2017. június 28., szerda, Levente, Irén napja

Címke: szakszervezetek

10 cikk 1/1 oldal

Szakszervezetek: a Tesco dolgozói jövő szombaton demonstrálnak Budapesten

A Tesco dolgozóinak demonstrációját jövő szombaton 12 órától tartják Budapesten, a Fogarasi úton lévő Tesco áruház előtt – mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke kedden Budapesten a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) közösen tartott sajtótájékoztatón.

Demonstrációt tartanak a Tescónál

Elakadtak a bértárgyalások a Tescónál, mert a munkáltató továbbra is bruttó, dolgozónként 4 ezer forintos béremeléssel számol – mondta Buday Pálné.

Eltérnek az álláspontok a bérunióról

A szakszervezetek szerint a jövedelmek emelkedése megkezdődött, ezt folytatni kell, és legalább 30-50 százalékkal kell emelni a fizetéseket a következő tíz évben.

Macron harcol a szakszervezetekkel

Nagy fába vágta fejszéjét Emmanuel Macron francia államfő, amikor tegnap elkezdett dolgozni elnöksége egyik legmeghatározóbb problémáján: a munka törvénykönyvének egyszerűsítésén.

Felülvizsgálják a munka törvénykönyvét

A 2012 óta hatályban lévő munka törvénykönyvével kapcsolatos eddigi tapasztalatokat veszi végig a szakszervezeti, munkaadói, valamint kormányoldal a következő időszakban.

Tarlós István főpolgármester egyeztetésre hívta a BKV-s szakszervezeteket

Tarlós István főpolgármester egyeztetésre hívta a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökét és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének (BKSZSZ) elnökét a BKV Zrt. bértárgyalásaival, a meghirdetett BKV-sztrájkkal kapcsolatban.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!