2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Kultúra

Az irodalom áradásán kívül

Vannak szerzők, akik idegenkednek az ilyesmitől, vagy olyan is előfordul, hogy a hely vagy a közönség szelleme nem tesz lehetővé ilyen „elhajlást”.

Klasszikus magyar festők művei Rómában

A Római Magyar Akadémia Galériájában nyílt meg a Balassi Intézet legújabb tárlata Melankólia – Klasszikus magyar festők művei (1878–1969) az Antal–Lusztig-gyűjteményből címmel.

Végső búcsút vettek Berek Katalin színművésztől

A Farkasréti temető Makovecz-termében pályatársai, családtagjai és barátai búcsúztatták a nemzet színészét.

A szó pódiumáról

Banner Zoltán igazi modern polihisztor: költő, művészettörténész és pódiumművész, de polgári foglalkozásait tekintve hosszú ideig szerkesztő és tanár is volt.

Szabad asszociációk, szürreális szimbólumok

A Compagnia Finzi Pasca társulat Per te (Neked)című előadásában a világ sok pontjáról származó tizennégy cirkuszművész a darab nagy részében angolul beszél.

Idén duplázni fog a Kerekdomb fesztivál

Fellép többek között a Momentán Társulat, valamint a Nézőművészeti Főiskola tagjai, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László is.

A különleges dzsessz délutánja

Március 25-én a MOMKult nagyszínpadán lép fel a legendás Ron Carter és Richard Galliano a GetCloser Jazz Fest 2017 meghívására.

Ellentmondások feloldója

A nemrég új könyvvel jelentkező zenei szakírót a kezdetekről és a cigány dzsesszről is kérdeztük.

Sport és kultúra a Tisza-tónál

A minőségi kultúra és az aktív pihenés ötvözésével immár negyedik alkalommal áll össze a Tisza-tavi fesztivál, amely céges csapatépítő túraként indult.

Emlékezés Leonard Cohenre

Harmincnégy izgalmas filmalkotással érkezik a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapestre április 6–13. között: huszonhét ország filmjeit hozza el a mustra válogatása.

Országos hálózattá válhatnak az izgalmas NépmesePontok

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára üdvözlendőnek tartja, hogy a NépmesePontok országosan európai uniós forrásból valósulhatnak meg.

A zene kép és gondolat

A ZeneKépzelet elsősorban egy remek ötlet: hogy komolyzenei élményt kínáljanak olyan gyerekeknek és fiataloknak is, akik eldugott vidékeken élnek.