2017. február 26., vasárnap, Edina napja

Címke: szakszervezetek

8 cikk 1/1 oldal

Megegyezés a MÁV béreiről

Megállapodott a MÁV a szakszervezetekkel a vasúttársaságnál, valamint annak leányvállalatainál dolgozó mintegy 38 ezer alkalmazott bérfelzárkóztatásáról.

Magasabb bért kérnek az Audinál

Sztrájkot tartott csütörtökön 1500 dolgozó a győri Audi-gyárban, mivel nem közeledik a szakszervezet és a vezetőség bérfelzárkóztatással kapcsolatos álláspontja.

A MÁV-nál már ma tárgyalhatnak

A szakszervezet társelnöke szerint az állami cégek alkalmazottai türelmetlenül várják, hogy folytatódjanak az egyeztetések, mivel februárban már az emelt bért kellene megkapniuk.

Még idén tovább emelik a katonák juttatásait

Karácsony előtt a teljes honvédségi állománynak egységesen nettó 42 ezer forintnyi utalványt adnak. Ez mintegy 25 ezer embert érint – jelentette be Simicskó István. A honvédelmi miniszter megjegyezte: az elmúlt tíz évben nem részesültek ilyen mértékű év végi juttatásban a honvédség alkalmazottjai.

Bírósághoz fordul a Mercedes

Szabálytalannak tartja a Mercedes-Benz Magyarország a Vasas­szakszervezet által a kecskeméti gyárban szervezett múlt heti munkabeszüntetést, ezért bírósághoz fordul.

Bérfeszültség a vízügynél

Közel azonosak a szakszervezeti igények a vízügyi dolgozók bérrendezésével kapcsolatban, ez 25-30 százalékos béremelést jelentene. Ennek megvalósításával kapcsolatban azonban a szakszervezetek különböző állásponton vannak.

8 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!