2017. június 22., csütörtök, Paulina napja

Címke: japán

25 cikk 1/3 oldal

A japán parlament felsőháza is elfogadta a vitatott „konspirációs” törvényt

A japán parlament felsőháza is elfogadta csütörtökön a sok vitát kiváltó, úgynevezett „konspirációs” törvényt, amely a súlyos bűncselekmények esetében már azok tervezését is bünteti; a kormány szerint a jogszabály hozzájárul a terrorizmus megfékezéséhez, az ellenzék pedig kifogásolja, hogy korlátozhatja a polgári szabadságjogokat.

Újraindították az ötödik japán atomreaktort

Újraindították az ötödik japán atomreaktort is, ezúttal a Fukui prefektúrabeli Takahama erőmű egyik energiablokkját helyezték üzembe – közölte szerdán az atomerőművet üzemeltető vállalat, a KEPCO szerdán.

Tündérmese a japán császári udvarban

Lemond császári előjogairól Mako hercegnő, Akihito császár legidősebb, 25 éves unokája, hogy közrangú szerelméhez mehessen feleségül. Közben a kormány Akihito császár példa nélküli lemondását készíti ma elő egy törvényjavaslat várható elfogadásával.

Légi és tengeri incidensek a Kelet-kínai-tenger térségében

Kínai vadászgépek befogtak egy amerikai felderítő repülőgépet szerdán a Kelet-kínai tenger felett, a térségben Japán harci gépeket vezényelt egy vitatott hovatartozású szigetcsoporthoz miután csütörtökön négy kínai hajó japán területi vizekre hatolt be.

Japánt és Kínát is elérte a zsarolóvírusos fertőzés

A hétfői munkanap indulásával Japánt és Kínát is elérte az a zsarolóvírus, amely a hét végén a világ mintegy 150 országában okozott károkat; Kínában több százezer gépbe férkőzött be a vírus, a szigetországban pedig mintegy 2000 számítógép fertőződött meg a WannaCry nevű internetes kórokozóval.

Konzul a piacon

Az európai ember gondolkodásában mindenkor fontos szerepet játszottak a nagy felfedezők útleírásaiból ismert kalandos expedíciók.

25 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!