2017. május 25., csütörtök, Orbán napja
Belföld, Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/felzaklatott-allapot-1490299/

Felzaklatott állapot

A testület nem kis megrökönyödésére a meghívott Medgyessy Péter megjelent az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén, ahol az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) februárban nyilvánosságra hozott metrójelentését vizsgálták. Nagy esemény az ilyesmi a bizottság életében.

A volt kormányfő azt mondta: eljött, mert ő „tiszteli a demokrácia intézményeit”. (Értsd: nem akkora bunkó, mint a három másik „demokrata” – Demszky Gábor, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon –, aki a füle botját sem mozdította a meghívásra.) Más kérdés, hogy a bizottság ezzel együtt sem lett okosabb, Medgyessy ugyanis, bár kétségkívül beszélt, nem sokat mondott. Azt magyarázta: ha történtek is szabálytalanságok, azokról ő nem tudott, személyes felelőssége pedig nem lehetett. Cégének amúgy sem az volt a feladata, hogy befolyásoljon bármiféle döntést, csupán az, hogy felkészítse a megbízót, hogyan kell megnyerni a tendert. Megtudtuk, szegény még a díjazását (600 000 euró) is csak a legvégén kapta kézhez.

Mellesleg, árulta el bizalmasan, az OLAF-jelentést nem kell túl komolyan venni, az utóbbi években elég sokat tévedett a hivatal, gyenge lábakon állnak ezek a vádak. Egyébként sem feltételezi, hogy bárki sáros lenne ebben az ügyben, főleg nem Demszky. Ugyan már! Mindenesetre – tette hozzá kissé feddőleg – a kormánynak most kutyakötelessége kiállni az ország érdekeiért, ki kell harcolnia, hogy keveset vagy semmit se fizessünk vissza azokból az uniós pénzekből.

A legviccesebb az volt, amikor a kérdésre – Miért mondta 2004-ben, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel? – Medgyessy azt válaszolta: „Akkoriban elég felzaklatott állapotban voltam.”

Pedig ez volt az egyetlen mondata, amit országlása során hitelesnek éreztem. Most ez a hitel is lejárt.

Hirdetés

Kiemelt

A manchesteri merénylőnek szinte az egész családja terroristagyanús

A brit sajtó szerint az al-Kaidával is kapcsolatba hozható a manchesteri robbantó, Salman Abedi letartóztatott apja.

Poszt-trauma

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” a „fiatal” is összeférhetetlen!

Libabőr: a politikus már 1899-ben megjósolta Európa sorsát

Megdöbbentő üzenet a múltból.

Az agresszió bármikor megismétlődhet!

Olga néni karjaiban kötnek ki, pedig egy gyermekpszichológus többet érne.

Újabb dermesztő Soros-akta került nyilvánosságra

800 millió dollárral fogad a spekuláns.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!