2016. június 26., vasárnap, János, Pál napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/szolidaritasi-tuntetes-fenyegetozessel-395722/

Szolidaritási tüntetés fenyegetőzéssel

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint nagy a baj, ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem érti a pedagógusok elégedetlenségének okát, nem látja, hogy a tiltakozók nem magukért, hanem „a gyerekekért, a közoktatásért, az ország jövőjéért demonstrálnak”.

Mendrey László, a szakszervezet elnöke közleményében arra reagált, hogy Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a közoktatásban nincs lehetőség újabb 15-20 százalékos béremelésre, ezt akkor sem tudja megtenni a kormányzat, ha gyerekekkel próbálják tisztességtelenül zsarolni, amelytől óva intette a szakszervezeteket.

Lázár János a Kormányinfón felidézte Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete elnökének egy 2009-es nyilatkozatát, amely szerint a pedagógushivatás és a gyermekek iránti elkötelezettség kizárja a sztrájkot. Emlékeztetett arra is: eddig konszenzus volt abban, hogy a politikát nem viszik be az iskolákba.

Bármire képesek vagyunk – üzenték a gimnázium mellett demonstrálók a kormánynak

Forrás: Mirkó István

Bármire képesek vagyunk – üzenték a gimnázium mellett demonstrálók a kormánynak

A pedagógusok sztrájkbizottsága visszautasítja azt az állítást, hogy bárki a gyerekekkel zsarolná a kormányt, ugyanakkor a követeléseik közvetlen módon vagy közvetve kapcsolódnak a gyermekek, tanulók érdekeihez. A dokumentum szerint a leghatározottabban visszautasítja azokat a nyilatkozatokat, amelyek azt állítják, újabb béremelést követelnek a pedagógusoknak, a fizetésemelési követelés az oktató-nevelő munkát segítőkre vonatkozik – olvasható a bizottság szombati közleményében.

A kormány ellen, az oktatás miatt tiltakozókat összefogó Civil Közoktatási Platform is nyilatkozatban kritizálta a miniszter szavait. A Független Diákparlament által szervezett, a Teleki Blanka Gimnázium melletti szimpátiatüntetésen felolvasták Pilz Olivérnek, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárának és fő tiltakozójának levelét, amelyben többek között szerényen megjegyezte: „Olyan magasan szárnyalók a céljaink, hogy sokan azt hiszik, nem is a földön járunk”. A rendezvényen mintegy 3-400 fő jelent meg, többek között a kerület polgármestere, Karácsony Gergely és Várnai László, korábban LMP-s, most a Civil Zugló Egyesület színeiben politizáló önkormányzati képviselő is.

A Teleki egyik diákja felszólította a meg nem nevezett minisztériumot, hogy a diákság nélkül ne merjenek semmilyen változtatást tenni, és egy hetet adnak a hétfőn elküldendő levelük megválaszolására, különben komolyabb eszközökhöz nyúlnak, és bármire képesek. Kálovics Enikő, az esemény fő szervezője is arra biztatta a jelenlevőket, hogy tartsák parázsban az országot, mert a tiltakozásoknak még nincs végük.

Szülői bejelentés miatt vizsgálódik a Klik

Információink szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (Klik) február 4-én beérkezett szülői levél alapján indult az a vizsgálat, amely politikai vihart kavart az elmúlt napokban. Eszerint a február 3-i miskolci pedagógusdemonstráció előtti napokban tartott tantestületi értekezleten Pukli István igazgató nyomást gyakorolt a pedagógusokra, hogy vegyenek részt a miskolci demonstráción. A bejelentés szerint a tüntetés napján igazgatói utasításra a tanárok egy csoportja elutazott Miskolcra, és az utolsó két órát nem tartották meg. A szülő levelében azt is leírja, a félévi szülői értekezleten az osztályfőnöknek a kormány ellen lázadó pedagógusok állásfoglalását kellett felolvasnia, emiatt több szülő felháborodottan távozott.

 

Hirdetés

Kiemelt

FRISSÜLTovább álmodna Magyarország – a világranglista-második ellen immár a negyeddöntő a tét

Az Európa-bajnokságon eddig minden előzetes várakozást felülmúlóan szereplő magyar labdarúgó válogatott vasárnap este immár az egyenes kieséses szakaszban lép pályára. Bernd Storck együttesének ellenfele az aktuális FIFA világranglista második helyezettje, Belgium együttese lesz. A kezdőcsapatunk egyik érdekessége, hogy ismét helyet kapott benne centerposzton az osztrákok elleni meccs első góljának szerzője, Szalai Ádám. A mérkőzés 21 órakor kezdődik Toulouse-ban és természetesen folyamatosan frissülő cikkben számolunk be róla.

Poszt-trauma

Farkasházy ismét belerúgott Orbánba

„Akkor Rákosit is szeretnem kellene Puskás, Kocsis és Hidegkuti miatt?”

Emiatt a dal miatt zárhatnak ki minket az Eb-ről

Kering egy rigmus a magyar drukkerek között, amelyet jó lenne tartalékolni a lyoni mérkőzésen.

Így alázza a média a cigányokat

A szokásos pozitív diszkrimináció.

Farkasházyt ketten is leköpték cikkünk miatt

Gyalázatos orgánumok hazudnak milliárdokért.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!