2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/schulz-elismerte-az-spd-vereseget-2257894/

Schulz elismerte az SPD vereségét

MTI
Elismerte vereségét a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetője, egyúttal határozottan kizárta egy újabb nagykoalíció lehetőségét.

„Nehéz és keserű nap a mai a német szociáldemokrácia számára. A párt sok hagyományos támogatóját képtelen volt megtartani” – mondta az SPD kancellárjelöltje az exit poll eredmények közzététele után. Hozzátette: „teljesen egyértelmű, hogy a választók az ellenzéki politizálásra adtak a pártnak felhatalmazást”.

Schulz elmondta: a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) támogatottságának emelkedése „különösen lehangoló”. Az AfD sikere fordulópontot jelez, és azt mutatja, hogy a menekültválság továbbra is megosztja az országot. „Ami egyesek számára nagyszerű, emberséges cselekedet, az másoknak fenyegetést jelent.

Nem sikerült meggyőznünk az embereket arról, hogy Németország elég erős ahhoz, hogy senkit ne hagyjon sorsára” – fogalmazott Schulz.

A szociáldemokrata párt támogatottsága történelmi mélypontra süllyedt: az exit poll szerint a párt a szavazatok 20-21 százalékát szerezte meg.

Martin Schulz a vereség ellenére továbbra is az SPD vezetője marad. A pártelnök bejelentette: decemberben ismét jelöltként indul az elnökségért.

Kiemelt

Ahol Hosszú, ott az arany

Az úszók rövid pályás Európa-bajnokságán Katinka mérlege négyből négy, ezúttal 200 méter háton és 100 méter vegyesen iskolázta le a mezőnyt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!