cunami utáni helyreállítási munkálatok finanszírozására költsék.

Fenyegető atomkísérlet

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető utasítására elvégzett teszt célja annak megerősítése volt, hogy a bomba egy újonnan kifejlesztett interkontinentális ballisztikus rakétára szerelhető.

47 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!