2017. február 26., vasárnap, Edina napja

Kultúra

Méltó helyen áll Petőfi szobra Sanghajban

A park nevét is viselő XX. századi neves kínai poéta, Lu Xun kedvenc költői közé tartozott Petőfi Sándor, és több versét is lefordította kínai nyelvre.

Budapesten is lesz előválogatója a nemzetközi zongoraversenynek

Párizs és Varsó mellett idén először tart Budapesten is előválogatást az általa szervezett versenyre Klara Min zongoraművész.

Az idő ismétlődő karneválja

Mi a farsang témája? A lemeztelenedés, amely csak álarcok által lehetséges? Mi Velence témája? A farsang? A zegzugok kitárulkozása? A szűk terek és életek naggyá tétele?

A közösségért tenni kell

Az Ismerős Arcok magyar nemzetirock-együttes frontemberével, énekesével, szövegírójával, Nyerges Attilával beszélgettünk.

Valódi életek üvegcipőben

Molnár Ferenc legenda. Erről megbizonyosodhattunk a József Attila Színház holnapi bemutatóját, Az üvegcipőt beharangozó sajtótájékoztatón is.

Megkezdődött tegnap a mohácsi busójárás

A rendezvényen 45 csoport 1150 busója és 150 egyéb maskarása vesz részt, a kiemelt programokra legalább 80-100 ezer embert várnak.

Tárogatóval a szabadságról

Március 15-e szellemiségét idézi meg a Csík zenekar a Müpában.

A századforduló nagyasszonya

Vörösmarty Mihály leánya, Ilona emlékei fontosak, és mind a történészek, mind az „egyszerű” olvasók találnak benne olyasmit, amire rá tudnak csodálkozni.

Mucha- és Dalí-kiállítást rendeznek a szegedi Reök-palotában

régóta tervezték, hogy az európai szecesszió egyik meghatározó épületében, a központnak otthont adó Reök-palotában megrendezzék a stílusirányzat egy meghatározó alkotójának tárlatát.

Konszenzus helyett a széthúzás erősödött

Nem lehet szakmai döntést hozni abban az átpolitizált diskurzusban, ami ma a színházi szakmát meghatározza – állapította meg Dér András rendező.

A hazai filmgyártás aranykora

Soha ennyi pénz nem volt a magyar filmiparban, és az alkotások minősége is nemzetközi szintű.

Novák Emil: aranykor van a hazai filmgyártásban

A Magyar Filmhét főszervezője szerint soha ennyi pénz nem volt a magyar filmiparban és az alkotások minősége is nemzetközi szintű.