2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Paca

Sajnáljuk Gyulát

Amennyiben az MSZP–Párbeszéd-szövetség nem nyer az áprilisi választásokon, úgy Molnár Gyula pártelnök lemond tisztéről. Ezt maga a szocialista frontember jelentette be.

„Balczó igenis ott volt”

Balczó András igenis ott volt Móna István temetésén, hiszen amellett, hogy sporttársak voltak, egy időben a legjobb barátja volt.

Ki itt a skizofrén?

A magyarság nemzeti skizofréniájának nevezi a székely autonómia gondolatát a pénteki Népszavában Gál Mária külpolitikai távolbalátó.

Szög a zsákból

Hitte volna valaki, hogy ilyen képességekkel is rendelkezik az ünnepelt filozófus? Attitűd alapján fölismerni valakit, nem semmi.

Egy falra mászó vadász

Tavaly, a március 15-i nemzeti ünnepen azáltal jutott nyilvánossághoz Vajda néptribun, hogy mint a Nemzeti Múzeum előtt fellépő Juhász-fúvósok egyikét, lecsapták egy zászlórúddal.

Egy III/I-es különvéleménye

A közönség hosszú perceken át felállva tapsolt. Mi jött le ebből Aczél Endrének, a Kádár-kor újságírójának, aki Acsádi fedőnéven a BM III/I-es hírszerző osztálynak is dolgozott?

Egy Szigetvári-vicc

Az elmúlt hétvége színes híre, hogy miniszterelnök-jelöltet választott az Együtt felekezet Szigetvári Viktor személyében. Miért ne? Farsang van, belefér.

Becsapták Lajost

Bokros Lajos azzal állt elő, hogy pártját becsapta Gyurcsány Ferenc DK-elnök, aki négy hónapos hazudozás után most ­elárulta, nem akar megállapodni velük. Vagy mégis?

Kész röhej

A sarló-kalapácsos ügyben azóta már nyomozást indított a Központi Nyomozó Ügyészség. Ismerői szerint Kész űzött tekintete, zavaros viselkedése talán mentő körülmény lehet…

Egy eltévesztett csatamező

Don-kanyar. Hetvenöt éve – 1943. január 12-én – történt az urivi áttörés. Sokezernyi magyar katona maradt az orosz hómezőkön, ez a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiája.

Régi csibészek

Borítékolható, hogy sok résztvevője lesz a Parlament elé szervezett jövő pénteki diáktüntetésnek. Már a demonstráció csibészes címe – Ne menj suliba! – garancia a nagy érdeklődésre.

Amikor a sajtó operál

Másfél napra rá, hogy az ellenzéki sajtó körbelihegte legújabb „leleplezésével” a nyilvánosságot, már fogalmazhatta is saját értesüléseinek cáfolatát – igaz, azt már jóval halkabban.