2017. január 20., péntek, Fábián, Sebestyén napja

Címke: martin schulz

21 cikk 1/3 oldal

Belháború az EP-ben

Ultimátumot intézett tegnap Manfred Weber, az Európai Parlament jobboldali pártokat tömörítő néppárti frakciójának vezetője a szociáldemokrata és liberális csoportosulásokhoz. A baloldal és a liberálisok ugyanis felrúgták azt a háttér-megállapodást, amelynek értelmében a szociáldemokrata Martin Schulz távozása után a jobboldalt illeti meg az Európai Parlament elnöki pozíciója.

Cirkusz

Miközben bűnözők, erőszaktevők és terroristák ezrei árasztották el a kontinenst, addig az Európa népei által megválasztott urak és hölgyek sokszor hülyeségekkel foglalatoskodtak .

A populizmus az új ellenség

A populizmus liberális megközelítésben valami nagyon súlyos dolog: a nép igényeit alaptalanul, átgondolatlanul és irracionális módon kiszolgáló politika.

Úgy tűnik, Martin Schulz nem lesz német kancellár

Nem küzd tovább Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) távozó elnöke azért, hogy őt indítsa kancellárjelöltként a német szociáldemokrata párt (SPD) a 2017-es németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson – írta a Der Spiegel című német hírmagazin a pénteken megjelent számában.

Az együttműködés és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Martin Schulz

Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke az együttműködés és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta, a tagállamok vezetőit pedig arra szólította fel, hogy tegyenek előremutató lépéseket a belső biztonság, a migráció és az Oroszországgal való kapcsolatok terén az uniós állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozóján csütörtökön. Schulz utoljára mondott beszédet EP elnökként ilyen jellegű unióscsúcstalálkozón.

21 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!