2017. január 20., péntek, Fábián, Sebestyén napja

Kultúra

Egy teljes élet a zenéért

José Carreras, aki kétségkívül korunk egyik legkiválóbb tenorja, az A Life in Music című koncertjével ma lép a fővárosi közönség elé.

Csoda az időtlenségben

A reformáció 500. évfordulójára megnyílt a felújított Bibliamúzeum a Ráday utcában.

A magyar kultúra napja – pénteki programok

Több napon keresztül ünneplik országszerte a Magyar Kultúra Napját, összeállításunkban a pénteki, vagy pénteken induló események gyűjtöttük csokorba.

Világhírű amerikai díva énekel az Erkel Színházban

A négyszeres Grammy-díjas opera-énekesnő, a világszerte óriási népszerűségnek örvendő Renée Fleming klasszikus ária- és dalesttel lép fel január 21-én.

A felnőtté válás zenéje Kolozsváron

Március végéig garantáltan telt házzal játsszák a Kolozsvári Állami Magyar Színházban a Légy jó mindhalálig című Móricz Zsigmond-regény musicalváltozatát.

Hétköznapi holt terek élete

Deim Balázs fotográfus Minimal című kiállítása a szentendrei Pótkulcs kiállítóterében látható, és szerencsére semmi köze a kellemetlen emlékeimhez.

A lélek feneketlen kútjába temetett drámák

Az Ez csak a világ vége kiindulópontjául egy színpadi szöveg, egy kamaradráma szolgált, és ez a színpadiasság nagymértékben meg is határozza a film karakterét.

Új helyszín és új vezető

A Cseh Tamás Programiroda működtetésében változás történt, a Design Terminál helyett a nyílt pályázaton győztes A38 hajó látja el a programiroda feladatait a továbbiakban

Moszkva reagált Obama utolsó üzenetére

A Kreml szerint a leköszönő amerikai elnök csapata az utolsó óráiban is csapásokat mér a Moszkva és Washington közötti viszony alapjaira.

Átadták a megújult Bibliamúzeumot Budapesten

A Biblia mindenkié, azoké is, akik nem olvassák – fogalmazott Balog Zoltán, aki szerint a Szentírás egyszerre ihlet a művészetek, a kultúra és az élet számára is.

Idén is útra kel a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonat

A Boldogasszony zarándokvonat 17 kocsival, 1054 zarándokkal indul június 1-jén a csíksomlyói búcsúba, a Fekete Madonna zarándokvonat pedig június 26-án indul Czestochowába.

Szerelem és férfias erények regénye

Tímár Gábor legújabb, Isteni igazság című regénye fordulatos és izgalmas, ahogy az egy történelmi regénytől minimum elvárható.