2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja

Címke: martin schulz

39 cikk 1/4 oldal

Nógrádi György Schulz bukását valószínűsíti

A szocdem kancellárjelölt ígérete, hogy a német államadósságot eltörli és mindemellett óriási beruházások veszik majd kezdetüket az országban, egyszerűen képtelenség.

Nem lesz újabb Merkel-Schulz tévévita

A német szociáldemokraták kancellárjelöltje kihívta egy újabb televíziós vitára Angela Merkelt, de a hivatalban lévő kormányfő ezt elutasította.

Martin Schulz bevenné kormányába Angela Merkelt

Továbbra is a választási győzelemért küzd és nem foglalkozik a pártja alacsony támogatottságát mutató közvélemény-kutatásokkal Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) kancellárjelölte, aki hétfőn tartott berlini sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy hajlandó együtt kormányozni a mostani kancellárral, Angela Merkellel, de csak akkor, ha ő a kormányfő.

Egyre kevésbé szeretik Martin Schulzot

Az eddigi koalíciós társ, az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU pártszövetség továbbra is a szavazatok 37 százalékára számíthat.

A dízelautók betiltása ellen harcolnak Berlinben

Angela Merkel és kihívója, Martin Schulz egyvalamiben azonban egyetértenek: kétségbeesetten küzdenek az ellen, hogy a dízelautókat betiltsák a szennyezett levegőjű német városokban.

Merkel a célegyenesben

Különböző arányban, de Angela Merkelt hozták ki győztesnek a vasárnap esti német kancellár­jelölti vitát követő gyorsfelmérések.

Szakértő: Schulz szerepelt jobban a vitán, de pártja elveszíti a választást

Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) jelölt szerepelt jobban a német kancellárjelöltek vasárnap esti televíziós vitáján az egyik legtekintélyesebb német politikai tanácsadó szerint, aki úgy látja, az SPD Schulz jó teljesítményével sem tud fordítani, és már csak arra törekedhet, hogy méltósággal, emelt fővel bukjon el a szeptember 24-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson.

A németek alig fele nézte a Schulz-Merkel tévévitát

A vártnál kevesebben követték Németországban a kancellárjelöltek vasárnap esti televíziós vitáját, amelyen a legtöbb sajtókommentár szerint Angela Merkel kormányfő jobban szerepelt, mint a szociáldemokrata (SPD) jelölt, Martin Schulz.

39 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!