2017. április 24., hétfő, György napja

Címke: japán

33 cikk 1/4 oldal

Drámai népességfogyással néz szembe Japán

Japán lakossága ötven éven belül 30,7 százalékkal csökkenhet egy hétfőn bemutatott kormányjelentés szerint. A jelenség hátterében a társadalom gyors öregedése és az alacsony születési szám áll.

Középiskolások haltak meg egy japán lavinában

Nyolc középiskolás fiú valószínűleg meghalt, több mint 30 ember pedig megsérült egy hétfői lavinában Japán keleti részén – közölték a helyi hatóságok.

Elismerés a magyar energetikának

A világ 127 országa közül a 21. legjobb teljesítményét nyújtja a Magyarország energetikai rendszere és energiaellátása a Világgazdasági Fórum legfrissebb ranglistája szerint.

Személyes történet Fukusimáról

A fukusimai atomkatasztrófa emberek millióinak életét változtatta meg, éppen ezért nem meglepő, hogy a 2011. március 11-i események ma is elevenen élnek a közbeszédben.

Diadalmenet vagy bukás?

Japán leghosszabb ideig hivatalban lévő kormányfőjeként vonulhat be a modernkori történelembe Abe Sindzó, előtte azonban makulátlanul kell kikecmeregnie a szigetország elmúlt évtizedének egyik legnagyobb korrupciós botrányából.

Kimenekítési gyakorlatot tartottak Japánban

A helyi lakosság részvételével kimenekítési gyakorlatot tartottak pénteken Japán Honsú szigetének északnyugati részén egy észak-koreai rakétatámadást feltételezve. Ez volt az első alkalom, hogy lakosokat is bevontak egy ilyen manőverbe.

Japán felderítő műholdat bocsátott fel észak-koreai megfigyelésekre

Sikeresen felbocsájtották a Radar-5 típusú japán katonai felderítő műholdat egy H-2A típusú hordozórakéta segítségével – közölte pénteken a hordozórakétát gyártó Mitsubishi Heavy Industries vállalat. Hírügynökségi jelentések szerint a berendezés feladatai közé tartozik az észak-koreai katonai tevékenység nyomon követése is.

33 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!