2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kultura/magyar-vendeg-nyari-mikulas-vilagtalalkozon-2044486/

Magyar vendég a nyári Mikulás-világtalálkozón

 

A dániai Bakkenben minden nyáron összegyűlnek a világ Mikulásai, hogy megünnepeljék a karácsonyt, az ünnepi hangulatot és a varázslatot. A Nemzetközi Mikuláskongresszuson első alkalommal képviseltette magát magyarországi vendég, a pécsi Mikulás és segítője. A nyári Mikulás-találkozót és a július végi ünnepséget idén 60. alkalommal rendezték meg a Koppenhága melletti településen. A kongresszust, amely Bakken híres gyermekünnepévé vált, 1957-ben álmodta meg minden idők egyik legnagyobb szórakoztatója és varázslója, Christian Nielsen, az úgynevezett Tribini professzor.

Azóta nemzetközi rendezvénysorozattá fejlődött, ahol a Mikulások a világ minden tájáról találkoznak, megbeszélést folytatnak a mikulásipari dolgokról, és ünneplik a karácsonyt, a Mikulás-ünnepet és az együttlétet. Idén a világ számos országából több mint 120 férfi és női Mikulás és az ünnepkörhöz kapcsolódó szereplő (Pixi, Alf, Nisse…) érkezett az eseményre.

 

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!