2017. december 18., hétfő, Auguszta napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/sokan-keresik-hibrid-es-elektromos-autokat-2486941/

Sokan keresik a hibrid és elektromos autókat

A hazai gépjármű-márkakereskedések többsége idén a tavalyinál lassabb, 5-10 százalékos növekedést vár, a munkaerőhiány, illetve a bérek és járulékok jelentős emelkedése azonban problémát okoz a szereplőknek – derül ki a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének felméréséből.

Az újautó-eladások növelése érdekében a szövetség a környezetre kiemelten káros, illetve a hamis dokumentumokkal, a vásárlók megtévesztésével értékesített import-használtautók visszaszorítását szorgalmazza.

A felmérés alapján a magyarországi márkakereskedések 63 százaléka elégedett a tavalyi eredményével, és további, bár lassabb növekedést vár a piacon. A megkérdezettek 63 százaléka a munkaerőhiányt, míg 59 százaléka a bérek és járulékok drasztikus emelkedését nevezte a legnagyobb gondnak. A válaszadók által forgalmazott márkák kínálatában 78 százalékban szerepel elektromos vagy hibrid modell, a vásárlók többsége mindkét technológia iránt érdeklődik.

Új autó vásárlására pillanatnyilag 688 szalonban, 399 telephelyen van mód, ez csaknem megegyezik a 2015-ös adatokkal.

Kiemelt

Nyugodj békében, Csontos János!

A gyászoló család, a rokonok, az ismerősök és a Magyar Idők szerkesztőségének munkatársai vettek szombaton végső búcsút Csontos Jánostól.

Poszt-trauma

Erős pofonba szaladtak bele a ballibek

Indul a bakterház.

Budaörs Welcoming Refugees and Migrants?

Luca-napi félhomály az ország leggazdagabb településén.

Ági néni, Ildi néni! Etye, petye, lepetye

Huncutkodás a Lukács-tanítványtól.

Nem fogják elhinni, ki veheti át Havas Henrik műsorát

Hajrá MSZP?!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!