2017. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: japán

39 cikk 1/4 oldal

Középiskolások haltak meg egy japán lavinában

Nyolc középiskolás fiú valószínűleg meghalt, több mint 30 ember pedig megsérült egy hétfői lavinában Japán keleti részén – közölték a helyi hatóságok.

Elismerés a magyar energetikának

A világ 127 országa közül a 21. legjobb teljesítményét nyújtja a Magyarország energetikai rendszere és energiaellátása a Világgazdasági Fórum legfrissebb ranglistája szerint.

Személyes történet Fukusimáról

A fukusimai atomkatasztrófa emberek millióinak életét változtatta meg, éppen ezért nem meglepő, hogy a 2011. március 11-i események ma is elevenen élnek a közbeszédben.

Diadalmenet vagy bukás?

Japán leghosszabb ideig hivatalban lévő kormányfőjeként vonulhat be a modernkori történelembe Abe Sindzó, előtte azonban makulátlanul kell kikecmeregnie a szigetország elmúlt évtizedének egyik legnagyobb korrupciós botrányából.

Kimenekítési gyakorlatot tartottak Japánban

A helyi lakosság részvételével kimenekítési gyakorlatot tartottak pénteken Japán Honsú szigetének északnyugati részén egy észak-koreai rakétatámadást feltételezve. Ez volt az első alkalom, hogy lakosokat is bevontak egy ilyen manőverbe.

Japán felderítő műholdat bocsátott fel észak-koreai megfigyelésekre

Sikeresen felbocsájtották a Radar-5 típusú japán katonai felderítő műholdat egy H-2A típusú hordozórakéta segítségével – közölte pénteken a hordozórakétát gyártó Mitsubishi Heavy Industries vállalat. Hírügynökségi jelentések szerint a berendezés feladatai közé tartozik az észak-koreai katonai tevékenység nyomon követése is.

39 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!