2017. október 21., szombat, Orsolya napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/schulz-elismerte-az-spd-vereseget-2257894/

Schulz elismerte az SPD vereségét

MTI
Elismerte vereségét a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetője, egyúttal határozottan kizárta egy újabb nagykoalíció lehetőségét.

„Nehéz és keserű nap a mai a német szociáldemokrácia számára. A párt sok hagyományos támogatóját képtelen volt megtartani” – mondta az SPD kancellárjelöltje az exit poll eredmények közzététele után. Hozzátette: „teljesen egyértelmű, hogy a választók az ellenzéki politizálásra adtak a pártnak felhatalmazást”.

Schulz elmondta: a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) támogatottságának emelkedése „különösen lehangoló”. Az AfD sikere fordulópontot jelez, és azt mutatja, hogy a menekültválság továbbra is megosztja az országot. „Ami egyesek számára nagyszerű, emberséges cselekedet, az másoknak fenyegetést jelent.

Nem sikerült meggyőznünk az embereket arról, hogy Németország elég erős ahhoz, hogy senkit ne hagyjon sorsára” – fogalmazott Schulz.

A szociáldemokrata párt támogatottsága történelmi mélypontra süllyedt: az exit poll szerint a párt a szavazatok 20-21 százalékát szerezte meg.

Martin Schulz a vereség ellenére továbbra is az SPD vezetője marad. A pártelnök bejelentette: decemberben ismét jelöltként indul az elnökségért.

Hirdetés

Kiemelt

Fradi–Újpest derbi Pesten, kettős rangadó Debrecenben

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke aligha véletlenül kedveskedett meglepetéssel a zöld-fehér szurkolóknak még a szombati derbi előtt.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!