2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/soroseknak-uzennek-2073889/

Soroséknak üzennek

Szabadság napja elnevezéssel tiltakozó felvonulást tartanak a Defend Europe (Megvédeni Európát) szervezet identitárius aktivistái a budai Várban a törökök kiűzésének 331. évfordulója alkalmából – erről beszélt a PestiSrácok Polbeat című műsorában Bódi Ábel. A Defend Europe magyar szóvivője, az Identitás Generáció Magyarország egyik vezetője jelezte: egy sor európai országból érkeznek szimpatizánsok a megmozdulásra, akik Budapestről együtt üzenik Európának: „Köszönjük! Volt itt már a török, ebből még egyszer nem kérünk!”

A beszélgetésből kiderült az is, hogy a Defend Europe olyan, adományokból működő szervezet, amely a kontinens identitását próbálja megőrizni. Összegyűjtöttek kétszázezer dollárt, és egyik fő tevékenységük, hogy egy hajót (Sea Star) üzemeltetnek a Földközi-tengeren. Egyelőre nem vesznek fel migránsokat, és bár későbbre tervezik, egyelőre nem szállítják őket vissza Líbiába. A bevándorláspártiak által használt vízi járművek tevékenységét figyelik, erről készítenek riportot. Ha több hajójuk lesz, akkor komolyabb akciókba is belevágnak majd. – A cél most Európa felrázása, kiprovokálni, hogy a csendes többség aktivizálja magát – tette hozzá Bódi Ábel.

A szóvivő kitért arra is, hogy Soros György a különböző szervezeteken keresztül jelen van a Földközi-tengeren is. Jelezte, hogy az egyik migránsmentő hajó, az Aquarius egy Soros-féle alapítványhoz köthető. Mint elmondta, a Hope Not Hate nevű szervezet egy sor ellenük indult akció mögött ott van, de ők sem maradnak tétlenek: egy ideje folyamatosan figyelik az Aquarius mozgását. – A migránsbarátok hajói összeköttetésben vannak az embercsempészekkel. Sohasem mennek közel Líbia partjaihoz, nemzetközi vizeken maradnak, és ott veszik fel a lélekvesztőkből az illegális bevándorlókat, majd viszik őket az olasz Catania kikötőjébe – mutatott rá Bódi Ábel. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a migránsokat helyben kell tartani, és ott kell segíteni nekik.

Kiemelt

Migráns támadások Németországban és Horvátországban

Marokkói migránsok támadtak rá emberekre a hétvégén a németországi Essenben és Zágrábban is. Az esseni gyanúsítottak jelenleg menekültügyi eljárás alatt állnak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!