2017. január 20., péntek, Fábián, Sebestyén napja

Címke: szakszervezetek

10 cikk 1/1 oldal

A MÁV-nál már ma tárgyalhatnak

A szakszervezet társelnöke szerint az állami cégek alkalmazottai türelmetlenül várják, hogy folytatódjanak az egyeztetések, mivel februárban már az emelt bért kellene megkapniuk.

Még idén tovább emelik a katonák juttatásait

Karácsony előtt a teljes honvédségi állománynak egységesen nettó 42 ezer forintnyi utalványt adnak. Ez mintegy 25 ezer embert érint – jelentette be Simicskó István. A honvédelmi miniszter megjegyezte: az elmúlt tíz évben nem részesültek ilyen mértékű év végi juttatásban a honvédség alkalmazottjai.

Bírósághoz fordul a Mercedes

Szabálytalannak tartja a Mercedes-Benz Magyarország a Vasas­szakszervezet által a kecskeméti gyárban szervezett múlt heti munkabeszüntetést, ezért bírósághoz fordul.

Bérfeszültség a vízügynél

Közel azonosak a szakszervezeti igények a vízügyi dolgozók bérrendezésével kapcsolatban, ez 25-30 százalékos béremelést jelentene. Ennek megvalósításával kapcsolatban azonban a szakszervezetek különböző állásponton vannak.

Pénzmozgás

A szakszervezetek régi álma válhat valóra, a minimálbér elérné az úgynevezett létminimumhoz szükséges összeget. Jelentősen nőne a szakmunkások legkisebb bére is.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!