2017. október 24., kedd, Salamon napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/szettepte-fellebbezest-tatai-gyermekgyilkos-anya-2322760/

Széttépte a fellebbezést a tatai gyermekgyilkos anya

Széttépte a fellebbezést a tatai gyermekgyilkos anya
Jogerőssé vált annak a tatai nőnek a büntetése, aki két éve 108 késszúrással végzett nyolcéves lányával. Az elsőfokú határozat szerint az asszonyt tényleges életfogytiglanra ítélték, ám a nő fellebbezett. Tegnap kezdődött volna a pere másodfokon, de a zárkájában széttépte a fellebbezését, majd írásban arra kérte a bírót, hogy tekintse azt semmisnek.

– A családi konfliktusok megoldásának nem az a módja, hogy a hozzátartozót, különösen a gyermeket, megölöm – mondta márciusban a bíró a tatai gyermekgyilkosság ítéletének indoklásakor. Az anya akkor az utolsó szó jogán elmondta, hogy szerette a lányát, és nem tudja felfogni a történteket. Az ügyvéd pedig úgy fogalmazott: az előre kitervelt minősítést mindvégig vitatták, hiszen több olyan elem van ebben az ügyben, amely egyértelműsíti, hogy hirtelen döntésből végzett gyermekével. A védő kiemelte, mindössze annyit akartak elérni másodfokon, hogy a bíró hagyja meg a szabadság illúzióját a nőnek, aki viszont most váratlanul, önként mondott le erről. A Hír TV értesülése szerint ugyanis Á. Anikó, akinek tegnap kezdődött volna a pere másodfokon, a zárkájában széttépte a fellebbezését, majd írásban arra kérte a bírót, hogy tekintse azt semmisnek.

Az immár élete végéig börtönben ülő nő az 1990-es évek közepén ismerkedett meg a gyermek apjával, 2007-ben született meg a kislány. A szülők külön éltek, a férfi ugyanis házas volt. A gyermeket hétköznap az anyja, hét végén az apja látta el. A nő 2010-ben inni kezdett. Két évvel később az apa magához vette a lányt. Az anya nem sokkal később megfenyegette volt barátját, hogy magát és a gyereket is megöli. A férfi válaszul kihívta a rendőröket, az asszonyt pedig a budapesti Szent János-kórház pszichiátriai osztályára vitték.

Pár év elteltével az apa úgy látta, a nő élete rendeződni látszott, ezért 2015 tavaszán megengedte, hogy a gyerek nála legyen a szünetben. Az anya – természetesenaz apa tudta nélkül – egy tatai panzióban foglalt szállást. A kislány elmondta, hogy apja feleségét anyának szólítja, és hogy a család költözni akar. A hír hallatán az anya begyógyszerezte magát, közben ivott, ekkor döntötte el, hogy megöli a lányát. A gyereket előbb elkábította, majd többször megütötte a fején. Késsel 108 alkalommal megszúrta. A gyerek két percen belül életét vesztette. Miután a kislány meghalt, az anya, Á. Anikó fojtogatni kezdte. A gyerek holttestét csak pár nappal később megtalálták a rendőrök.

Hirdetés

Kiemelt

Ünnep, idézőjel nélkül

Olyan nap volt ez a mostani október 23-a, amilyennek lennie kellett. Benne volt minden, ami tükrözi, visszaadja a mai helyzetet.

Poszt-trauma

Nagy Bandó András gyűlöletbeszéde

A Soros-kommandó szövegét Jóistennel mondatja ki.

Imre, te mit tennél?

Ez nem egy koncert, itt nincs esőnap, október 23. ma van.

Visszanyal a fagyi

A fake news és a baloldal.

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!