2017. november 20., hétfő, Jolán napja

Paca

Mosolyogni tessék!

Most, hogy némelyik ellenzéki politikus erőlködése olykor röhejességbe fordul, nem árt, ha tudjuk: a nevetésnek kiváló élettani hatásai vannak.

Lilla-köd

Néhány napja az interneten kering egy érdekes videó (a Krétakör Lúzer című előadásának hatperces összeállítása), amelyen nem ibolyát szed a művésznő…

Álapostolok

Kik ezek a sértett szcientológusok? Csak nem az a gátlástalan, nyerészkedő felekezet, amelynek működését a világon mindenütt (már ahol megtűrik őket) botrányok kísérik?

Helsinki mese

Újra elhajtotta a bíróság a Kocsis Máté elmarasztalásáért két esztendeje erőlködő Magyar Helsinki Bizottságot.

El innen, Jókai!

Jókai Mór a mai ifjúság számára olvashatatlan, műveit a Bánk bánnal együtt ki kellene húzni a kötelező olvasmányok sorából – vélekedik egy interjúban Fenyő D. György.

Szusszanjon az olvasó!

Torkig a napi politika mínuszos híreivel, bulvármocskával, aki teheti, menekülőre veszi. Így vagyok most én is. A kert végében bogarászom, lombot gyűjtök.

Zaklatottak

Magyarországnak is van egy zaklatója: Soros György. Elsőre jo­viális, ősz öregúrnak látszik, ám a jámbor külső mögött spekuláló, ravasz kandúr lapul.

Novemberi Gulyás-parti

Figyelem! Az október 23-ra meghirdetett, ám az esős idő miatt elmaradt forradalmat jövő szombaton, november 18-án fogja kirobbantani a Közös Ország Mozgalom (KOM)!

Részéről lezárta…

Az elegánsan hűvös, kívülálló – ugyanakkor kivételes szakértő – államférfit alakította Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök, amikor a minap a hazai politikáról kérdezgette az Index.hu.

Véndiák-lázadás

2015-ben született az a törvénymódosítás, amely négy évre korlátozza a hallgatói önkormányzatok elnökének mandátumát. A paragrafus érdekessége, hogy az egész országra érvényes. Kivéve...

A vállalkozó Lenin

A lenini módszert néhány, Oroszországban időző magyar hadifogoly révén mi is átvettük: Kun Béla ötletgazda és cimborái 1919-ben nálunk is hasonló vállalkozásba fogtak.

Sírja nincs, csak kopjafája

Kopjafát állított Kristóf Lászlónak szülőfalujában, Verőcén a Magyar Patrióták Közössége.