2017. május 26., péntek, Fülöp, Evelin napja

Címke: japán

32 cikk 1/4 oldal

Tündérmese a japán császári udvarban

Lemond császári előjogairól Mako hercegnő, Akihito császár legidősebb, 25 éves unokája, hogy közrangú szerelméhez mehessen feleségül. Közben a kormány Akihito császár példa nélküli lemondását készíti ma elő egy törvényjavaslat várható elfogadásával.

Légi és tengeri incidensek a Kelet-kínai-tenger térségében

Kínai vadászgépek befogtak egy amerikai felderítő repülőgépet szerdán a Kelet-kínai tenger felett, a térségben Japán harci gépeket vezényelt egy vitatott hovatartozású szigetcsoporthoz miután csütörtökön négy kínai hajó japán területi vizekre hatolt be.

Japánt és Kínát is elérte a zsarolóvírusos fertőzés

A hétfői munkanap indulásával Japánt és Kínát is elérte az a zsarolóvírus, amely a hét végén a világ mintegy 150 országában okozott károkat; Kínában több százezer gépbe férkőzött be a vírus, a szigetországban pedig mintegy 2000 számítógép fertőződött meg a WannaCry nevű internetes kórokozóval.

Konzul a piacon

Az európai ember gondolkodásában mindenkor fontos szerepet játszottak a nagy felfedezők útleírásaiból ismert kalandos expedíciók.

Nindzsakutató intézet létesül egy japán egyetemen

Saját kutatóintézetet szentelnek Japánban a nindzsának, a legendás árnyharcosnak, a sötétség és a lopakodás mesterének, aki a szamurájokkal ellentétben inkább a ravaszságban, árulásban és gyilkosságban jártas.

Majdnem hárommillió forintba kerül egy négynapos út a luxusvonaton

A legdrágább lakosztály egy négynapos útra 950 ezer jenbe (2,8 millió forintba) kerül utasonként az új japán luxusvonaton, amelynek utasai üvegtetőn és -falakon keresztül gyönyörködhetnek a tájban, fürdőkádban pihenhetik ki a nap fáradalmait és sötét színű fabútorok között élvezhetik az utazást.

32 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!