2017. május 26., péntek, Fülöp, Evelin napja

Kultúra

Beatrice, tangó, Bizánc

A sajtótájékoztatón három produkciót emeltek ki a jelen lévő művészek – izgalmas évadnak nézünk elébe, komoly szakmai kihívásokkal, bátor vállalásokkal.

Felismerni és alkalmazkodni

A Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtárat általában beválogatják a világ legszebb könyvtárai közé, és azt sem árt tudni, hogy Európa harmadik legnagyobb közkönyvtára.

Június tizedikén tartják Budapesten az első Műtárgyak éjszakáját

Aki szeretne betekinteni a műkereskedelem titokzatos világába, most lehetősége nyílik rá: a közönség számára ingyenes programsorozat június 10-én 15-től 22 óráig látogatható.

Kultúrtörténeti vizit Madridban

A Mesterművek Budapestről a reneszánsztól az avantgárdig című kiállítást közel százezren tekintették meg február közepe óta Madridban.

Szörényi Éva születésének centenáriumát ünneplik

A Kossuth-díjas színésznő 1956-ban a Nemzeti Színház forradalmi bizottságának tagja volt, a szabadságharc után Ausztriába ment, majd az Egyesült Államokban telepedett le.

Egy mázlista fickó

Többen, többször, többféleképpen mondták. De egyikük sem azzal a könnyed, természetes eleganciával, mint Simon Templar, Lord Brett Sinclair vagy Sir Roger Moore.

A kompromisszumgyártó

Abban hiszek, hogy nem a feladatokhoz kell megfelelő embert találni, inkább az emberekre kell szabni a feladatokat – mondta Lőrinczy György művészeti menedzser.

Orosz katonák a színpadon

Újra Magyarországra látogat az Alekszandrov együttes. – A régi május 1-jékről ismerős név ezúttal egészen új elemeket is felvonultató produkcióval készül.

Ingyenes nyáresti koncertsorozat

Idén nyáron is a vízpartra költözik a komolyzene július 15. és augusztus 6. között a Balaton- és a Duna-parti településeken, valamint Esztergomban és Budapesten.

Az angyalok halhatatlanok

A csodálatos Simon Templart alakító Roger Moore volt az első külföldi filmszínész, akinek a nevét megjegyeztem.

Elhunyt Roger Moore

A brit színészt, aki többek közt James Bond és az Angyal, Simon Templar megformálójaként tett szert világhírnévre 89 éves korában érte a halál.

Most a disznó jegyében áll a bál

Farkas-Wellmann Endre nem csak költő – karakter. Úgy értve, hogy költői karakter. Fizikailag is önazonos lite­rátor.